Kemunculan Proton Inspira Club

Posted: 20 Januari 2011 in AUTO News, automotif, PROTON, proton Inspira

semenjak proton Inspira dilancarkan saya baru satu kali  dapat terserempak di jalan raya. Dalam hati terdetik, kenapa tak banyak Proton Inspira di jalan raya.?? kenapa?? Mungkinkah tiada org yang membeli proton Inspira?? atau mereka yg beli Inspira terus convert jadi Mitsu?? tetapi sebenarnya memang masih ada Peminat setia Proton Inspira dengan penubuhan beberapa Club Inspira. ini adalah suatu usaha murni bagi menyokong produk tempatan.

inspira atau lancer

inspira atau lancer

Komen-komen
  1. NoorAfzan berkata:

    wooo..sayapun jumpa sekali je.
    mmg rare la kat jalanraya.

  2. Xdm berkata:

    Kat ipoh dah byk kali nampak. Sume warna dah boleh dikatakan dah berlegar2. Paling banyak warna putih ^_^

  3. ProProton berkata:

    stock tak banyak bro prodas.. customer aku yg book 2.0 bulan october 3 org, baru satu dapat deliver insyaallah minggu depan.. sebenarnya sangat ramai org beli.. huhu..

  4. ben berkata:

    kalau dah inspira jgn nak menggatal tukar mitsubishi…
    jgn nk buat malu…
    aku ada mitsubishi lancer 2.0 gt..
    bengang laa jumpa inspira convert mitsubishi,,
    modal la sket beli mitsubishi terus…

    • Xdm berkata:

      lagi bangga pakai inspira dari orii lancer, dah tentu inspira lagi best dari handling, n features yg xde dlm orii lancer(dh test drive dedua ni ye). mmg bodoh la sape convert jd mitsu-,-

      • prodas berkata:

        hahhaah…. betol ke handling lagi best Inspira??? saya belum mencubanya… bagi saya inspira lebih cantik bila ada spoiler dibelakangnya..

    • prodas berkata:

      hihihi… ini dia… onwer Lancer dh bersuara…. boleh tak kalau onwer inspira convet jadi onwer mitsu??? pas 2 join club mitsu lancer??

    • jas berkata:

      haha ko dah beli mahal😛

    • adaakukisah berkata:

      haha…aku inspira owner…2.0..aku juz tukar bumper dpn evoX..mitsu badge aku hitamkan..kasik xnmpak..tukar rims..blkg maintain inspira..buang badge..maintain 2.0p…..bukan aku ckap laa…org ckap kete aku lagi cun dr lancer gt..soooo watt??…

  5. Habib Ahmad berkata:

    AHAD INI : Lepas Subuh Di MAsjid Muadz Bin Jabal, Setiawangsa Wacana Ilmu Bersama al-Fadhil Syeikh Muhammad Nuruddin al-Banjari al-Makki :

    http://melayucyber.blogspot.com/2011/01/wacana-ilmu-bersama-al-fadhil-syeikh.html

  6. ucopp berkata:

    bro.. mintak share skeping gambar bleh?..
    =)

  7. madimat berkata:

    Tak banyak orang beli Inspira sekarang,… pasal nak simpan duit tunggu Exora Turbo kuar ! :)) saya musti pileyyy…!

  8. ahli fizik nuklear berkata:

    buat aper nak convert mitsu..mmg dah mitsu punya barang la..cume rebadge jer dgn pemasangan tempatan..teknologi mitsu..so baek beli inspira dr mitsu..pastu tukar jd lancer GT ke evo X ke..kelebihan handling sentuhan lotus..kat PJ dah byk dah aku tgk inspira ni..doktor kat tempat aku kerja pn dah amek 1..dia ckp nak cr bodykit evo..aku ckp die..kalo convert evo jgn tukar emblem tu..letak emblem proton br betol

  9. memey berkata:

    hmmmm…….mcm penah ku lihat gambo2 tu….

  10. zaidee berkata:

    saya booking november 2010 dpt 28 januari 2011 lbt gak bru dpt bro…

  11. zaidee berkata:

    ade ke sape2 d ipoh ni yg dah pki inspira boleh nyembang2 hal inspira..sy x brape pandai hal kete ni..

  12. salesman perodua berkata:

    oooi proton tolonglah bagi peluang dengan kami(perodua) untuk sales no.1 selama 5 tahun berturut-turut.. ..sedar-sedarlah proton korang dah makan berapa banyak untung dan sales no.1 di malaysia sejak tahun 1990 hingga 2004..bagi can le kat kami ( perodua) nak rasa kenikmatan untung.. apelah..

  13. kie berkata:

    wah..saya suke keta inspira..

