Proton perlu ada limousine Baru

Posted: 20 Mei 2010 in automotif, PROTON

disini saya mahu cadangkan kepada pihak proton untuk menggantikan model perdana V6 limousine yg sekian lama belum diganti2… Perdana limousine ini..designnya

proton Chancellor dulu pernah di keluarkan tetapi saya tidak pernah melihatnya… proton perlu ada kereta limousine baru..untuk menggantikan Proton perdana…

Komen-komen
  1. yeopmin berkata:

    klu proton kuarkan limousine,proton jual le kt ngr2 lain gak…jdkan kete rasmi bg menteri2 ngr mcm Iran,Iraq,bangladesh dan sbginya…tackle ngr2 besa dulu,br ngr maju…mst krjn diorg nk,proton blh jd alternatif kpd merc dgn bmw…

  2. prodas berkata:

    designer proton da sketch bribu2 design sblum kuarnyer sbuah keta… tp, kekkadang kite xleh nk kuarkn yg tlalu canggih sbb limitasi modal, making proses n mcm2 lg la… btw, model akn dtg ni mmg cun… persona r, da mcm audi pn ade… seyes best

  3. aimanMALAYAdesign berkata:

    yer ke??makaih kagum2…..proton x der ke bwat ptandingan merekabentuk kereta…baru peminat proton rasa “rapat” dgn proton..

  4. g-mie berkata:

    saya pernah ke kilang Proton, dalam tahun 2008 atau 2009, (tak pasti..) saya dah lihat secara dekat model Waja (Chancellor).. memang eksklusif dan menarik..

    model Perdana V6 (samada limousine mewah atau executive) telah melalui tempoh masa yang agak lama dalam ‘arena’ kenderaan VIP.. dan sememangnya memerlukan penggantinya.. mungkin, model gantian Perdana boleh menjadi model limousine baru dari Proton.. dan saya sokong bro yeopmin..

  5. MyDear berkata:

    Model Perdana exec/limo ni sebenarnya perdana potong. Ramai tak consider beli. Kalau pergi tgk dengan dekat pun nampak getah kat atas bumbung ditampal tambah.

    Sebatu Proton keluarkan chancellor. DS Najib pun sempat pakai dulu. Tapi tak tau dia tak pakai dah ke ape. Sebab bentuknya sebiji macam waja. Kalau orang tak tau orang ingat waja. Tapi macam g-mie cakap, dalam mmg sangat eksklusif dan sangat menarik. Seswai dijadikan kereta CEO/Boss..

    Tapi kat mesia, boss2 mesti nak Merc atau Beemer .. Boleh bilang berapa kerat mau pakai perdana biasa sekali pun. Sedeh tul~

  6. prodas berkata:

    tau tak pe..bro aimanMALAYAdesign,,, saya dimaklumkan.. ramai designer proton yg hebat2… disebabkan modal yg kurang….. dan pasaran yg agak kecil itu sebabnye proton belum bersedia untuk menghasilkan design2 yg menarik… buat masa sekarang proton sedang menjalankan projek PERSONA R..depan dye mcm astra blkg cm audi A6… ckit2la. xdela fully copied..(info benar dari pekerja R&D proton)

    ASTRA>> http://autoworld.files.wordpress.com/2009/04/opel-astra-2010-gtc-img_6.jpg
    AUDI A6> http://images.paultan.org/images2/Audi_A6_Sedan.jpg

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s