Proton Exora Turbo spyshot pic!

Posted: 16 Januari 2011 in AUTO News, automotif, PROTON, proton Exora, proton spyshot
new exora spyshot

new exora spyshot

new exora turbo spyshot

new exora turbo spyshot

new exora turbo spyshot back

new exora turbo spyshot back

Spyshots pertama untuk 2011 akhirnya telah ditemui iaitu Exora FL CFE (turbo)!!! Gambar ini telah diemail oleh “unknown sender” yang menurutnya dia jumpa gambar ni di galeri gambar blog paultan.org dan Funtastickodesign. ianya dijangka akan di keluarkan pada tahun ini. kemungkinan dalam bulan 5 rasanya, tetapi belum ada sebarang kepastian berhubung dengan pengumuman Exora Turbo. Exora turbo ini ada sedikit tambahan penambahbaikan enjin agar lebih tambah kuasa dan ada perubahan kosmetik dibahagian hadapan iaitu bumper yang banyak ruang corong angin ,mungkin agar dapat mengalirkan angin yang banyak ke dalam enjin turbo agar tidak terlalu panas. jadi apa pendapat anda??

Komen-komen
  1. ucopp berkata:

    boleh tahan gak garangnye Exo Turbo nih..
    agak2 dah kemas FL die nnt cmane la ye.. =P

    • prodas berkata:

      tetapi lampu hadapan dan belakang masih sama… harap proton bagi kelainan sedikit pada lampu depan dan belakang

  2. BUDAK BERIMAN berkata:

    KALAU BAGI YG PRESTIGE PUNYA TU BRU CUNNNN…TAPI APE2 PUN TAHNIAH DUCAPKAN KEPADA PROTON KERENA ADER PERUBAHAN DARI SEMASA KE SEMASA…SYABAS

  3. zull berkata:

    best…best..tp kenape exora prestige pnye x kluar kt psaran mlaysia..???

  4. nuriman berkata:

    proton kena buat exora baru yang ada sliding door. senang anak2 nak keluar masuk. pakir sempit pun boleh keluar. cuba lain dari yang lain sikit.

  5. 1 HangJebat berkata:

    Yup aku stuju sgt2 nuriman, kasi sliding door pasal parking ngara kita nih parking “business” !! Dan 1 lg tlg la jgn pakai brg2 “cap ayam” terutama pedal brek, puli, absorber, tulang anjing, semua bush & lain2… Jgn gadai nyawa rakyat utk cpat kaye..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s