  14. Lancer Lancergt berkata:

    kereta tiruan..xhabis2 proton duk tiru keta org..wat malu je sape pakai inspira..kalau lancer park sebelah lagi malu oner inspira..

  15. ape-ape pun boleh berkata:

    klu x tau pasal perjanjian proton vs mit. jgn komen, inspira adalah hasil kerjasama mereka, kita rakyat malaysia, sokong buatan malaysia, klu x dok jer kat jepun..

  16. zefrry muhd zaki berkata:

    aku rasa inpira ni bagus dapat gak kita pakai jenama kita sendiri walaupun asalnya jenama jepun,,,,asalkan mereka yang memiliki kereta inspira ini puashati dari setiap sudut rekaannya.

  17. ujang negori berkata:

    nanti kalau dah ada cukup bugget nanti aku nak belilah keta inspira ni

  18. cg zaid berkata:

    salam..aku ingat nak ambik..apamacam..agak2 ada masalah tak…kalu tinjau2 pengguna kete proton mmg byk masalah dr segi kualiti..emmm…maybe enjin inspira tada problem..minor poblem je kot..no hal..

  19. karl berkata:

    sape yg komen bodo psal inspira n mitsu ni mmg die bodo.. xde minda tknologi lngsung. dok keje nk kutuk proton. ape daa. inspira ni dh ckup bgus sgt la bbanding ngn evo ori tu, ade xtra access.. owner nk cnvert ngn bodykit evo, pe msalah? bkn pkai duit ko pn (sape yg bknaan).. dh mitsu n proton co-op, so?? yg pnting, enjin jgn kcau. biar enjin standard, luaran tu exec.. tknologi japan n malaysia= A class or staraf. Malaysia BOLEH!!!!!

  20. PuKarl berkata:

    Bro Karl..Ko tu yang bodo..Proton ngan Produa samer jer la…duk kater produa ciplak kete jepun..biler proton kuar inspira,korang duk kater kerjasama proton mitsu plak..bodo tahap lembu la…senang citer jer..proton dah banyak alami kerugian coz kuar kete xde kualiti..,jalan senang nak tarik customer adalah ciplak kete jepun, namekan kete malaysia pastu jadikan alasan kerjasama proton mitsu konon..bl proton kene kutuk,ko marah..pesal ko marah? dah mulut diorang..

  21. Belilah Barangan Buatan Malaysia berkata:

    Korang sume bodo … kete ni asalnya dari amerika. Jepun dulu pun ciplak teknologi amerika pas tu keluar la brand dorang sendiri. Tapi org jepun dulu2 tak kutuk pun produk dorang malah dorang support lagi. Namanya je rakyat malaysia tapi takde semangat langsung. Hantar pegi somalia baru korang tau. Nak malu apa duduk seblah lancer. Dah tentu dua2 barang yg sama. Sebenarnya, dorang sume tu pun dok tengah menyesal sbb beli kete yg sama dgn harga 30k lebih mahal.

  22. LaNcErLoTT berkata:

    Ye ke? Aku x nyesal pon? sakit ati ade la. Aku pakai Lancer ni xde la nak blagak mcm mamat sekor nih..bru naik Inspira,dah blagak nak mampus. nak memotong x bagi signal..bodo betul la Proton nih. lain kali wat la kete sendiri…jangan duk ciplak orang jek..

    • lancer bodo berkata:

      kecoh nk mampos mamat sekor nii…br pakai lancer dh gelabah! Engine mivec ko tu bkn nye pick up mane pun..harap rims jer 18″..hahaha!
      naseb laa ko..pasni harga lancer jatuh terok..dh laa sales lancer gt kurang..ramai yg beli civic 2.0 n altis 1.8 lg..hahaha! LaNcErLoTT BODOH….

  23. asni berkata:

    mu ke yg bodoh buat malu rakyat malaysia tak inovatif kreta copy.neh nantang inspira kreta klon barang local berlagak lebih pulak!dahlah bayar murah ada ati mau lawan bigboss puihh!!base tak sedar diri!mu tau inspira 60%barang local dh tak original kalu convert gt dh jadi RM99,000 sebab tu mu klon tak tukar gt barang original mahal hehehe.lagipun mu tukar logo abihlah servis waranti mu.convert evo klon faber tak tahan lama blehlah.gambar aku nampak tu kereta klon tak malu duk seblah kreta original kahkahkah.kanapa tak tunjuk muka depan maluka

  24. triple h berkata:

    hai zalim betul protong tak ada idea selalu tipu rakyat..nilah akibat mlayu ditipu keling DR.M akhirnya rakyat dapat kereta klon.kalu pakai logo protong body lancer klon amat memalukan bangsa yng tak mampu buat kereta.logo protong mg tak berjenama,low class paling tercorot didunia, untk golongan bawahan sahaja

    • Along Usop berkata:

      Proton tak tipu pon sebab diorang memak maklumkan kereta inspira ni rebadge mitsubishi.

      yang korang mlenting tak tentu pasal knape?

      tak suke inspira tak payah beli, kumpul duit tambah puluh2 ribu angkat Lancer mitsubishi tuh, diam.

