Gambar PANAS!! Exora Pelik dan Misteri di Gudang Proton!!

Posted: 25 Disember 2010 in automotif, concept car, PROTON, Proton Designer, proton Exora, proton spyshot, proton SUV

kali ini gambar spyshot lebih dekat dan jelas Exora pelik yang diambil oleh salah seorang di Gudang Proton rasanya.. gambar diperoleh dari Fb proton EXORA.. apa pendapat anda??

apa pendapat anda…?? taniah kepada bro Jeff John di FB EXORA yg dapat spyshot gambar ni!!

Komen-komen
  1. […] mendapat info ini dari prodas.wordpress.com saya terus je update blog ni. Exora misteri yang sebelum ni cuma berjaya di”snap” kat […]

  2. prodas berkata:

    rasanya ini model apa ye??? kalau lihat pada tingkap belakang sekali nampak cam pelik…belum ada sesiapa lagi yang merumuskan model apakah yang sebenarnya..

  3. campromania berkata:

    ntah la, sy pun xpasti..masih lagi misteri apakah tujuan exora ni..cuma pada pendapat sy kemungkinan exora ni adalah mule utk persona r..sebelum prototype yg betul keluar nanti, mule ni jalan testing dulu

  4. Affuan berkata:

    ambe baru berkira2 mau beli exora. yang ni nampak cam lagi menariksss. tunggu je lah dulu. hehe

    • prodas berkata:

      saya baru dapat info yang sebenar dr pakcik yg keje kt proton…. dia kata sah model ini bukan untuk exora.. ianya digunakan untuk test mule untuk persona R.. kemungkinan untuk menguji rintangan angin…. dan enjin… jadi model ini bukan untuk model FL Exora atau apa2.. innya test MULE untuk PERSONA R

  5. ucopp berkata:

    heheh.. ingatkan proton lekiu..
    tp bukan rupenye.. =)

    • prodas berkata:

      bukan ianya comform test mule untuk persona R. nanti.. sama cam dulu toyota wish dijadikan test mule untuk exora..kali ini exora digunakan untuk test mule untuk persona R

  6. harga laptop berkata:

    harga laptop acer murah sekali lo disini…

    mantab bro,….disii juga ada yang lebih menarik,………..

  7. ucopp berkata:

    maknenye Persona R nanti platform die macam exora skarg la kot?.. sbb test mule gune exora.. hm..

    • prodas berkata:

      yup… dengar katanya menunakan platform exora… dan ujiana ini adalah untuk menguji erodinamik angin dan mungkin enjin…ianya bukan untuk EXORA atau SUV yg dikata-kataknan..

  8. aku berkata:

    exora hybrid..

  9. […] Gambar PANAS!! Exora Pelik dan Misteri di Gudang Proton!! kali ini gambar spyshot lebih dekat dan jelas Exora pelik yang diambil oleh salah seorang di Gudang Proton rasanya.. […] […]

  10. khairul berkata:

    tp knp model nie lagi rendah dr model asal exora?
    klau nk test aerodinamik means kereta persona r hatchback?
    maybe kete nie untuk test enjin…
    tp die nye design cantik la…berkenan plak…
    mcm caldina pn ade dr tepi…hehe

    • prodas berkata:

      wallahualam.. ini hanya khabar angin… taida sapa pun yang tau.. hanya org2 proton sahaja yg tau.. tetapi khabar angin adalah untuk test mule Persona R

  11. Yonkees berkata:

    Ape-ape pon, kalo jadik kuar jangan la 1.6..kurang2 2.0 ke atas. cam aku nyer exora, body cun tp bunyik enjin cam motobot..malu aku kn kutuk ngan member2 yang pakai grand livina..come on la PROTON…

  12. unknown berkata:

    Untuk exora akan datang, mungkin ia menggunakan enjin1.6…
    tetapi enjin tersebut diupgradekn menjadi enjin1.6+turbo.dimana kelajuan serta pickupnye hampir sama deng enjin2.0..

  13. konek berkata:

    tu namanya model keter x siap….lepas launching ramai gila yg oder….

  14. no fund berkata:

    tngk cermin belakng cam mitsubishi grandis,,
    adkh exora gabung dgnnya??

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s