Tempahan Proton Satria Neo R3 RS dibuka??

Posted: 31 Januari 2011 in AUTO News, automotif, concept car, PROTON, Proton Designer, proton R3, proton Satria Neo, proton sport car
Proton Satria Neo R3 RS

Proton Satria Neo R3 RS

 Proton Satria Neo R3 RS

Proton Satria Neo R3 RS ketika ujian di Jepun

Proton Satria Neo R3 RS

Proton Satria Neo R3 RS diuji oleh CUSCO

sportrim Proton Satria Neo R3 RS

sportrim Proton Satria Neo R3 RS

enjin  Proton Satria Neo R3 RS

enjin Proton Satria Neo R3 RS

saya memperoleh Info ini dari Blog ARENA Kereta dan beliau memperoleh info ini dari Mudah.my

saya akan copy semula apa yang tertera di laman web tersebut:

Price: RM 79 797 Reg. year: 2011
Mileage: 0 – 4 999 Make: Proton
Model: Satria Neo Transmission: Manual
Engine Capacity: 1597 cc
Accessories: CD Player, Leather seats, Airbag driver, Airbag passenger, ABS Brakes, Sport rims, Alarm, Central lock, Adjustable steering
Now open for booking: R3 Satria NEO!

Proton Motorsport proudly presents, new for 2011, Proton R3 Satria NEO.

The legendary R3 Satria NEO returns for 2011 with new advanced features.

– New design CPS body kit
– Front splitter
– Rear spoiler
– CPS Performance Camshaft
– Adjustable Camshaft Pulley
– SRM24 ECU
– SRM24 Exhaust system
– Close ratio manual transmission with large final drive
– Lowering spring set
– Bridgestone Potenza Adrenalin RE001 Tires
– Customized bucket seat
– 2 DIN multimedia audio with voice navigations

R3 Satria Neo is available in Fire Red with black roof.

Only limited number of units will be made available.

(Please note that the picture is of the Satria Neo Lotus Racing Edition and not of the R3 Satria Neo. Pictures of actual car will be made available only on the car’s launching in February 2011.)

For booking, call Dani at 012 398 1790.

Komen-komen
  1. ucopp berkata:

    huk..
    neo R3 RS pulak..
    fuh.. slack kat mudguard lip jer(btol ke aku istilahkan tu?)
    bintik2 cam satria GTI tak masuk la ngn design Neo ni..
    lagipun.. warna merah pun cam tak kene je..

    pandangan peribadi la..
    mungkin org lain lagi suka yg ni..

  2. […] akan dilancarkan nanti spesifikasinya sama macam model tu..memang mantap! Foto kredit kepada blog Prodas Auto Blog, rakan blog yang friendly, saling berkongsi info kita.. [Show as slideshow] […]

  3. aieriel berkata:

    Aku suke sport rim dia..simple dan cool..kalu la ad duit..kete ni akn jd first car aku skang..huhuhu

  4. zenvo berkata:

    ha’ah,tu la satu-satunya rim yang paling simple,dan bergaya.cool habisssssss….

  5. aku_r3 berkata:

    rim R3 bleh daptkan di R3 motorsport.R3 reka khusus untuk proton waja,gen2 dan neo.tapi sekarang R3 dah bukak untuk exora,persona.saiz 16.memang gempak.saiz 15 pun ada.tahniah proton r3

  6. moli berkata:

    nice….superb job…..kombinasi kaler ngn lips…

  7. tips berkata:

    oo..so byk beza ke rupe bentuknye dgn R3 tu?
    harga same..🙂

  8. hafizharudin berkata:

    RS = Rally / racing spec kot😛 hehehehehe

  9. aku_r3 berkata:

    lip tu masuk tak kalu letak kat waja r3.minta pandangan

  10. aku_R3 berkata:

    28hb feb maka rasmilah jentera satria neo R3 RS ini.semoga menjadi barisan hadapan untuk jentera R3 selain Satria R3.Waja MME R3.Gen2 MME R3,Savvy R3,Tahniah R3.semoga berjaya dipersada sukan permotoran negara dengan tenaga dari Tg Djan, Daryl Lam. dan Faizil Alang

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s