Gambar depan Waja Lancer !!

Posted: 18 September 2010 in AUTO News, automotif, PROTON, proton spyshot

credit to funtasikodesign caya lh bro campro dapat gambar ni…. gambar panas ni.same seperti tf bro bayangkan..

waja lancer

waja lancer

bagi saya ianya cukup menarik dr model asal.. cuba anda bandingkan dan nilai sendiri berikan pendapat anda..

kepada sesiapa yang ade gambar lain boleh lh berkongsi dengan saya emelkan kepada saya… mahnprodas_afiq92@yahoo.com

mitsubishi lancer asal

mitsubishi lancer asal

berikan pandangan anda..

Komen-komen
  1. armadrafar berkata:

    sejibik..

  2. campromania berkata:

    tengah tunggu gambar2 lain pulak pasni..🙂

  3. Wacer berkata:

    Bumper depan ada gak bezanya tp belakang plak sepusat sepusing dgn Lancer… Tang maner agak yg top management Proton kata akan melambangkan identiti Proton….??? LOGO KEPALA RIMAU TU KOT!!!

  4. jep berkata:

    lawa siot berapala harge ni

  5. fauzan berkata:

    Bro, identiti proton ada pada suntikan ride n handling by lotus dan penambah-baikan pada suspension nya disamping perubahan bumper depan dan sedikit belakang. And of course logo rimau tu dah jadi lambang beridentitikn proton my dear.😉

    cheers!

  6. Wacer berkata:

    Bro, waja baru ni, plate no. kat bumber jadi kat bonet blakang banyak ruang kosong selain letak logo buleh tampal stiker “ride n handling by lotus” dll siker supaya nampak indentiti proton… tak gitu??..bro..

    • ProProton berkata:

      datang ofis aku mintak borang jadi pereka bentuk proton. dari pada ko jadi pengkritik tanpa gaji kat sini..

      • Wacer berkata:

        Tanpa gaji pun xpa.. lagi pun bukan kena bayau pun kritik yg membina atau sebaliknya..develop jer designer sediada..

        • ninja siam berkata:

          yang honda freed macam kotak tu ko tanak kutuk ke..
          sebab die honda kan..kalo juara..berkandaq kutukan…

        • ProProton berkata:

          APA KRITIKAN YG MEMBINA KO TU??
          cuba kasi tau ckit.. apa idea yg ko nak sampaikan kt datok syed ni?? meh bgtau kt aku.. nnt aku sampai kan..

          tp mintakk maaf la bro.. ko cuma ada 1 kepala je.. kat proton tu ada beribu2 kepala yg jauh lagi bijak dr kepala ko.. dari pakar jurutera…sehinggalah ke pakar ekonomi, Dr M. klu ko tepikir satu idea, diorg da memikirkan idea tu 20 tahun awal dr ko..

        • bro berkata:

          design mcm kotak pn xpe jnji die xamik idea org…pe r..kita bkn nk kutuk kreta buatan sndri tp ak kcewa sb ramai pelajar kita ni bbakat..

  7. cd berkata:

    bumper depan mcm passat cc

  8. akim berkata:

    sportlight cm exora kn?

  9. Wacer berkata:

    Aku maafkan kau… aku tanya pasal ‘apa barang yang melambangkan identiti proton’ pun kau takleh nak bagitau… Kalau kau memang tak tahu, kau boleh leh tanya kat datuk….. Kutuk ngan tanya pon takleh beza….KESIANN

  10. bro berkata:

    ala..klau ko ckp bribu kpala yg bijak da kt proton 2 xkn kreta sbijik pn xleh nk bt..dh la copy paste jea idea org lain nk amik untung…baik xyah la kerajaan nk hntr ank2 tempatan g blaja sapa ke luar negara…ko pk bgus ker idea copy paste ni…nk bngga pn idea org lain…adoi la…proton byar gaji ribu2 kat engineer dorg 2 wat pe…mkn gaji buta ker,stakat nk design 1 kreta pn xleh…ak pcaya ramai rakyat kita skrg da bakat n lbh kreatif cme kerajaan jea xda otak n xbrani nk amik risiko untk ank tempatan…

    • fauzan berkata:

      mmmm… ka la. senang citer ko suntik dana RM700 juta kat proton utk tujuan RnD dan saya confirm diorg bleh buat rekabentuk canggih2 nyer. ada Brani?🙂
      Bro, kena tahu sebab musabab kenapa model niche market nie diorg rebadge jer…

      cheers!

  11. ucopp berkata:

    pegi mane2 citer pasal proton inspira.. mesti ade yg dok ngutuk..
    copy paste la.. buang bakat tempatan la..
    “1 kereta pun xleh”?? amboih.. ko ingat buat 1 kete tu cam buat spender??.. setiap part lam kreta ko nak buat acuan baru tiap2 model? ko nak buat design baru setiap model? ko kire sendiri la.. sebijik kreta ade bape byk part??.. Proton REBADGE lancer tuh sbb nak dpt pulangan modal ntuk RnD dorg..
    insyaAllah taun depan dorg nak launch Proton Emas.. korg google sdri tgok canggih tak canggih.. mampu ke tak je korg nak beli nnti.. Exora turbo pon dah nak launch.. PersonaR pon tgh RnD..

    korg yg dok kutuk Proton ingat dorg cekau mane duit nak labur tu?.. Akai ada ka?.. gunekan!.. Google pon ade gunekan!..

    • pherig berkata:

      betul tu..sy mmg sokong ucop cakap….jgn dok kutuk kete tempatan…entah2 kete yg diorang gune pn…wira takpn saga…..adusss….bangga ckit kete malaysia..

  12. majdi berkata:

    bertuturlah menggunakan akal fikiran dan jangan gunakan kepala lutut…kaji selidik semua aspek baru kritik…tak suka sudah…dok senyap2…cari keta lain yang mampu puaskan ego masing2…brand lain bersepah…! Oke??

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s