New Proton Saga debut at KLIMS 2010

Posted: 16 November 2010 in AUTO News, automotif, fantastikodesign, PROTON, proton Inspira, Theophilus Chin

sebenarnya info tentang ini sudah heboh dikatakan.. walau apa pun saya nak postkn juga… bahawa proton akan melancarkan model saga barunya di KLIMS 2010 pada bulan Disember nanti. Ada yang menyatakan model saga baru ini lampu hadapannya ala2 WV POLO… apa pandangan anda??

saga baru mempunyai design lampu hadapan dan belakang lain dari model asal…sama 2 kita lihat

sember Funtastickodesign

sumber: Lowyat.forum

sumber: paultan.org

sumber: http://www.theophiluschin.com/

betol ke depan dia ala2 POLO???

Komen-komen
  1. ProProton berkata:

    tahniah prodas kembali..
    saya telah masuk sendiri ke rnd proton pada bulan puasa yg lepas.. dan dah saksikn sendiri replacement model ni..

    sy lebih suka design lampu belakang berbanding depan.. sebab kete ni small sedan.. klu lampu besar sgt kete nmpak tak sesuai.. lampu belakang cun.. nampak kereta ni lebih sporty dan body nampak besar sikit..

  2. ProProton berkata:

    x der dgr lg la bro.. tp sy ada sorang customer, dia adalah pengarah salah satu vendor proton.. diberitakan tentang persona R yg bakal kluar akhir tahun depan, bentuknya seakan2 bmw 3series.. tp saya masih lg x dpt pastikn..

    • fauzan berkata:

      mmm… kalau bentuk blakang mcm bmw 3series. Menarik tu. accceptable:)
      Tapi kalau depan mcm 3series…errr… bukan mcm dna persona ar. baik tukar menjadi lebih baik lagi. xnak ada serombong kapal kat mana2 wajah model proton. x cantik n tak handsome:)

      cheers!

    • prodas berkata:

      saya macam pernah nampak lakaran didalam internet yg seakan2 bmw 3 series.. dan blog tersebut menyatakan itu projrk proton aurora.. tapi betol ke?? ni linknya..

      persoalannya betol ka??

      • fauzan berkata:

        mmm… sketch yg menarik. Kan design persona R ada sentuhan dari italdesign guigeiro? Nie zain Azrai kn? ..entah ler:) .. tapi cantik gak.

        cheers!

  3. peminat kereta tempatan berkata:

    CANTIK SKECTHING 2…SPORTY….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s