  25. 1 malaysia berkata:

    abe bangga dgn kereta original dari kereta tiruan.abe baru beli lancer gt maklumlah golongna atasan bkan ape nak kereta import fully imported smuanya ori nampak garang,hensem,macho.yg protong punye xori,separuh barang local tak puas hatilh lgpun tak branded.klau convert gt,rim 18 hampir 100ribu tak berbaloi.bagi yng nak bli inspira tu blilh kalu tak ade budget pakai je sayap evo klon rim 16 nampak cacat kahkakah

  26. DR.M berkata:

    kalu sama knape lancer masih dijual bodoh!org yg kata sama tu sbnarnya meleleh airliur nak pakai lancer tapi tak mampu buat malu.utk maklumat sila layari mitsubishi motors segala big boss kpd protong kuli boss.jagn anda tertipu dgn barangan tiruan lg murahan!

  27. DR.x berkata:

    ksimpulanya yng bli inspira adalah golongna bawahan yang xfkir jenama,yg dh lama mengidam nak pakai lancer phtu kutuk kereta org kaya.nillah dia budak-budak mat rempit x blajar tinggi bayar murah nak yg ori punye pueehh!!sorilah org skrg cerdik dah tau bezanya anatara yg tiruan dan yg ori

    • PAK NGAH berkata:

      dr x…kalu cakap guna fikiran sikit,,gua beli inspira bukan kerana lancer gt..bagi gua inspira adalah first class antara proton…segmen C car….satu lagi gua support product malaysia…dalam hati x teringin pun nak convert to lancer walau seincipun….gua beli inspira bukan sebab gua x belajar tinggi cuma gua hanya ada segulung PHD je..may be lu ada lagi atas kot…mace monyet….wslm…pk222222222

    • min berkata:

      jgn ingat orng yg pkai keta proton org yg golongan bawahan ……..
      orng yg pakai keta proton adalah orang yg paling pandai dan cerdik sekali…..
      jangan jadi hamba kereta krn kebanyakan orng kita selalu jadi hamba pada kereta ………sory klu kata2 aku ini ada menyakitkan hati sesetengah pihak.

  28. ftg berkata:

    kahkahkah kereta tiruan dalam gambar x malu ka.knape tak tunjuk muka tuanya sekali hehehe

  29. riena23 berkata:

    hmmmm..betul tu..Kadang2 rasa rimas lak tgk budak2 inspira nih..eksyen lebih..emblem tukar mitsu..tapi stereng proton..camne tu ek?hihihih

  30. metallica berkata:

    hoi along usop bahlol nok gocoh nantang mai ah.nilh base kturunan mlayu keling duk sokong kereta dr.mahakling.rebadge tu bukan ori bodoh! yang klon tiruan punye eh tak abih blajor ckp besaq.barang local dah jadi murahlah paria!nilah mlayu duk arap bantuan org asing dari zman penjajah lg last2 kena jajah nak buat kreta pun xreti buat maluuuuuuu!!!!!konon kerjasama pueeehhh!!!!

  31. metallica berkata:

    sape yng komen puji ins pira ted sebnarnya golongna bawahan tak mampu bli lancer ori.u tau bodykit ori lancer mau cecah11,000 tak masuk spoiler,rim.sbb tu budak2 inspira tak convert gt mahal tapi convert evo faber barang cap ayam blilah.jadilah evo tiruan yang dh ramai pakai atas jalan mak oi 300000 tuuuuu hehe org tak bodohlah nak beza ori dan barang local nampak buruk!!! tengok tuan dh tau meluap tgk org miskin berlagak kaya!

