Apa yang anda mahu lihat nanti kejutan proton di KLIMS 2010???

Kuala Lumpur Internasional Motor Show (KLIMS) 2010

Kuala Lumpur Internasional Motor Show (KLIMS) 2010

Setelah mendengar khabar angin bahawa proton emas dan clay model persona R tidak akan dipamirkan…(harap2 tidak betul..) saya telah mencari serta bertanya dgn kakitangan proton sendiri untuk mencari kepastian. org pertama yang saya tanya adalah pakcik saya. dia menyatakan bahawa proton emas dan Persona R akan dipamirkan.. selain itu saya tanya kakitangan dalaman proton yg terlibat dgn pameran di KLIMS 2010 model2 yang akan di pamirkan lebih kurang 7 buah semuanya..

1. inspira extreme (R3)-(confirmed)

inspira extreme (R3)-(confirmed)

inspira extreme (R3)-(confirmed)

2. inspira patrol..(xconfirmed)

inspira patrol..(xconfirmed)

inspira patrol..(xconfirmed)

3. saga baru (confirmed)

saga baru (confirmed)

saga baru (confirmed)

4. exora hybrid, electric or turbo (xsure mne 1)

exora hybrid, electric or turbo (xsure mne 1)

exora hybrid, electric or turbo (xsure mne 1)

proton Expira

proton Expira

5. emas prototype (warne biru) (xconfirmed)

emas prototype (warne biru) (xconfirmed)

emas prototype (warne biru) (xconfirmed)

6. persona R concept clay model (confirmed)

persona R concept clay model (confirmed)

persona R concept clay model (confirmed)

gambar hiasan Persona R

gambar hiasan Persona R

7. softroader (confirmed)

softroader (confirmed)

softroader (confirmed)

base on ape yg dibincangkn mse bulan 7 ari2 la… pas2, latest news aku xtau. sorry ye…

ini info yg saya dapat.. menarik juga.. pasal SOFTROADER..langsung kita tak tahu.. pandai proton cover line..

sure KLIMS kali ni x  mengecewakan…
softroader 2 concept lite 4×4 yg diharapkn 2…  design canggih sgt… overprice plak nnt. haha. jgn lupe vote utk design 2 kalau nk diproduksikn…

ini kata2 yg dia bagi kt aku.. so rasanya macam menarik giler.. info KLIMS 2010 nanti….!! pehhh… RUGI kalau tak pergi..

tapi harap2 perancangan awal ini jadi…. insyaalah.. doa byk2..

Dia katakan NANTIKAN KEJUTAN dr PROTON di KLIMS 2010!!!!

#gambar2 diatas aalah gambar hiasan semata2…tiada kebenaran yang dipastikan..

Komen-komen
  1. prolever berkata:

    softroader nh mcm CUV Ke…

    • prodas berkata:

      CUV ke SUV bro??? menurut yg saya tahu softroader 2 model 4×4 yg 5 tempat duduk sahaja… SUV baru 7 tempat duduk.. atau sama? kalau salah betolkan..

  2. fauzan berkata:

    mmm…meanrik. x sabar nak gie!

    cheers!

  3. farghmee berkata:

    haha..softroader. i’m very interested🙂

    • prodas berkata:

      menurut sumber juga nanti sesiapa yg g ke booth proton diminta untuk mengundi softroader tersebut..jika mahu diproduksikn…

  4. campromania berkata:

    ada kemungkinan soft roader tu based on exora…dulu pernah dengar khabar2 angin pasal ni..tggu la nanti, dengar cerita persona r clay model tu mungkin skala 1:3

  5. […] kita nantikannya.. harap la info ini tepat..tq bro prodas sebab bagi info ini, layari prodas.wordpress.com untuk maklumat […]

  6. Unknown berkata:

    Bro,Proton Expira tu untuk apa pulak

  7. ad berkata:

    softroader tu adakah model suv youngman yg proton buat then dibeli balik utk model proton??menarik2..xsabar nak tgk

    • prodas berkata:

      yg itu tidak tahu lh…. katanya rekaan terlalu canggih…ape2 pn kite tgk lh nanti…. saya masih mengorik rahsia lagi ni… saya bertanya kepada kepada pekerja yg terlibat dlm pembangunan projek2 model untuk pamiran….
      ada tak apa2 soalan yang boleh saya tanyakan kepada beliau??? sekiranya anada mahu menyakan saya akan cuba sampaikan.. dan apa respon beliau..

      • ad berkata:

        wow..rekaan terlalu canggih??huhu..hope klo terlalu canggih biarlah versi production secanggih concept nye,,papepon amat teruja..please tlg jgn hampakan peminat2 proton..(takut last2 tgk2 sume xde)…saya cuma nak tau..adakah emas punya production model sama macam concept geneva atau mcm dlm sketch latest tu..sayang la kalo buat concept lawa2 mcm kat geneva tp bila nak production lain pulak bentuknya..sy harapkan concept car emas macam versi asal

      • prodas berkata:

        hhaha bro ad..kalau terlalu canggih sgt… overprice plak nnt. haha.. biase lh org Malaysia ni kn suke benda2 yang cantik2 tapi harga murah….
        pasal proton emas.. mungkin model production lain dr yg concept.. mungkin macam gambar di bawah ini…

        • ad berkata:

          betul tu..tp bg saya..rugi model emas concept tu xdigunakan sepenuhnya utk production model..walo camne pon dna emas concept ttp ada kat sketching tu..xpe..papepon hope yg terbaik dr proton..bro g klims tu jgn lupe amek pic sebanyak2nya..post dlm ni..kitorg yg xleh g ni nak gak menyaksikan segala2nya.heheh

        • prodas berkata:

          insyaalah bro ad… saya akan ambil dr semua side… hahahha

  8. blackcipan berkata:

    Softroader? hmm….ingat x mysterious proton yg nampak mcm exora penyet + caldina tu?? hmmm….adakah versi MSX yg more production feasible?? x sabar mcm ni nk tunggu klims….

  9. prodas berkata:

    ini komen bro campro tak lama dulu.. rasanya betol lh softroader ini… bwah ini komen nya.. sama seperti apa yg saya tanyakan kepada pekerja R&D proton dan dia jawab sama macam bro campro pernah katakan…

    campromania

    14 Mei 2010 at 11:54 AM
    sy dpat info ada ura2 exora based crossover akan dipamerkan kat KLIMS tahun ni..tujuan dia utk grab feedback org ramai tentang segmen macam ni..maybe tu kira survey sebelum buat proposal utk “Project Iguana” nanti..kalau bagus feedback, jadi la projek tu..apa2 pun tunggu la bulan Disember ni ye..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s