Apakah punca kereta terbakar dengan sendirinya???

Posted: 1 Januari 2011 in automotif, Uncategorized



pernah kah anda mendengar berita tentang kereta terbakar secara tiba2?sebelum ini juga ada gambar Perodua Alza terbakar tiba2 di persimpangan?? yang ini saya belum pasti gambar diatas terbakar di sebabkan oleh apa… tetapi menuut sumber gambar dan info yang saya peroleh dari FB Proton Exora katanya ia masalah penggunaan minyak Ron 97… adakah ianya benar atau hanya auta… untuk membaca lebih komen sila klik sini. dan lihat sini

alza terbakar

http://www.ohtidak.com/oh-perodua-alza-terbakar/

yang dibawah ini kereta honda

http://ondscene.my/kemalangan/honda-city-yang-terbakar-itu-menggunakan-petrol-ron97

Komen-komen
  1. Unknown berkata:

    Ini bukan masalah minyak,ini masalah tuan punya kereta yang tak reti nak servis engine kereta.

  2. en_me berkata:

    hangus tewww..

  3. hASim berkata:

    mmmm,,dlm minyk ron 97 ade satu bhn yg mudah trbakar.memang ron 97 agak tinggi kandungan bahan yg mudah trbakarnya,,sy prnh trbaca satu artikel dr pakar kimia,,maaf.lupa address website tu…

  4. yeopmin berkata:

    ron 97 atau ron 95? sbb sblm nie kita guna ron 97,jarang sgt dgr..skrg sjk ron 95 kluar,ada kerap gak le dgr tbakar2 nie..

  5. syafiq berkata:

    Haah dulu pun semua pakai RON97. Sekarang jer pkai RON95. Dulu xde kes terbakar pun. RON95 punya angkara ker…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s