  32. abe berkata:

    abe tgk harga lancer secondhand maintain dlm 80-90k ribu thn 08 tak jatuh truk.itulah lancer ada semangat mitsubishi tak ramai yg jual wlaupun ada yg klon,tiruan dijual.bagi abe lancer adalah barang ori manakla inpira barng separuh local org protong yang pasang.protong adalah muka tak malu kereta paling teruk dalam dunia kerana tiada idea ciplak org ln punye dan tak bleh bersaing dlm global market.klu kerajan tak bagi muka dah lama protong mampus

  33. abe berkata:

    ehh karl dengar sini meleleh tahi telinga berdesing aku dengar mu ckap mcm budak sekolah tadika.klu mu nak bli inpira tukar evo baguhlah jadi inspira evo tak ori punye bleh test dgn lancer standard.aku rase mu ni tak ckup budget bukan stkat nak bli pira 2.0 nak bli lancer pun lagilah tak mampu.aku rase mu nak ambik inpira1.8 murah convert evo faber.ambiklah nak kena telan asap hehehe ataupun org tegk kereta mu nampak evo buruk yg klon punye kahkakhaah.mg dasar pro tong sampah

  34. bro berkata:

    nasihat bro pada bro-bro lancer pakai lancer standard mg dah complete nmpak original,hensem,garang nmpak mahal mcm kt showroom,klu nak tambah bodykit xapa jngan buang pasal barang ori mahal tuuu mg puak paria inspira tak leh tiru gt ori punye hehehe long live lancer seek&destroy inspiraparia evo tiruan!

  35. malaysia boleh! berkata:

    harga brapa?90000?bodohnya bangsat sgt ke nak tiru lancer.nmpk mcm sama tapi tak serupa.sbnarnya pasai ape murah
    1)telah dklonkan atau jadi barang local tiruan 60 %
    2)telah buang bodykit lancer anggaran 10-14ribu tak masuk rim
    3)horsepower dikurangkan dlm10ps untk 2.0 barbanding lancer ori.xcaya tgk laman web mitsubishi malaysia
    4)pemasangan oleh proton bukan org jepun.so kualiti mg kurang dlm jangka panjang..
    so kenyataan lancer kena cukai 100% tidak benar.Beza dgn lancer hanya 30000 tolak bodyki lancer,rim beza sebenar hanya 15000 dengn yg klon ins pirated!berbaloli ambik lancer lagipun tangan org jepun buat mg high quality!tapi bagi mereka yg tak cukup budget belilah inspira kalu tgk atas jalan evox buruk tu yg klon tiruan punye!heheehe

  36. undertaker berkata:

    inspira kawe tgk mulut macam kerang busuk.ramai kata bgitu xlawar,nmpak cacat.club tiruan dlm gambar tu nak tiru lancer tapi xmampu.majoriti rakyat malaysia tak sukakan protong tapi terpaksa pakai krana murah.ckp bangga tapi sbnarnya hipokrit dlm hati tak suka.kalu tak,knape mau ciplak kreta jepun,xada idea,xada identiti negara ka.ckp tak srupa bikin.booooooooooooo.

  37. WAJA VS JAWA berkata:

    25 years of PROTONG FAILURE!

  38. MAEL berkata:

    APABILA DATUK TAN SRI YANG PAKAI LENCER KEBANGGAAN MEREKA DAH BERSUARA….MASING-MASING YANG MENULIS KAT SINI SEMUA TOP MANAGEMENT SYARIKAT SYARIKAT BESAR KAT MALAYSIA..SEMUA TAHU SELOK BELOK SYARIKAT…KERETA DAH DESIGN DEKAT 80 BIJIK DAH..MANA MAIN JOINT JOINT VENTURE NIH. ORANG YANG PAKAI INSPIRA NI LAH YANG BODOH SUME..LIHAT MACAM KAMI, KAMI ORANG SANGAT KAYAAAA…….LOLOLLOLLL

  39. new aspira inpura asmara 2.0 turbo joint venture berkata:

    wiralution,wajalution,inspiralution,satayrialution adlah kereta tiruan yg mencemarkan atas jalanraya dpakai oleh golongon bawahan.xmalu kah mereka?slah sape slah makbapak ke dr.M yg torut. kalulah rkyat benar2 bijak tak akan pilih mereka kereana merekalah yg menyebabkan rakyat terpaksa pakai kereta cap ayam brand.ingat tahun dpan plihanraya.

  40. TRIPLE H berkata:

    melluap btul tgk kereta local bersayap evo klon faber makin menjadi2.bg i baik pakai kereta lembu dari kreta cap rimau krna melambangkan kelemehan bangsa yg R&D is rubbish!

  41. eee xmaluny berkata:

    tgk dlam gambar tu kereta klon busuk duk sblah kereta jepun.nampak cacat rim kecil budget pun kecil tapi sayap besar sgt xsesuai dgn logony cap rimau.nak tanye sayap evo tiruan tu ada dijual di pasar malam ka? kahkahahahahhaa

  42. honda city geng berkata:

    cg zaid yg dikasihi.xmalu ke cg kalu org kata kempunan nak pakai lancer tapi xmampu beli.alang2 nak beli blilah yg puas ati cg.belilah yg original buatan malaysia baru patriotik bukan yg klon punye.tp terpulang pada cg bg saya kereta tu adalh lambang kelemahan org mlayu yg kehabisan idea terpaksa minta bantuan asing.

