INSPIRA Silver atau Merah???

Posted: 12 November 2010 in automotif, PROTON, proton Inspira
proton inspira silver
proton inspira silver

atau

 

proton inspira merah

proton inspira merah

Antara dua pilihan warna tersebut yang mana satu yang kelihatan smart??? tolong saya buat pilihan…hihihi sednag berbelah bahagi ni… silver atau merah..

Persembahan slaid ini memerlukan JavaScript.

Komen-komen
  1. armadrafar berkata:

    merah sesuai umur 20-an
    silver sesuai umur 30-an

  2. g-mie berkata:

    aik.. nak beli ke bro..?

  3. shahzero berkata:

    warna merah. sebab nampak mewah sikit. Lagipun saya guna Lancer merah. Memang puas hati.

  4. abc_123 berkata:

    saya suka silver…

  5. ad berkata:

    umur sy 20-an..sy lebih prefer putih,merah atau silver..coz silver agak boring..kalo lama pakai,bro akan rasa mcm biase je kete tu sbb kaler agak suram..putih kalo masuk bodykit (2.0 mmg dah ade bodykit) mmg cantik…hitam kalau mau nmpk macho or garang..merah mmg superb..so,pilihan ditangan anda..(saya prefer putih)

    • prodas berkata:

      tapi bro…warna putih mula2 memang cun.. tapi nanti lama-kelamaan berubah jadi warna kekuningan….. camne nak prevent biar dia sentiasa putih berseri?? hihih

      • saiful berkata:

        bungkus plastik transparent…huhuhuhu….

      • ad berkata:

        yeke??tak prasan lak sy.. kancil putih saya dah 2 thn xde pon jd kuning..myb kene g polish slalu lu kalo gitu…huhu

        • prodas berkata:

          tak tau lh.. coz.. biase tgk kereta myvi n exora putih yg saya nampak sekarang dh kekuningan…

        • ad berkata:

          depend on color gak kot..sbb myv kan pearl white..kekuningan..xsama mcm putih solid..kancil sy putih solid tp xnmpk betul2 putih..masa beli tgk mmg kaler kekuningan mcm pearl white..xtau la kalo perodua nak abeskan stok pastu cat mcm tu je….kalo park sbelah kancil yg lebih lama betul2 putih solid mmg nmpk beza..so,bro dah tempah inspira??mmg berbaloi..hope pasni proton lebih byk hasilkan model2 yg lebih baik..

        • prodas berkata:

          bro ad.. bukan saya yg tempah.. tapi makcik saya…hihihi dia mintak pendapat saya merah atau silver.. hihi

        • ad berkata:

          hahaha..yeke..berjiwa muda la makcik bro pakai inspira

  6. nazri berkata:

    amek kaler silver or hitam la bro

  7. ejan berkata:

    warna apa tu? pada sy;

    silver = paling senang jaga.. tapi x brapa menyerlah..
    merah = nampak exclusive, garang.. kira senang gak nak jaga..
    hitam = paling garang.. kalau berkilat, pergh.. mmg marvelous.. tapi kalau kotor, hancur! kaler nih paling susah jaga..
    putih = trend terkini.. senang skit jaga compare hitam.. kereta nampak lebih terang dan besar..

    sy pilih putih.. rege murah skit dan sy dah experience jaga kaler putih.. should be no issue..

    • fauzan berkata:

      hehe…saya pilih merah. nampak lebih berkarisma pemandunya:) lebih seksi, lebih nampak ekslusif n sporty dan rekabentuk nampak lebih menyerlah:)

      cheers!

    • prodas berkata:

      saya pilih silver n merah..hohho…tapi merah nampak cun ekk??? lagi kalau bikin warna merah 2 cam saga se.. pehh lagi cun… rasanya..

  8. ejan berkata:

    ramai kata ok lepas test drive.. cuma some complaint about quality.. compare lancer.. such as hollow door, small boot size (sbb tyr spare besar).. etc.. pada sy ok.. acceptable.. yg penting engine n gearbox proven.. pastu design ala2 evo x plak.. mantop..

    kalau minat, booking jer dulu.. nanti lambat plak dapat.. pastu kalau ada peluang test drive, baru buat keputusan.. sblm tu kawtim dululah ngan SA utk full refund kalau x berkenan lepas test drive..

    • prodas berkata:

      ha pasal kualiti inspira.. saya lihat ada sedikit kekurangan berbanding lancer asal. mungkin itu disebabkan harga murah kot??

  9. mel berkata:

    sekarang, aku pulak menghadapi masalah yg sama…. Silver or red…. Adoi…. Makcik bro pilih ape? Umur baru 27….

  10. aisyah berkata:

    putih itu lambang kesucian… kotor sikit, cepat dicuci..akan berkilau menawan dan nampak sporty..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s