Barisan model proton di KLIMS 2010

Posted: 29 November 2010 in AUTO News, automotif, concept car, PROTON, Proton Designer

Proton telah mengumumkan barisan kenderaan & kereta konsep di KLIMS yang akan bermula 3hb Disember ini di PWTC. Booth Proton adalah seluas 1,500 kaki persegi dan bakal mempersembahkan 20 kenderaan termasuk 8 concept & show cars. Bakal menjadi tarikan utama di booth tersebut ialah Saga EV (electric vehicle), Exora Extended Range EV, EMAS concept hybrid, Satria Neo S2000 termasuk kereta konsep dari Lotus yang telah dipamerkan di Paris baru-baru ini. Jumlah kereta konsep Lotus yang bakal dipamerkan masih lagi dirahsiakan tetapiLotus Esprit antara yang bakal dipertontonkan di sana.

Selain itu Proton juga akan membuat “live styling studio” di sana & berkemungkinan kita dapat menyaksikan bagaimana cara rekaan kereta Proton dibuat. ! :)LUAR dr JANGKAAN SAYA…… semoga proton terus cemerlang…

sumber : paultan.org dan FUNTASTICKODESIGN

Komen-komen
  1. fauzan berkata:

    Wow… kalau betul bagai dikata:)
    tuan rumah…kena ar pukul habis, tak gitu?🙂

    cheers!

    • prodas berkata:

      sudah semestinye… proton tak boleh kalah!!. bagaimana pula dengan PERODUA??? senyap jekk??? atau saje dia nak buat kejutan???

      • fauzan berkata:

        mmm… perodua pun ada kejutan ker? Harap2 ar nanti saya gie, saya pun terkejut. Kalau setakat Viva n myvi tukar2 muka tu… xde nya saya terkejut:)

        cheers!

  2. ad berkata:

    hehehe..jgn lupe..perodua pon ada myv replacement…perodua pon leh masukkan viva exclusivee edition tu..huhu..tp sape tau kan tetibe je perodua pon ade kejutan..papepon mmg teruja nak tgk booth proton..

  3. prodas berkata:

    hahahha ayat cam mengolok jek..hihi ape2 pn… saya dh tak sabar2 nak g ni…. cepat lh 4hb!!!… jumpa di sana!!!

  4. kekitaan berkata:

    Gempar .. antara model konsep yg akan ditayangkan di booth proton nanti adalah Trailer bertayar 10 . hihi. lawak je.

  5. pehh berkata:

    gempak laaa….salute gile.xnk tambah kokpit ke kt model baru nanti??hehe mane la tau kan

  6. pehh berkata:

    tambah spec autolocked kat brek disc kete ke kn..tak dela kete baru model kita senang kene curi heh…

  7. fauzan berkata:

    mm… kali nie prootn mmg pulun habis… bukan setakat 5, 6 model. tapi diorg dgr kata perkenalkan 20 kereta pelbagai model! … x sabar nak tengok!😉

    cheers!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s