  43. kerjasama proton dgn mitsubasi berkata:

    skrag ni banyak kereta2 protong yg perasan kreta2 mitsubishi mau kawan dgnnya.makeup kreta tebal2 ,nampak garang tapi ati matjiwang.nilah kalangan budak2 bkas matrempit tak abis blajar tunjuk lagak pueeehhh rase nak muntah wreeekkkk!!!!dari kwn dng kreta tiruan baik joint dngn kreta buruk2 import punye.sorilah balik kmpung tanam jagunglah!

  44. lancer is lancer berkata:

    waja+lancer=waja lancer kreta klon barang local (kat showroom proton)

    lancer=lancer kereta original barang import (kat showroom mitsubishi)

    bezanya ibarat langit dgn bumi

  45. Evo X Ori berkata:

    aku pkai lancer evo x ori. dua2 aku sokong sbb dua2 yg
    pkai ramai melayu. pyh la nk gado2.

  46. lancer is lancer berkata:

    evo x ori?or ins Pirated?tak orilah sokong barang tiruan.org bleh taulah jangn tipulah…hehehe

  47. EVO X ORIGINAL berkata:

    I TAK SOKONGLAH KERETA EVO X TIRUAN NAMPAK CACAT,BURUK BARANG FABER..SORILAH NAK JOINT EVOLUTION..KLU NAK JOINT CLUB KERETA KLON BLEH HAHAHAHAHA

  48. LANCER EVOLUTION X ORIGINAL berkata:

    i pn tak suka evo tiruan x ngaku evo x ori,tgk mcm O.K.U pakai Org Kuat Umn..tayar kecil,barang faber pecah sini pecah sana buat cemar atas jalanraya..tak ckup budget kot..kahkahkah

  49. waja laksa berkata:

    i suka kreta truan low budget..hehehehe

  50. wak berkata:

    janganlah nak menghina sesama kita..
    makin ramai orang baca, makin terkumpul dosa dalam buku kita pikul..
    hanya pesanan….

  51. undertaker berkata:

    oi wak klu tak mau buat dosa jangan bt barang tiruantipu rakyat lg bnyak dosa. antara ori dan klon jauh langit dgn bumi.protong 25years of failure!

  52. R3-RACE.RALLY.RECYCLE. berkata:

    protong sbanrnya gagal cipta kennderan sndiri tp banyak yg klon.enjin satayria neo yg lumba sWRC pun yg dh recycle klon bkan enjin baru bt malu rakyat.kita patut bangga dgn korea dpt kluarkan kreta acuan sendiri dlm jangka masa singkat..konon dr.M ckp inovatif,kreatif puueeehhhh!!!ckp tak serupa bikin! mlayu dulu zaman penjajah asyik kena jajah skrag pun kena jajah minda minta bantuan asing.dhlah gagal dgn lotus,tumpang glamor jenama org,apa lemah sangt ka xada idea snagt ka.jurutera2 protong yg gagal mcm lembu kenyang baik berhenti kerja mcm budak sekolah tadika ciplak org lain punye baik ttup kilanglh tanam jagunglah!

    • PAK NGAH berkata:

      buat apo gadoh2 n bising2…asal samapai ke tempat nak pergi syukur la..naik keto laju2 cepat mampus..xkira la lencer ko,evo ko,inspira ko…yg penting semua selamat…keluarga bahagia

    • warasman berkata:

      Org gila yg pakai lancer mengamuk…kesian.Mujur Mitsubishi Jepun tak gila..geng ni perasan Mitsubishi makpak depa punya

    • Hamba Allah berkata:

      Memang proton fatal cipta Kereta sendiri. Jadi, nak tanya ni.
      Awak ni keje ape? Sek. Smpi dajah bape?
      Hebat sgt lar kot? Cer gentleman ngaku awak KEJE ape? Contractor ? Bisnesman? Ke Kuli makan gaji?
      Biasanya org yg Allah patent macam u ni mmg HAPRAK.
      Maaf ye. Ni semi kuasa Allah.
      Tp ngaku lar awak ni hebat sgt ke?

  53. civic club&altis club berkata:

    we all tak mau kawanlah kreta truan bukan saudara kita…apa???…ins pira ted kreta klon atau evox klon protong punye barang locallow class golongan bawahan pakai.jijik i tengok. baik kwn ngn lancer ori tetap hensem barang original punye.i tgk kt showroom makin macho!!!

