Kereta inovatif Proton di Festival Malaysia Innovatif 2010

Posted: 28 November 2010 in automotif, concept car, PROTON, Proton Designer

saya dapat info ini dari blog funtastikodesign.. menarik juga Festival Malaysia Innovatif 2010 ini.. malangnya saya sudah bercuti dan pulang ke JOHOR.. kalau tak..mesti saya pergi….walaupn hanya ada beberapa photo sahaja yg dapat dilihat dr blog INI

 

kakitangan Proton dengan bahan “recycle” dari kilang yang dipamerkan di Festival Malaysia Innovatif 2010, Bukit Jalil.

 

Proton EVOLUSI-G

Proton EVOLUSI-G

Proton EVOLUSI-G sekali pandang macam Lamborghini.

Proton TF

Proton TF

Proton TF …makna TF itu tak tahu lah apa maksudnya.. mungkin Teknologi Future kot.. hihi  ape-ape pn kereta ini nampak macam proton emas atau kereta smart yg kecil itu..

Agak-agaknye lh.. di R&D proton mesti banyak jenis-jenis kereta yang pelik-pelik kn??? atau ada model2 yang menarik yg dibuat R%D tetapi tidak dapat di produksikn.. Jikalau lh proton buat suatu hari untuk mempamirkan semua kereta2 pelik mereka atau kereta yang tidak dapat di produksikan kn menarik itu.. hihi ini hanya pendapat saya lh…. pendapat anda??

Komen-komen
  1. ProProton berkata:

    kereta2 ni ada ditunjukan kat proton family day semalam.. kt stadium shah alam.. aku ada pegi tapi x dpt lucky draw.. kekeke.. tp time kereta ni berarak hujan turun dengan lebat.. sian diorg..

  2. yas berkata:

    Keta clay?? hehehe…..

    • prodas berkata:

      hjihihi clay model… bro yas.. hope idea2 pengunjung blog ini bro dapat ajukan untuk proton untuk meningkatkan kualitinya..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s