spyshot proton Exora X????

Posted: 24 Julai 2010 in AUTO News, automotif, concept car, PROTON, Proton Designer, proton Exora
compare

compare PROTON SUV??

berbeza??

cuba anda bandingkan..

cermin sisi dan belakang berbeza

aneh?? model ape ini??

ape pendapat anda??

cermin sisi yg erodinamik

mpv@suv@sedan??

pada mulanya saya ingatkn ini gambar yg di edit .. rupenye memang realiti.. ini exora versi rendah.. ade sumber2 yg mengatakan ianya adalah test mule untuk persona R.. ade juga yg kata untuk model SUV.. dan ade yg cakap model Wagon… yg mane satu yg benar.. sama2 kita cari kebebaran ..apakah model sebenar ini???

Komen-komen
  1. yeopmin berkata:

    proton smakin mngujakan..hehehe…

  2. Aku berkata:

    Nampak sangat ketinggalan zaman punya design. Orang lain design wiper intergrated sekali dalam body punya design supaya tak terjojol macam tu. Sama macam Exora gak, wiper terjojol. Saga, Persona pun sama. Cuma korang tengok VW Jetta (model murah dari VW) Tengok macam mana dia punya wiper. Ada terjojol macam Proton tak?

    P/S: Jangan salah faham, aku sokong Proton. Sebab itulah aku merasakan yang perkara ini harus disuarakan supaya model akan datang dapat diperbaiki.

  3. fauzan berkata:

    mmm… dah compare kereta yg lain selain VW? Mgkin la kot ketinggalan sedikit. Tapi idea yg baik kalau wiper terselindung mcm ko ckp tu kn? lebih nampak exclusif, elegan n kemas. Pastu proton charge harga mahal sket kat model macam tu pun x pe kan, rakyat bleh terima dgn kualiti yg cam tu🙂

    cheers!

  4. Aku berkata:

    fauzan,

    FYI, Jetta ni model murah dari VW. Kalo untuk model murah pun VW boleh buat macam ni, aku rasa Proton mesti boleh buat juga (kalo dia nak buat).

  5. fauzan berkata:

    mmm.. mmg ar model murah bagi VW. tapi bagi pasaran m’sia x murah ar bro.
    Harga varian termurah Volkswagen Jetta Saloon 1.4 TSI 122 SE 4dr sahaja dah £18,320 belum lagi versi sport ; Volkswagen Jetta Saloon 2.0 TDI CR 170 Sport 4d £21,780 . Ko, convert ar RM berapa murah yg ko bleh dapat…

    cheers!

  6. Aku berkata:

    fauzan,

    Jetta tu contoh jer. Kalo ko rasa Jetta macam mahal sangat, ko leh amek model Polo. Model Polo ni pun wiper jenis kemas tersimpan jugak. Point aku ialah, orang lain boleh buat model yang wiper dia berkedudukan kemas. Aku percaya Proton juga boleh melakukannya (kalau mahu).

    Polo 5 pintu yang murah dalam £12K dah boleh dapat. Macam tu mahal lagi ke? Of course ada trim yang lebih mahal. Tapi pointnya ialah kedudukan wipernya tetap sama, tetap kemas.

    Aku harap ko faham maksud yang aku nak sampaikan. Bukan nak hentam Proton, tapi benda ni perlu disuarakan.

  7. fauzan berkata:

    dari awal dah faham maksud ko tu… cuma bila bagi cadangan x perlu ar kondem kata ketinggalan zaman ar apa la. sedangkan company lain pun ada design cam tu gak. Doa2kan proton bleh design wiper tersembunyi mcm yg ko cakap tu. sy pun suka sebab nampak lebih kemas:)

    cheers!

  8. aishah berkata:

    ini yang ala2 caldina ni kut.

  9. anak bangsata berkata:

    baguslah , ada saja pembaharuan , syabas malaysia boleh

  10. jojo berkata:

    macam kereta jenazah aje. belakang kena bulat sikit baru cun

  11. bai berkata:

    pelik…

  12. am berkata:

    kau org cite pasal vaper…xpyh la..benda kecik je.. mari kite cite pasal body…kau org prasan tak design proton skarg nie..kite tgk ezora…besar luas oklah…tapi design tu buat la elok skit jgn ketingalan zaman..lampu besar,lmpu brek blakang ntah ape2.kpada pedesing2 proton buat biar kau org betul2 gila keta..klau kau org sivik je..pakai keta apa yang kilang bagi…mmg cam tu keta proton….bkn nk kondeng…gua pong pakai gen 2…nk sgat tgk sgat mpv cam kete jepon

  13. rhinoz berkata:

    Aaahhhh….pedulikan suma crita2 tu… bila dah launch baru komen..

  14. anuar berkata:

    proton exora apx tu bile agaknya nak klua

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s