    • Hamba Allah berkata:

      Civic and altis owner. Korang Pn baru je berjinak2 buat klub keta , nk belagak. Masa gua Dok UAE keta Lu org gua buat gi site je beb! Takat civic ngan altis ? X pandang. Keluar bandar gua drive ape lar agaknye kalau keta civic and Altis berabuk masuk site. Hahahhaahhahahaahaha

  54. farghmee berkata:

    aku jd xfaham pulak..

    kn inspira tu rebadged lancer. ade masalah ke?
    passo jd myvi relax je korg terima?

    ke sebab inspira tu lg murah drp lancer yg buat korg panas?
    kalu nk panas, panas la kt mitsubishi sbb dia yg bg keizinan.

    lantak la diorg nk convert “mekap” nmpk cm lancer.
    kete diorg, diorg punya suka la. ada pakai $ korg?

    utk kereta yg bukan mainstream, proton xnk kuar modal besar2 buat kete.
    tp yg mainstream saga exora, proton kuar modal besar sbb ble untung byk.
    ni bisnes maa, mesti ada break-even. kapish?

    hang dpt pakai lancer, syukur la~
    depa pakai inspira, gembira la~

    ps: yg aku pelik, ada pulak yg pakai nick honda&altis yg sebuk psl gaduh2 lancer-inspira ni.
    kalu kete hangpa bagus, buat pe nk sebuk2 kete2 lain nih…hahaha

  55. ds berkata:

    memang betul,buat apa kutuk2 mcm xda sifat kesyukuran tapi lebih kepada angkuh dan bongkak. sedarlah kita manusia. sy tak kata kereta proton buruk ke,tiru ke,tapi apa yang pasti inspira tu memang cantik, ride n handling memang cun. senyap je bila meluncur. kita bersyukur apa yang kita ada dan kita menghormati apa yang orang lain ada. beringatlah kita ni manusia….

  56. Inspira Convert berkata:

    Ak baru je beli inspira 1.8MT..harga 79000…loan 71,000..So deposit RM8000..Ak cari warna putih ngn hitam je..lau xd,mmg xnk beli..yg ada warna merah je…mula2 x mnat pun nk convert tu mishu ni…tpi tiba2 proton bgi diskaun 2000..pstu pksa proton mnte diskaun tinggi lagi..paksa punya paksa,dpt diskaun RM3000..alhamdulillah..so ape lagi,troz convert mishu laa..sume total RM5500…haha..mksudnya just guna 2550 je laa..

  57. niko berkata:

    sik mu dok gocoh wat gapo…..baik sik mu kosing2 pasl masaloh inspira nie sbb kawe bru nok ambik sebutil….tlongla bg cadang ko kawe nie……..apo la dok gocoh….

  58. Nazamal berkata:

    Kalau ada duit tu beli lah apa yang nak dihati tapi kalau duit sekadar cukup dan dapat bayar Inspira beli je. apa nak fikir mesti kereta tu bagus kerana sama dengan Lancer cuma baiki imej je dan kena fikir juga kenapa MIst beri teknologi tu kepeda proton da sebagai rakyat Malaysia kita mesti bangga Proton diberi kepercayaan tersebut sekurang-kurang orang yang kurang duit seperti saya ni boleh juga merasa bawa kereta hebat seperti Lancer……..kereta sendirilah katakan.

  59. TPR06 berkata:

    Maaf, nmpak mcm x matang sikit bila berbalas-balas erm bg yg kaya raya pakai kereta mahal mcm lancer tu, ada soklan sket kamu bengang kt kereta atau pemandu kereta proton, skali lgi bengang dgn driver proton r driver proton kacuk…cz sian mabe dlm family u all xda yg pakai kereta proton ker, mabe yg miskin mcm sya layak pakai waja je kot xpa ada masalah power window tp dpt gak pergi keje, yelah duit n citarasa msg2 tp hormatlah pendirian orng kita ni x semestinya btul btw inspira ni kalau dlm gov sector adalah kereta rasmi pegawai pangakt Jusa ke atas jd xkan la deme pun geng rempit kot, cian kat driver pegawai kerajaan ni cz ada yg memandang serong cz si driver ni x drive lancer, anyway trima hakikat ada hikmah proton wujud walaupun kdg kdg bengang cz ….ada yg kata sbb proton keta lain mahal yea….erm xpa nant la ada masa sya tlg terangkn pasal ni k xpa biar kamu gocoh…gocoh…nate apa tue gocoh kita dh besar malu kat bebudak sikit sikit nk gaduh n cabar mencabar

  60. warasman berkata:

    Hoi org kaya tak heran setakat lancer..perasan

  61. Beemersowner berkata:

    Ingatlah… Kaya,miskin, sihat,sakit, susah senang, semuanya kurniaan dariNya kepada kita. Hidup umpama roda, jangan ingat kita selamanya diatas. Lancer ke, proton ke, dah itu rezeki masing2… Bersyukur lah dgn apa yang kamu ada… Duit masing2, citarasa masing2… tak perlu nak kutuk mengutuk….. sekadar ingat mengingat… untuk sya sendiri jua… semoga tak hanyut di kemewahan dunia….

