Proton Test Mule Persona R di luar negara!! Exora Misteri

Posted: 19 Februari 2011 in AUTO News, automotif, concept car, PROTON, Proton Designer, proton ESPiRE, proton Exora, proton persona, proton spyshot
exora penyet di luar negara

exora penyet di luar negara

persona R test Mule??

persona R test Mule??

exora pelik

exora pelik

ujian di kawasan salji.

ujian di kawasan salji.

Sebelum ini ada gambar yang menunjukkan model exora penyet ini di suatu gudang iaitu di airport untuk diuji di luar negara . Jangkaan segelintir penggunjung blog menjangkakan untuk ujian di luar negara menjadi tepat dengan pendedehan di blog Paultan.org.

Proton Prototaip yang kelihatan seperti lebih pendek dan lebih rendah dari Proton Exora biasa telah dilihat di jalan raya di Malaysia beberapa kali , tapi sekarang Exora Misteri itu telah muncul di luar negeri ! di sini ada beberapa gambar dari Prototaip Proton baru sedang diuji di luar negeri di suatu tempat di utara di medan bersalji.

Jika anda memperbesar gambar di atas dan melihat pelekat di dashboard tertera perkataan  P3 CFE TURBO CVT3? mereka mungkin sedang menguji turbocharged baru Campro CFE drivetrain Turbo dan gearbox CVT . Ini juga  mungkin versi pengeluaran Tuah Proton / Espire / Persona R.  Apa pendapat anda tentang singkatan CFE? Adakah ini adalah Test Mule Persona R??

menurut info dari funtastikodesign: Ini merupakan spyshots terkini yang diperoleh dari PaulTan.org sebentar tadi. Dikatakan Exora ini adalah mule untuk bakal model akan datang Proton, berkemungkinan Persona R. Kali ini testing telah dibuat diluar negara, dikawasan yang bersalji. Jika dilihat pada gambar terakhir jelas menunjukkan “P3 – CFE TURBO CVT3″ yang jelas membuktikan ini adalah mule Persona R, (codename Persona R adalah P3-21A). Menurut info dari bro Mat, CVT3 ni adalah versi upgrade dari CVT2+ dari Punch Motive. Ada juga info saya dengar Persona R ini 80% berbeza dari model concept TUAH, design lebih ke arah kereta Jerman, ala2 BMW. Sekarang difasa production testing, kemungkinan dilancarkan lebih awal, bulan November nanti. Sama ada benar atau tidak kita nantikan Persona R yang sebenar testing tak lama lagi.:)

sumber: Paultan

Advertisements
Komen-komen
  1. Along Usop berkata:

    wuhohohoh.. menarikk.. =)

  2. wataricampro berkata:

    test enjin je kot..body blom tau lg..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s