Logo Proton di steering

Posted: 22 November 2010 in automotif, PROTON, proton Exora, proton Inspira

kiriman kali ini saya mahu membicarakan tentang dalaman proton terutamanya pada  steering. sejak Proton Exora Proton Inspira dilancarkan.. saya lihat warna dalaman kurang menceriakan..maksudnya kurang mewah. Selain itu, hal ini mungkin disebabkan design logo proton di stering yang hanya seperti di cop sahaja. hal ini membuatkan dalaman kereta tersebut kelihatan murah.

steering inspira

steering inspira

lihat ini steering inspira… logo proton di stering kurang menarik kalau lh logo di stering sama seperti di proton waja.. mesti nampak lebih mewah.

steering waja

steering waja

saya harap selepas ini model yang akan datang logo proton di stering biar seperti proton waja.. barulah nampak mewah sikit dalaman model tersebut…. tak rugi pn kalau proton letak logo sama seperti proton waja.. saya harap cadangan ini diterima..

Komen-komen
  1. prodas berkata:

    Logo Proton di steering, mana lebih nampak mewah dan mana lebih nampak murah??

    https://prodas.wordpress.com/2010/11/22/logo-proton-di-steering/

  2. kekitaan berkata:

    kalo airbag deploy.. emblem logam tu akan kena muka bertambah teruk kot .. engineer proton pernah sentuh hal nih.. tapi tatau ler

    • prodas berkata:

      abis… model-model kereta lain boleh aja guna logo pada steering??? tiada dgr pn masalah emblem logam kene muka???

    • savvy88 berkata:

      actually logo emblem tu bukan logam, tp ia plastik anjal. klau nk tau, cube sentuh logo yg kt Waja tu. so die xd perubhn efek pun klau pkai yg nmpk murah n nmpk mhal tu.. harap proton dpt kembali gunekan logo yg kilat tu.

      • prodas berkata:

        betol 2 bro savvy88…harap proton dapat menggunakan logo yg kilat 2 pada steering..agar nampak lebih menarik dan mewah.. supaya tidak kelihatan terlalu murah..

  3. ad berkata:

    pasal logo tu..em..myb faktor kselamatan..susah jugak klo nak komen..ada reason nya proton wat stearing tanpa logo tu..klo stakat nak jimat kos,saya rasa bukan faktor nape xpasang logo tu..papepon,mmg nmpk murah tanpa logo tu..

  4. campromania berkata:

    xsilap saya bila letak logo yg chrome macam kat steering kereta lain tu kena buat test juga, ini akan memakan kos yang agak besar..sebagai contoh sy ambik Perodua ,diorg boleh buat sebab logo diorang bentuk & saiz sama je dengan Toyota/Dahatsu, so diorg just amik je & save kos..nampak kecik je isu ni, tapi sebenarnya lebih rumit utk didebatkan..harap Proton akan ikut la macam pengeluar lain utk menaikkan taraf kereta keluarannya, impact dia memang besar..

  5. prodas berkata:

    pihak proton harus melihat pandangan serta pendapat org ramai..bagi menaikan mutu serta image proton…

  6. prodas berkata:

    lagi satu…design steering proton belum ada identiti yang tersendiri…. belum selaras kepada semua model… proton harus cari fomular untuk menaikkan image proton di steering dan selaraskan kepada semua model…

    • campromania berkata:

      dulu ada dah identiti yg ada ring keliling ada mock up screw tu, pastu 3 spoke ala2 steering lotus..cuma kali ni kasi design kaw2 skit, kalau dpat upgrade steering emas kasi lg cun memang ngam, pastu semua model pkai, yang bezakannya cuma button extra & kemasan dia sama ada mono tone atau dual tone..emblem kasi chorme la..

  7. giler proton berkata:

    xselamat x logo menonjol sgt, pemandu patut tgk dpn, jgn tgk logo.. sama la sbb pa dashborg dan panel2 kat keliling driver selalu warna malap je, biar hitam je then ad lmpu bg nmpak funtion..

    lmbg kat steering x bwk funtion sprti on kan air cond or on kan ap2 je lah.. jd.. its ok to be dull.. dr dok silau mta memandang then eksiden

    • savvy88 berkata:

      ade ke org pandang logo kt steering tu mase drive? logo tu org tgk mostly masa kat showroom la. so bile org tgk cntik,org akan tertarik..seterusnya bleh jd antara faktor penarik org beli kereta proton. logo kt steering tu jd 1st impression bile seseorg masuk dlm kabin sesebuah kereta.

  8. obertan berkata:

    Saya suka jugak logo warna 2 ton mcm kat waja tu. Warna hitam dan chrome, mcm logo prodas tu hehe.

    • prodas berkata:

      bukan apa ianya kelihatan lebih menarik dan lebih kelihatan mewah.. berbanding logo yg hanya di cop.. cam gambar first 2…

  9. Ya, saya setuju…

    Mungkin Proton boleh consider letak Logo Color..

    Lagi nampak jelas..

    Saya pinjam post ni & letak di Forum Kelab Inspira ye..

    http://www.protoninspira.net

    tq

  10. jom join kami di

    Proton Inspira Club Malaysia

    Kelab terunggul pemilik & peminat Proton Inspira

    http://www.protoninspira.net

  11. kaka berkata:

    beli je emblem yg pakai gam pastu lekat jer kt tengah2 stereng, abis cerita…hehehehe…

  12. Payday Loans berkata:

    Just want to say your article is as astonishing.
    The clearness in your put up is just spectacular and i could assume you are an expert in this subject.

    Well with your permission let me to take hold of your RSS
    feed to keep up to date with coming near near post. Thanks 1,000,000 and please continue the gratifying work.

  13. cincin nikah berkata:

    I am regular reader, how are you everybody? This piece of writing posted at this web
    site is genuinely fastidious.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s