  62. lizs ismailismai berkata:

    As salam semua moga ceria2 slalu… I inspira owner baru 11 bulan pakai😉 terbaekkk!!!

  63. Nazamal berkata:

    ya, saya juga penggunaan Inspira sekarang, memang syok pemanduan dan keyakinan bila rasa nak pecut sikit terutama masa coner…….Inspira ni bila lepas servis pertama dan kedua ada kelainan dari segi penggunaan jadi bagi yang beli dan guna Inspira tahu keadaan tu. cuma sini saya nak tanya jika ada pengguna di Kelantan dan Terengganu dimana tempat dapat convert Inspira kepada Inspira R3

  64. asy berkata:

    inspira ka lancer ka org ttp pgil kereta gak.lantak p la nk pkai inspira ka lancer ka pa ka jnji xmtk duit mak pak hangpa pn..kdg yg dok buat kalut kt cni kereta pn xdak.dok bt kemas ja..smbang bt org bmbang tp apa pn xdak…puiiihhhhh….

    • Baros berkata:

      Ko yang bengong gi beli jenama. Inspira tu beza lambang rimau proton tu je. Isi perut tetap mitsubishi. “ape yg penting ! It’s a Mitsubishi !
      What ever it is, there is few only car on the road belongs to driver, and the rest belongs to bank!
      Tak guna nak riak, apa pun tunggangan anda, ia adalah “pemberian@pinjaman” Yang Maha Esa.

  65. Melayu berkata:

    Yg bising2 pkai lancer tu mcm la mitsubishi mak bpak hampa pny. Ckp proton x innovasi la.. xdak idea.. Lu buat kereta sndri la kalau lu bagoih sgt.. bangga apa sgt? Jus kereta. xkesah la lancer ka inspira ka, xpyh la dok cakap orang ni miskin psai tu pkai proton. Nk buat macam mana dah xmmpu. Lu xpayah nk bajet kaya sgt la. ramai lg yg kaya daripada ampa.. smpai kutok orang pkai proton prang miskin… pyh la…

  66. Starz berkata:

    Xkesah la lancer ke proton..mane satu yang rase selesa dan bagus belila..setahu dari khabar brite tukaran nama dan pemasangan barangan mitsu di malysia adalah utk pengurangan cukai..byk negara sudah buat mcm tu..klau prgi ke indonesia byk kereta klihatan sama dengan kereta import tapi nama telah di tukar serta pemasangan di sana tu sahaja bezanya..klau rse inspira lbih bgus dn selamat blilah inspira tp klau rse lancer bli lancer ape susah..

  67. Gon berkata:

    Weii, aku owner inspira 2.0… Apa ya aku dpt tgk la kat chat nie, bdk2 lancer yg konon nye kaye sgt la sbb pakai kete tu( padahal murah je stakat 125k, bukan 521k pun) jap nak gelak “wakakaka”… Mmg bodoh siut, sbb otak dorg taruk dkt ekzoz(lutut).. Yg korg nk panas hati ngn inspira apehal?? Dari situ nampak sgt kebangangan + kebudak2kan+ kebodohan = budak lancer. Klu ko rase ko hebat ko senyap sudah.. X yh la nak menyalak mcm anjing gile kot,.. Baru la org respect dolll..anyway, aku respect bdk lancer punye keStupidian. Thanks.

  68. Bebo berkata:

    Tepuk dada tanya poket.. As for me.. I prefer lancer.. Mcm handbang jugak la.. Byk LV ciplak kt luar but I still go for the genuine one coz I feel more confidence & got second value if I want to resale.. But for those yg pilih Inspira, tue pilihan dowg tp jangan la tuka logo tue.. Be proud with that proton symbol k.. Salam :-

  69. bebas berpikir berkata:

    apada pasal kreta pun nk gaduh, ckp mcm org tkde iman . hina sana hina sini. besok mati bukan kreta tu boleh masuk kubur tanam sama2. ikut suka la nk pakai kereta ape pun , rasa tk puas hati jumpa depan 2 jgn besok org makan nasik guna mulut, kau makan bubur guna straw….. berpada2 sikit bila bercakap jgn suka hina org , aku pakai bmw tkde plak temberang mcm korang ni nk hina org lain ……. buat la ber taubat nasoha….. dunia ni sementara je besok kt akhirat penat nk jawab ….:(

