Proton ‘rebadge’ Mitsubishi i-MiEV???

Posted: 18 Jun 2011 in AUTO News, automotif, PROTON, proton EMAS

saya baru sahaja perasan ada gambar yg di siarkan di blog funtastikodesign bekenaan dengan kereta kompak seperti gambar dibawah.

spyshot di kilang Proton

spyshot di kilang Proton

jika anda lihat betol2 model yang di bungkus hitam itu adakah model Mitsu i-MIEV???

Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV

 

dan apabila saya melayari blog Arena Kereta saya dapati jenama Peugeot dan Citroen juga rebadge. jadi adakah Proton juga mahu melakukan perkara yang sama?

Citroën-C-Zero

Citroën-C-Zero

Peugeot-iOn

Peugeot-iOn

jadi adakah Proton juga akan rebadge model ini. dan adakah Projek Proton Emas tidak menjadi????

Komen-komen
  1. Rapid3 berkata:

    Agaknya proton guna tata nano
    .

  2. campromania berkata:

    tak mungkin, prototon tengah test nissan micra sekarang ni, tapi bukan rebadge, cuma pakai platform sahaja

  3. animous berkata:

    huhu masa tangkap gambar spyshot tu ko meniarap style askar ke..

  4. mno berkata:

    kalau proton kluarkan kete ni pon meraik gak..

  5. kudin berkata:

    yang penting proton klu sales nk naik kena buat model kompak mcm ni utk kegunaan harian rakyat malaysia..senang parking,murah, berkualiti dan cantik..tapi jgn ler guna engine citroen,peigeot,renult…confirm jadi project GAGAL mcm savvy.

  6. pro proton berkata:

    pro proton
    salam, mencelah sikit aku terbaca dalam web proton sebenarnya mitsubishi yang rebadge kereta proton emas sbb kos mahal utk kuar satu kreta.. mngkin dah deal pasal inspira/ lancer kot..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s