Adakah INSPIRA akan dijadikan TEKSI juga???

Posted: 24 November 2010 in automotif, PROTON, proton Inspira, Theophilus Chin

seperti yang kita tahu proton Waja boleh dijadikan teksi.. satu persoalan adakah nanti Proton Inspira juga akan dijadikan teksi??? dan adakah sesuai proton INSPIRA dijadikan TEKSI??? bagi saya memang tidak sesuai…. apa pendapat anda??

Proton INSIRA TEKSI???

Proton INSIRA TEKSI???

sumber gambar dr Theophilus Chin

Komen-komen
  1. knoxx berkata:

    Maybe ada pemilik kereta inspira. ambil lesen taxi untuk bayar bulan kereta tue.. mungkin pendekatan khidmat taxi lebih menarik macam hanya berkhidmat apabila customer call sahaja” CALL TAXI XXXXX for TAXI SERVICE, WE SERVE U WITH INSPIRA”. Pastu warna taxi tu kasi warna lain skit, so bila nak guna untuk peribadi, cabut je taxi light. hahaha, idea paling x bernas..

  2. ad berkata:

    xseswai kot..lebih kepada kete polis klo utk tujuan lain..saga dah seswai utk teksi.lgpon saga teksi dah pakai 1.6 kan..inspira terlalu sporty utk djadikan teksi..waja pulak lain sbb design agak kematangan sket..

  3. campromania berkata:

    dengar cerita ada inspira patrol car kt KLIMS nanti..

    • prodas berkata:

      untuk versi POLIS ke??? bro campro??

      • AD berkata:

        ye la kot..patrol merujuk kpd polis..n inspira mmg seswai jd kete polis pon..sbb sblm ni pon polis ada guna lancer gt utk kete polis..so,,why not guna inspira yg lebih murah ngan spec yg sama n handling yg lebih mantap kan..dpt gak proton untung lebih..hehe

  4. MHI berkata:

    memang kita sedia maklum, setiap kereta tempatan mesti akan dijadikan teksi.. namun, kemungkinan inspira untuk dijadikan teksi hanya sedikit.. ini sebab maintenance tinggi.. sebab tu la saga lama, saga baru dan wira yang masih mendapat tempat dalam teksi meneksi ni.. kereta tempatan lain ni memang tak dapat dijadikan teksi atas sebab2 tertentu:
    -gen2 mahal
    -persona pon mahal
    -savvy kecik
    -tiara kecik dan bukannya tempatan sepenuhnya
    -satria/neo kecik
    -juara dapat kutukan dari ramai pihak
    -arena memang tak logik la dibuat teksi
    -waja aku tak pasi macam mana, yang pasti tergolong dalam limousine

  5. BinLaden berkata:

    exora dh jd teksi..inspira ni makeup evo10 patrol mest cun..

  6. hasrinor berkata:

    kalau buat teksi memang bagus, keselesaan untuk penumpang dan pemandu,, power pun bagus… ye cik nak kemana… airport… wokeh.. vvvrrroommmmmmm…..

    • heri berkata:

      Betul……aku setuju…..org nak naik taxi pun rasa confiden….sebab selesa kot….harap2 inspira bakal jd taxi dlm tempoh terdekat….tak sabar nak tukar taxi nie….hahaha

  7. joyiman berkata:

    Sedia maklum,jika sesebuah model proton itu ingin dihabiskan stok,atau tak laku dipasaran maka ia dijadikan teksi,seperti ixora,Saga BLM 1.6 dikeluarkan hanya untuk teksi,tetapi tidak sesuai kerana bonet belakang yang terlalu kecil.Model waja sudah habis maka ixora akan mengantikannya.Inspira mempunyai engin 1.8,mungkin tidak akan dijadikan teksi dalam masa terdekat ini.Mungkin setelah proton mengeluarkan model2 terbaru selepas inspira.

  8. rashid berkata:

    salam..aku dah beli inspira sebijik buat teksi…..ahaaaks

    • botak sam berkata:

      oh ye ke?…kat mana tu? abng ipar aku dah setahun lebih tunggu teksi inspira ni..janji tinggal janji…betul ke inspira boleh buat teksi..pm me..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s