  70. koko berkata:

    kat ner nak cari bodykit evo x area kl..
    sesapa tau plzz kasi addrest

  71. koko berkata:

    sesapa tau tempat yg harga ok la siap cat skali.bodykit full set tlg email kat sy rois8545@yahoo.com

  72. Benny berkata:

    My spouse and I absolutely love your blog and find nearly all
    of your post’s to be just what I’m looking for.
    can you offer guest writers to write content for you? I wouldn’t mind creating a post or elaborating on most of the subjects you write in relation to here. Again, awesome website!

  73. bro zak berkata:

    Kesimpulannya disini yang ego, berlagak dan poyo adalah owner lancer gt…..

  74. gua da cakap berkata:

    Org cina siap tubuh lancer inspira club lagi….yg melayu ni tak habis2 ego…terasa kaya….sebab tu bangsa kena pijak…

    • Haziq1989 berkata:

      Btol 2..aku ad sorang jiran ni..bdak muda ag..gaji sebulan dalam 20k jgk..keje kapal tpi aku plik nape die beli inspira daripada lancer sdangkan dengan kmampuan die bkn stakat lancer..bmw pun bolh pakai..aku trasa sbb aku pun owner inspira..tpi bila aku tnye die. Die ckp ingt tujuan kite beli..adkh utk bermegah2 atau hanya skdar utk keselesaan..ingtlah..hrta xleh selamatkn kita..hnya iman dan amal bolh slamatkn kita..pndapat aku dunia ni smntara je..hari ni mngkin kita kaya.esok mgkin Allah akan trik rezeki..so jgnla mnghina sesama kite..sbb 2 bangsa kita mcm ni..lebih suka condem dri support..

  75. sy ingin membeli inspira 20p,tahun 2011,adakah baik bg sy tukar ,sekarang sy pakai Honda city 2009.rasa dh jemu bila memandu…

    • Faris berkata:

      sekadar cadangan.
      klo boleh cari inspira model yg latest 2012 keatas.
      klo plan nk beli kat used car,ambil no plat kereta n copy geran klo boleh dpt utk kereta yg berkenan,kemudian pergi ke servis center mintak buat checking rekod servis. sbb skrg ni byk used car buat adjustment mileage samada thru system/tukar meter. klo blh buat test drive dulu n check sepenuhnya baru decide nk bli.
      sy bckp dr pengalaman sy yg baru mbeli kereta, ada penipuan mileage dr used car di serdang autocity,cheras&kajang (sila berhati2 jika nk beli kereta di sini). sy sedar mileage sy telah diubah slps pergi buat servis di proton center sblm raya baru2 ni. mileage 40k lbh, tapi sbnrnye dr rekod servis dah cecah dekat 80k.

  76. nazri berkata:

    Assalam Tuan/Puan

    Kami (e-Bizz Management 002089380-K) adalah sebuah syarikat yang menawarkan perkhidmatan penundaan kereta sekiranya berlaku kerosakan dalam sebarang kes kerosakan pada mana-mana lokasi di seluruh Malaysia…

    Kami pakar dalam menawarkan Kad Keahlian Khidmat Penundaan Kereta (Car Resque) sekiranya berlaku kerosakan dimana2 jalan diseluruh Malaysia…

    Senarai pakej seperti dibawah..

    Pakej A :
    Serendah RM 100 setahun

    – Khidmat Towing percuma setiap kali berlaku kerosakan dalam tempoh setahun…..

    Pakej B:
    Serendah RM 148 setahun

    – Khidmat Towing percuma setiap kali berlaku kerosakan dalam tempoh setahun….
    – Kad keahlian Car Resque Touch N Go….
    Atau
    – Insuran PA Rm 50,000 setahun

    Pakej C:
    Serendah Rm 198 setahun..

    – Khidmat Towing percuma setiap kali berlaku kerosakan dalam tempoh setahun….
    – Kad keahlian Car Resque Touch N Go…..
    – Insuran PA Rm 50,000 setahun

    *Semua perkhidmatan sah utk 1 tahun…..
    *hanya kereta yg berdaftar dilindungi….
    *cover utk seluruh negara..
    *percuma sehingga Rm200 setiap kali tundaan dalam tempoh setahun
    *Terbuka untuk individu, Persatuan, Koperasi, Pertubuhan, Yayasan, Kelab2, syarikat atau jabatan2….

    Sila PM atau hubungi saya untuk mendaftar…
    e-mail : ebizz2012@gmail.com
    Terima kasih……”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s