KLIMS 2010: Proton JEBAT concept @ Inspira Ekstrem

Posted: 7 Disember 2010 in AUTO News, automotif, concept car, KLIMS 2010, PROTON, Proton Designer, proton Inspira, proton JEBAT, proton R3, proton sport car
Proton JEBAT

Proton JEBAT

Proton INSPIRA EKSTRIM

Proton INSPIRA EKSTRIM

Jebat ialah model inspira yang diberikan sentuhan agresif dari segi kit badan dan juga roda yang lebih besar. info diberitahu ia menggunakan enjin turbo dari model Mitsubishi EVO X.

Proton JEBAT INSPIRA EKSTRIM

Proton JEBAT INSPIRA EKSTRIM

Proton JEBAT INSPIRA EKSTRIM

Proton JEBAT INSPIRA EKSTRIM

Proton JEBAT INSPIRA EKSTRIM

Proton JEBAT INSPIRA EKSTRIM

kerusi Proton JEBAT INSPIRA EKSTRIM

kerusi Proton JEBAT INSPIRA EKSTRIM

bumper depan proton  JEBAT INSPIRA EKSTRIM

bumper depan proton JEBAT INSPIRA EKSTRIM

proton design JEBAT INSPIRA EKSTRIM

proton design JEBAT INSPIRA EKSTRIM

Kelihatan agak Ekstrem, tetapi pengunaan warna agak kurang lh..bagi pendapat saya.. kalau guna warna Merah mesti lagi menarik dan garang..

Komen-komen
  1. yahoo berkata:

    kalau guna warna merah ia still looks like evo-x…so proton kena come up dgn warna trademark utk model ini..bg sy lagi elok just bg kat R3 handle inspira kit evo ini and tonedown abit styling yg ni ke arah R3 concepts agar menguatkan lagi branding proton dan R3.

    ape2 pun if proton bercadang utk keluarkan inspira with evo kit performance+styling lagi elok tgu dan keluar bersama2 dgn inspira phase 2 (facelift) yg lagi kuat menonjolkan branding proton dan design flow baru ini😀

    • prodas berkata:

      saya tidak berapa minat dengan warna putih dan bumper hitam sebegini.. kerana nampak macam model murah yang B-line punye..

  2. baiitik.moto berkata:

    aku agak berbanga jgk sbb proton dah blh keluarkan kete bernadikan tebo….

    • prodas berkata:

      turbo..ini katanya guna mitsu punya.. nak turbo proton punya.. tgu thn dpn..hihi

      • fauzan berkata:

        mmmm… dah tengok live semalam. Jebat nie kira ok la. Cuma konsep warna konsep car tu mmg hitam putih. Kalau warna lain tentu lebih menarik. Bersembang dgn petugas proton kat situ kata, engineer mitsu sendiri sebenarnya terkejut proton bleh modified sehebat jebat cam tu. Even, evo pun diorg tak terfikir nak buat cam tu.:)

        cheers!

        • prodas berkata:

          wahhhh memang hebat designer proton… walau apa pn.. kasi warna yang garanng sikit..hihih tetapi model JEBAT ini hanya konsep atau akan di sedut menjadi Inspira R3???

  3. Yusuf berkata:

    agak2 ade ke aftermarket kit untuk inspira nanti?.. hahah… bleh menang otoshow nih.. :p

  4. motorbike berkata:

    visit my blog geng…motorbike/sportbike and inspira

  5. Jayandhran berkata:

    Eee..!! shameless Protn nii curi model jepun n berani tukar design…..bahagian dpn still okey tapi yg bonet blakang kete warne hitam nampak obviously teruk gilee……..i rase harge nnti mesti cecah kat RM100k lebih……….lebih baik klu beli Misibishi GT Rm110K jee……lagi cool!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s