spyshots Saga Facelift…

Posted: 15 Ogos 2010 in AUTO News, automotif, fantastikodesign, PROTON, Proton Designer, proton saga, proton spyshot

IMPRESSION dari Bro CHAKU!!!


SPYSHOTS!!!

Saga Facelift Phase 1 telah ditemui!!! Spyshots ini telah diambil Victor di Bukit Jelutong. Dengan adanya spyshots terkini bermakna model ini bakal dilancarkan tak lama lagi..kemungkinan selepas Raya serentak dengan Waja Lancer kot. Terima kasih kepada Bro CHAKU kerana telah membuat impression mengenai Saga Facelift ni.

* Bro CHAKU akan edit skit artwork ni dalam masa terdekat, tunggu

terima kasih juga kepada bro campro… gambar dan sumber info disunting dari FUNTASTIKODESIGN

Komen-komen
  1. ad berkata:

    bro skrg ni dah kurang update blog ek?busy ke?papepon saga fl ni mmg bagus supaya org xboring dgn saga..lebih fresh..harap bro chaku dpt edit lg impression saga tu sbb masih lg belum sama dgn spyshot tu dr segi bumper..tp kalau lampu tu mungkin betul dah kot..ala2 lancer fortis taiwan

  2. prodas berkata:

    betol 2 bro.. bz sikit skrg saya dh sambung belajar…. hahha kadang2 asighmen 2 banyak sangat… tak sempat nak buat ayat di blog ini.. just copy n paste dr blog2…lain… agak2 lampu depan memang lain ke???

    • ad berkata:

      hhaha..biasela…student mmg busy..mcm sy gak..lampu dpn mmg dah lain..klo perhati betul2 kat spyshot tu mmg line lampu dah lain….bumper totally mcm exora punya style….sy pon tkejut gak proton wat fl yg agak byk utk saga ni coz slalunya fl ni juz stakat pasang skirt or tukar bumper je..kalini siap ubah lampu lg..xsabar nak tgk

      • prodas berkata:

        tau tak pe…. saya pn agak terkejut,, pada mulanya… kalau FL… kenapa lampu dpn di cover ngn tape htam… biasanya FL hanya sikit perubahan sama yg bro katakan…

        saya dapat bayangkan… lampu belakang macam LED dan rasanya macam lampu mers ……. pehhh ..
        ade info tak bile moel ini keluar???

  3. ad berkata:

    em..dlm comment2 sblm ni the king ade state pas raya la kot fl ni..waja lak around bln 10 or 11..rasanya serentak kot nnti kuar…lampu blakang myb led sbb klo tgk spyshot tu lampu terang smcm kan..n lampu blakang pon diorg ubah kdudukan lampu reverse ke tengah..

  4. ProProton berkata:

    impression dari Bro CHAKU SALAHH.. huhu.. sy Proton sales advisor.. baru je pg td g lawatan masuk kilang buat ixora dan RnD..

    kt RnD time tu die tgh test Saga FL ni..
    1. lampu depan saga agak besar memanjang..
    2. depan bahagian logo proton tu sama mcm pesona lama, n waja replacement..
    3. lampu belakang kecik dan tirus dr yg lama..
    4. side mirror ada lampu signal, macam persona elegance…

    cuma kt dlm tu dilarang on phone or anytype of camera.. klu tak aku da capture da..

    lagi satu, bahagian engin, diorang tgh bina enjin IAFM Plus, dan CPS plus, n campro turbo charge..

    • azrai berkata:

      Rupa Saga FL ni macam Exora ke? Nampak gaya lampu pun triangular shape macam Exora.

      • ProProton berkata:

        owh tidak.. tu la tujuan die tmpal bende itam tu.. supaya org tak dpt predict bentuk sebenar..

        lampu die petak.. memanjang.. boleh nampak jelas dari photo no 2 dari atas…

        P/S: photo no 3 BUKAN saga FL.. klu saga FL die cover bumper.. tgok no trade plat pon lain dari photo lain..

  5. ad berkata:

    hhhehe..klo cmtu camne agaknya rupa saga fl ni ek..beruntung bro dpt masuk rnd proton tu

    • ProProton berkata:

      aku salesman je bro.. huhu.. baru2 ni sume salesman edar branch satu msia mmg ada wat lawatan g plant n rnd kat hq..

      bentuk saga fl ni boleh nampak jelas dari photo 2 dari atas..

      saga fl ni akan launch january 2011..

  6. Pukang berkata:

    Lawa .
    Memang lawa .

  7. Pukang berkata:

    Btul ka br0 proproton ni org proton ? Atau saja nak wat gempak ? Kalaw btul keja dgn proton,b0le bg ‘no kepala’ tak ? Hehe .
    Org proton mesti taw benda ni .

  8. ad berkata:

    bro pukang pon org proton gak ke?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s