Proses Lakaran Exora Prestige VVIP

Posted: 20 Januari 2011 in automotif, concept car, PROTON, Proton Designer, proton Exora
PROPOSAL-VIP-Front White Light copy

PROPOSAL-VIP-Front White Light copy

PROPOSAL-VIP-Rear White Light copy

PROPOSAL-VIP-Rear White Light copy

PROPOSAL-VIP-Side

PROPOSAL-VIP-Side

Interior-VIP-Final

Interior-VIP-Final

Exora Prestige Front

Exora Prestige Front

Exora Prestige Rear

Exora Prestige Rear

Exora Prestige ini agak sesuai untuk proton jadikannya sebagai kenderaan kerajaan kerana nampak ciri2 eklusifnya terutama di bahagian dalaman serta luaran dengan kemasan lampu belakang serta krom2 silver.

sumber: autothesigner

Komen-komen
  1. zackhakimi berkata:

    sebenarnya exora ni boleh jd pengganti perdana utk kenderaan kerajaan…..sesuai sgt lah

    • prodas berkata:

      bagi saya memang sesuai.. tetapi mungkin pihak kerajaan tidak mahu menggunakan model ini kerana mungkin kelihatan kurang eksekutif….

  2. ucopp berkata:

    tapi masalahnye.. menteri2 kite tu yg tanak..
    kekwat giler.. nak yg branded cap luar negare je..
    xsilap ak model ni dah launch skali dgn exora prestige xsilap..

    kalau salah tlong btolkan..

  3. campromania berkata:

    bro, mana dpat drawing 3d tu?

  4. helmi berkata:

    Sketch ini sebenarnya diambil dari website

    http://autothesigner.blogspot.com/2011/01/exora-prestige-it-had-to-be-prestigious.html

    blogspot car designers dari malaysia

  5. karim berkata:

    wei next time mintak permission dulu la dari owner ..
    professional la sket.

  6. Jamie berkata:

    Yes bro, please respect owner autothesigner.blogspot.com punye Intelectual Property Rights (IPR) Kalau nak post pun at least be more professional by asking permission dia or link webaddress dia to the related post!

  7. Abg Long berkata:

    SOKONG!! SOKONG !

  8. zackhakimi berkata:

    bagi aku dh ok dah wat kereta kerajaan…

    nk wat cm na..ada org kerajaan sendiri suruh Proton tutup…

    tak ke bodoh YB tu…pilih bini cantik nak wat bini pandai pulak

  9. Yonkees berkata:

    Ape-ape pon, kalo jadik kuar jangan la 1.6..kurang2 2.0 ke atas. cam aku nyer exora, body cun tp bunyik enjin cam motobot..malu aku kn kutuk ngan member2 yang pakai grand livina..come on la PROTON…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s