kemunculan EXORA!!! CunNN…….

Posted: 1 Mac 2009 in automotif, PROTON, proton Exora
maklumat exora...

maklumat exora...

proton-exora-meter-panel-small1

proton-exora-meter-panel-small1

proton-exora-seats-dash-lowres1

proton-exora-seats-dash-lowres1

proton-exora-features-teaser13

kalau tgk 3row tu flat sama dgn 2nd row.

ini satu petanda bagus.. bermakna kedudukan seat 3rd row tu tak terlalu rendah seperti typical 7seater cam avanza, livina,wish atau stream..
yg hanya sesuai utk budak2 di 3rd row seat
amcm geng semua…apa komen anda…bg aku not bad laa…
Komen-komen
  1. prodas berkata:

    apa pendapat anda semua? interior luas dan dashboard yg ringkas..tempay dduk tengah dan blakang boleh fold flat…boleh letak banyak barang..ciri2 yang unik dan praktikal…syabas proton

    sape leh kasi tau….H-line ade GPS x????? kalau tau tolong jelaskan….

  2. stroller berkata:

    salam bro,
    setau saya, utk h-line ada include wit GPsnavigator. Salesman p1 pun ada bg info masa saya g booking ari tu. then mana u dpat brochure EXORA tu? masa saya g ari tu tak da lagi? boleh emel ful detail tak brochure tu kat saya?? mivec74@yahoo.com. trima kasih.

  3. stroller berkata:

    Jienyuk said,
    February 28, 2009 @ 5:29 am · Reply with quote

    I posted this earlier, hope that clears some doubts about manual or auto:

    got a glimpse of the product training slides from a branch manager. these facts are confirmed:

    – no manual across all model
    – CPS across all model
    – steering buttons are for blue tooth hp control
    – size is bigger than lavina, lower than avanza, slightly bigger than wish
    – air-cond duct on the side of each row (above the window) with controls
    – leather seats for high-line
    – niffty features incld – follow home lights means head lights stay on for 30 sec after you stop engine to open your gates
    – ABS, EBD, and BEBD if EBD fails
    – new rims design
    – indicator to tell you if remote control batt is failing
    – remote can just open the driver doors instead all
    – 80 degree door opening
    – lock will lockdown only you break after travelling more than 20km/hr
    – dashboard does look cheap and plasticky
    – Adjustable intermitten wiper
    – white, silver, black and the weird bronze/brown
    – 2 srs airbags only
    – 70k – 80k with M & H line
    – Target buyer Avanza, Lavina and Citra pricing
    – Spec and size closer to Stream and Wish (so they claim)
    – Quite a few other few futures look impressive
    – Design look, so so parked beside a wish
    – But look huge and tall beside lavina
    – Cruise controls, LCD with SD card slot, navigator same with Pesona SE is for H-Line only
    – 125bhp, claims better touque than Lavina 1.6
    – oh. yeah wing mirror signals

    Thats all I can remember, hope it helps. One other thing, the floor of the boot can be lifted to a space well (plastic) suitable for muddy boots or hidden weapon, LOL! there is a safety net too.

    ***************

    check this info bro, u’ll find the navigator info…

  4. campromania berkata:

    pricelist ngan spec dia yg mcam ..kat ata tu aku pun dapat last week..mmg ada gps utk h-line, sama je mcam persona se punya gps…spatutnya proton terus wat built in skali ngan audio unit player dia, baru la gempak..siap touch screen skali..

  5. prodas_afiq berkata:

    betul.betul…sepatutnya die terus wat built in skali ngan audio unit player dia……tpi tak pa kira ok lah 2….

    stroller: wow…dah tempah???? nanti ak cube pos maklumat 2 kat ko…

  6. prodas_afiq berkata:

    ok tq semua……..ak nak tempah yg H-line…..huhuhu

  7. stroller berkata:

    tq bro… i appreciate ur info… tempah h-line je bro… different tak byk… so, as 4 me, it worth value 4 money… (nasib baik aku tak amik RONDO awal thn ari tu… kalu tidak….?????

  8. haryzan berkata:

    huhu. .

    chaiyok ar

    best uhhh. . .

  9. prodas_afiq berkata:

    semalam ak jumpe ngan sedare ak yg keje dgn proton…. so ak tanye dia Exora ni camne… dia cakap besar macam inova..dia dah buat perbandingan katenya Exora lebih panjang daripada inova….2 yang ak kurang pecaye..tapi dia kate dia yang drive n buat kajian ak pn percaya lah…. katenye 1.6 cps 2 kuat….

  10. campromania berkata:

    rajinnya scan newspaper utusan, x sabar nak tggu part2 lain yg akan kuar 1 demi 1 lepas ni…dia lbih kurang style proton promote saga dulu…start dari rangka…

  11. prodas berkata:

    haa…2lah…hehe memang tak sabar..bilalah pic baru nak keluar..?????

  12. Ust Ipin berkata:

    Betui ker?sedara afiq nie keje ngan proton? dah test drive ker?

    klo betul la mantop, ust pun nak belilah.. tapi tue ler, klo besor sgt pun x der saper yg nak naik, sorg2 atau ngan org umah jerk la..

    Tapi x per, mungkin leh ajak family gi jalan2, ajak anak murid.. hehehe..

    biasa la, kadang2 nak kena hantar budak2 nie gi pertandingan…

  13. prodas berkata:

    haha..ok 2 ust…bleh ajak anak2 murid tumpang exora ust nanti…hehehe

  14. FBI berkata:

    Salam
    Terbaik dari Anak Tempatan Mereka Bentuk MPV ini.Proton Kena Tampil Dengan Penjelasan Yang Menyeluruh apabila ia di lancarkan.Aku dah Kaji selidik dengan rata rata orang kita pengetahuan tentang enjin tapi buat buat reti pasal enjin .kotak gear.Antara Penekanan Penting yang perlu di Iklan ialah Kekuasaan Enjin Campro CPS ini yang di tala bersama kotak gear Mitshubishi…Sebab Ramai Yang tak Tahu Apa Tu CPS …..

  15. prodas_afiq berkata:

    so Proton Kena Tampil Dengan Penjelasan Yang Menyeluruh ..agar pengguna tahu menggunakannya…

  16. AWANGDAUD berkata:

    kita patut berbangga guna kereta buatan kita walaupun lebih murah kerana ia menggambarkan pencapaian kita, kepandaian kita, keupayaan kita, kemampuan kita, hasil tangan kita dan seterusnya kemajuan bangsa malaysia

  17. prodas berkata:

    kita anak Malaysia so suprot produk malaysia…

  18. baukkk king berkata:

    mcm mana nak support kalau kualiti kurang……..kondision kurang bagus…
    1 lagi ciptaan yg gagal dari proton, tahniah dari geng baukkkk….
    kami sentiasa tunggu kegagalan yg seterusnya, kualiti penting bai…..
    moga industri automotif malaysia terus maju…selamat hari raya pose n selamat hari depavali utk kaum india…..huhuhuhu

  19. nazri berkata:

    tahniah en bau king sbb jumpa blog prodas seorang yang cukup professional… kalau nk blaja blh la masuk kelas en prodas ye

  20. bima berkata:

    ah performa mesinnya payah, di rpm 1000-1500 aj sun visor udah geter trus dipacu ampe jarak 402 meter blum bisa nyentuh angka 100 km/jam kacau

  21. the blog berkata:

    Appreciating the hard work you put into your site and detailed information you provide.
    It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material.
    Wonderful read! I’ve saved your site and I’m
    adding your RSS feeds to my Google account.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s