lakaran Proton GEN-2 sebelum lakaran sebenar.

Posted: 19 Mei 2010 in AUTO News, automotif, PROTON, Proton Designer, proton GEN-2

kali ini saya sahaja mahu berkongsi dgn anda semua lakaran awal protonGEN-2 sebelum lakaran akhir.. saya dapat gambar ini dari video ini…KLIK INI

gambar ini mengingatkn saya kepada rekaan bro Campro.. rekaan depan ala2 ALFA… berikan pendapat anda..

maaf lh gambar kabur sikit pakai hp..

jadi gambar yg dibawah ini betol lh dulu clay model…. ingatkan photoshop..

so ini clay model proton gen-2 dulu???

so ini clay model proton gen-2 dulu???

itu yg saya katakn macam pernah nampak…

Komen-komen
  1. prodas berkata:

    mujurlh rekaan yang sebenar lebih cantik…

  2. shafifah berkata:

    Majlis Ilmu Dari Buku Habib Abdullah bin Alwi Al-Haddad(22 May 2010) http://wp.me/piAx4-1N1

    Malam Mahabbah Untuk Rasul : http://wp.me/piAx4-1MX

    Kasih sayang Ilahi – 3 (Kalam Al-Habib Umar bin Muhammad Bin Hafidz) : http://wp.me/piAx4-1Mo

    Selamat Jalan Tokoh rujukan para Wali Allah : http://wp.me/piAx4-1Kw

    Kediaman al-Habib ‘Ali bin Ja’far bin Ahmad al-Aydrus : http://wp.me/piAx4-1Ln

  3. prodas berkata:

    info terbaru!!!!EXORA turbo bumper depan akan ada kelainan…. sumber pekeja R&D proton.. menurut beliau…sungguh cantik… tiap2 hari mereka bincang projek2 baru.. dan pekerja proton ini memang perahsia orgnye.. dia bagi kelu…proton EXORA turbo jekk/.huhu hampeh tol… saya tgh usha2 pakse begitau tentang proton waja baru.. harap2 dia bgtau…huhuhu

  4. adik automotive berkata:

    exora bumper depan nampak slek sikit. kalau dah ubah kira meletup le lepas ni cam persona elegance, mencanak org beli ksrang ni.

  5. prodas berkata:

    harap2..cantik… hahah!!!

  6. farghmee berkata:

    drp initial pics gen2 tu, aku rasa utk exterior, final product lg cantik🙂
    ape2 pn aku mmg ske sketch interior dlm pic kt atas tu sbb side pintu nmpk “masuk” or “well-blended” dgn dashboard.

    offtopic>>
    exora aku xske dashboard dia je. yg lain ske dh🙂

  7. prodas berkata:

    designer proton da sketch bribu2 design sblum kuarnyer sbuah keta… tp, kekkadang kite xleh nk kuarkn yg tlalu canggih sbb limitasi modal, making proses n mcm2 lg la… btw, model akn dtg ni mmg cun… persona r, da mcm audi pn ade… seyes best (info terbaru)
    PERSONA R MACAM AUDI!!! boleh bayangkn tak??

  8. prodas berkata:

    buat masa sekarang proton sedang menjalankan projek PERSONA R..depan dye mcm astra blkg cm audi A6… ckit2la. xdela fully copied..(info benar dari pekerja R&D proton)
    ASTRA>> http://autoworld.files.wordpress.com/2009/04/opel-astra-2010-gtc-img_6.jpg
    AUDI A6> http://images.paultan.org/images2/Audi_A6_Sedan.jpg

  9. g-mie berkata:

    wah.. bagus tu, menarik.. nanti saya cuba photoshop-kan model2 yang bro sebutkan tu ea.. hehe~!!

  10. farghmee berkata:

    wokeh g-mie..cepat fotochop..hehe

  11. campromania berkata:

    bagus info2 tu bro..leh la share2 info pasni…🙂

  12. prodas berkata:

    info ini ade kemungkinannye betol.. cos.. si dia kate tiap2 hari dia menghadap lakaran model 2… tapi tiadk boleh ambil gambar kerana kawalan ketat…. so dia cuma cakap ade iras2 model Astra depan dan belakan macam audi A6…
    so bagi yg pandai ber photoshop… cube anda bayangkan camne rupanya…

  13. campromania berkata:

    dia xleh nak sketch ke?

  14. fauzan berkata:

    wauu… dapat bayangkan mmg cantik persona R nie nanti :0 Terutama bahagian depan tu. sporty habis!
    Cuma design blakang tu kalau guna konsep lampu audi A6 ok, yg lain2 tu xyah ar ikut design A6 tu sangat… garisan2 design nya terlalu vertical n horizontal… kekalkan genetik persona tu, cuma bagi lebih futuris n penuh bergaya lagi…hehe

    my 2 cents.

    cheers!

  15. prodas berkata:

    campro.. dia 2 perahsia gak…. biase nye kalau dh keje ngan proton diorg terpakse merahsiakan projek2 mereka.. cuma bagi hin sikit2 jekk..haha

  16. sagaKNIGHT berkata:

    agaknya lampu satria neo ambik dari lakaran kt atas…mcm lebih kurang bentuknya…
    tailight dlm lakaran pic ke 2 dah mcm persona elegance…katakan klu management proton luluskan bentuk mcm ni aku rasa not bad jgk…tp tang grill nmpak sgt alfanya tu,yg mass pro ok,nmpak ciri2 malaysia

  17. BRAZBUZ berkata:

    berdasarkan mklumat drpd prodas mngenai persona r blkng die mcm sme ngan europestar L5 je…

  18. prodas berkata:

    tidak mungkin…… tak mengapa.. tunggu dan lihat sahaja nanti….

  19. BRAZBUZ berkata:

    btul2 tungu dan lihat harap ianya mempesonakan….

  20. prodas berkata:

    hahhaha.. betol 2…. sabar!!….lagi setahun..haha

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s