Gambar jelas Proton Saga Facelift!!!

Posted: 23 November 2010 in AUTO News, automotif, fantastikodesign, PROTON, proton saga
Saga Baru 2010

Saga Baru 2010

Saga 2010

Saga 2010

warna baru

warna baru

dalaman saga 2010

dalaman saga 2010

update..

banyak stok saga baru

banyak stok saga baru

warna baru

warna baru

Salah satu pics tidak menunjukkan warna baru yang kelihatan seperti warna biru tua .Dari sudut depan kereta, Proton Saga putih itu kelainan design headlamp keseluruhan dan design grill kelihatan jauh lebih elegan dan sporty serta ada iras-iras Honda Accord generasi ke-7.

Pada design bahagian belakang kereta Proton saga, kelihatan seperti sedikit konservatif dalam mengubah design dengan hanya lampu belakang LED dan juga bumper belakang menerima perubahan baru. Design bumper belakang memang kelihatan lebih baik tetapi dapat lebih meningkatkan kalau Proton boleh membuat desain hujung bawah bumper dari hanya reflektor ke diffuser warna hitam seperti reka bentuk dengan reflektor belakang pada kedua-dua hujungnya seperti apa yang boleh kita lihat dari Proton Inspira. Dengan sedikit design, hal ini membuat bahagian belakang terlihat jauh lebih menarik dari tawaran saat ini.
Malaysia tidak akan menjadi pelanggan pertama untuk melihat facelift Proton Saga baru , kerana batch pertama Proton Saga di export  ke Thailand untuk Thailand International Motor Show yang akan dilancarkan pada 1 Disember 2010.

Ini adalah gambar terkini Saga facelift, kali ini dengan interior. Difahamkan ia bakal dilancarkan pada 2 Disember nanti. Menurut sumber gambar ini AutoInsider Malaysia , kita bukanlah orang yang pertama bakal melihat model ini dari dekat. Proton telahpun menghantar model ini ke Thailand & mereka yang berada di sana bakal melihat model ini sehari lebih awal daripada kita. Berita yang menggembirakan ialah model ini telah menerima 7000 tempahan sebelum ianya dilancarkan menurut sumber dalaman. Model ini telah dinaik taraf dengan perubahan kosmetik yang ketara di bahagian hadapan & belakang. Dalaman pula dilengkapi dengan 2 airbag (versi premium), 1 airbag (versi biasa), 4 power window, butang audio di bahagian steering, head unit masih Clarion tapi dengan tambahan AUX jack & USB.

sumber gambar dan teks di gubah dari: autoinsidermalaysia serta  funtastickodesign

Komen-komen
  1. prodas berkata:

    bagaimana boleh dpt 7000 tempahan walaupn belum ada pra-pelancaran lagi.. dengarnya.. model ini bru akan dilancarkan di KLIMS.. tapi kenapa sudah 7000 tempahan??? bila masa proton buka tempahan untuk saga ini… dan adakah saga lama akan diberhentikan pengeluarannya..
    harap model ini ada model SE macam dulu saga RED..

  2. fauzan berkata:

    7000? mmm… kat thailand kot. dgr kata model nie dipertontonkan sehari awal dari di malaysia nanti;)
    Yg nie adalah model facelift phase 1 dan tahun depan juga akan ada phase 2.

  3. Man berkata:

    Setakat ini Exora, Gen 2, Savvy dan Persona dah dijual di Thailand. Ini first time Saga masuk pasaran Thailand. Saya rasa ia akan dapat sambutan yang baik, kereta kompak, ruang yang luas, booth yang luas dan ride and handling yang amat baik utk berbagai jenis jalan.. baik jalan kampong, berliku atau highway.

  4. obertan berkata:

    Mungkin tempahan 7000 adalah disebabkan salesman bgtau pembeli jika model facelift baru akan keluar, maka pelanggan pun letak booking awal. Model yg lama mgkn sudah habis ditempah dan di hentikan pengeluarannya.

  5. Habib Ahmad berkata:

    Majlis KUALA LUMPUR BERSELAWAT : http://wp.me/piAx4-3wY

    PENDAFTARAN SEKOLAH TINGGI ISLAM AS SOFA 2011, KINI DI BUKA : http://wp.me/piAx4-2Yc

    WACANA ILMU (26/11/2010) : http://wp.me/piAx4-3tw

    SYARAHAN PERDANA SHEIKH PROF. DR. MOHAMMAD SAID RAMADHAN AL BOUTI : http://wp.me/piAx4-3tQ

  6. kekitaan berkata:

    saga2 ni dok lepak kat mana nih? banyak kat dalam gambar tu

    • prodas berkata:

      2 lh saya pn tak pasti kt mana.. mungkin di dalam kawasan kilang proton.. saya dapat gambar ni dr blog saga BLM..

  7. I just couldnt leave your website prior to suggesting which I truly enjoyed the quality information a person provide for your visitors? Will be back frequently to check out new posts

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s