WAJA Lancer!!!

Posted: 2 Ogos 2010 in AUTO News, automotif



ini muncul lakaran waja baru!! pendapat saya.. cantik …anda bagaimana??

Komen-komen
  1. prodas berkata:

    mungkin begini kott rupa waja baru 2 nanti.. sama2 kita tunggu

  2. zam berkata:

    masuk berita TV3 malam td…x dengar jelas lak apa dikomenkan pengarah proton tu bila ditanya tv3.. dengar sikit kalau tak silap memang cam lancer.. tapi ada ubahsuai supaya nampak imej proton.. lebeh kurang gitu aku dengar komen tu..😉

  3. Evo berkata:

    Ada pendapat yang mengatakan model tersebut ialah pengganti Perdana V6, bukannya Waja.

    • prodas berkata:

      model peganti perdanan tidak dijual tetapi hanya kegunaan kerajaan… dan diambil ari model jepun…. jenama apa 2 saya tak tau lh…

    • fauzan berkata:

      …model nie gantian waja. lepas nie xde lagi waja dan diganti dgn model rebadge nie dgn nama yg baru. xde lagi kesinambungan waja. Sebab mid sedan waja 1.6 so, dah kiranya naiktaraf level mid sedan ar model baru nie sebb 1.8. Perdana akan juga naiktaraf sebagai D segment yg lebih luxury. Replacement nya nanti setanding dengan camary, sonata dll.

      cheers!

  4. Pukang berkata:

    Memang lawa . Harap2x tak guna enjin campro yg ‘lemah’ tu .

  5. shukri berkata:

    cantik….. minta2 lah kali ni proton guna enjin 2000cc DOCH

  6. shukri berkata:

    kenapa proton selalu guna enjin tahap kategori perempuan?

  7. Pukang berkata:

    Buang duit .
    Beli l0tus bjuta2x .
    Bina k0lej aut0motif banyak sekali .
    Tp masih tiru m0del org lain ?

  8. Pukang berkata:

    Org xnak baca bl0g kau lg sbb blog c0py paste la br0 .

  9. fauzan berkata:

    mmm… bro pukang nie ape citer? gie ar tambah knowledge lagi. Kalau ko x nak baca blog nie. No hal la bro. xde sapa larang. What’s the prob?

    Blog nie bagus, cuma harap kalau tuan punya blog nie ada amik artikel dari blog2 lain, x salah kot bagi some credit kat bawah tu rujukannya. sekurang2 nya promote gak blog org lain tu:)

    cheers!

  10. azrai berkata:

    Macam readers digest tu kan ambik artikel dari majalah2 lain.

  11. Pukang berkata:

    Reader digest tu org israel punya .
    Ko nak ikut la ?
    Kita crita pasal blog la bro . Tulisan kat sini kecik sgt ker,atau ko yg x nampak ?
    Sori .

  12. Pukang berkata:

    Aku heran,dah beli l0tus pn masi nak tiru mitsu ?
    Membazir la kalau mcm tu. Baik guna duit tu utk bantu org palestin .

  13. fauzan berkata:

    pukang nie ada masalah ker? ..perrghh.
    bukan tiru ar bro. dah sah2 sumer org tahu melainkn ko, yg proton ada JV dgn mitsu utk proton rebadge lancer nie bagi menggantikan waja R.
    Nie bukan membazir, tapi tindakan bijak dgn rebadge model yg niche market bagi proton. apa plak kena mengena dgn palestin nie? Astafirullah… mgucap panjang2. kalau bro nak buat baik kat rakyat palestin tu, bro pun bleh buat gak, tak yah suruh2 org lain buat. Kalau diorang buat pun x yah ar nak bagi tau dunia…yg penting Allah tahu:)

    Sama2 kita tambah ilmu bro…

    cheers!

  14. Pukang berkata:

    0k bro .
    Aku cuma nak bgtaw,rm800juta p1 beli l0tus tp ride n handling jer p1 dpt ?
    Pastu nak JV dgn mitsu ? Memangla tndakan bijak utk catch market dan jimat k0s . Tp kalau mcm tu,baik buat JV jer dgn c0mpany lain. Xpyh beli l0tus .

  15. Pukang berkata:

    Aku dah mgucap panjang2x . Ko bila nak mgucap ? . .

  16. fauzan berkata:

    hehe… shahadah setiap hari sy mengucap dlm solat bro:)
    Bro pukang, ko nampak pembabitan lotus dlm ride n handling jer ker? …pperrrgghh. Sebab tu sy suruh ko tambah ilmu. Kita kena ar dpt maklumat yg betul bro, baru ar bila komen org x ketawakan kita nanti.

    Lotus nie adalah company kereta sport ringan mewah yg berpengkalan di Norfolk, dibeli oleh proton pada tahun 1994/95 setelah ia jatuh bankrup. Dulunya lotus nie milik Bugati. Lotus dibenarkan mengembangkan hala perniagaannya oleh proton supaya lotus x dibayangi proton (sebah company kecil yg baru nk merangkak) selain menjaga prestige company tu, tapi proton dibayangi lotus bagi mempromisikan company kecil nie melalui ride n handling dan sebagainya.

    Pembabitan lotus bukan sahaja kat ride n handing saja. tapi dari segi rekabentuk (gen2, neo, savvy), mencipta enjin (campro), dan teknologi2 masa depan (hybrid, EVe dll.). Pada awal pembabitan, kerjasama nie secara senyap2 n tidak diwar2kan. Setelah proton nak melangkah ke pasaran global nie. Banyak gak kisah lotus-proton nie dihighlight kn. Pengerusi proton; Dato Nadzmi pun ada bagitau sudah masanya proton akan memaksimumkan anak syarikatnya ini diperingkat global. Ko lihat sahaja bagaimana lotus membantu dlm usahasama proton dgn company Youngman di china tu. Nie kalau nak cerita, 2 hari 2 malam x habis nie… cukup ar setakat tu.😉

    cheers!

  17. Pukang berkata:

    Thanxx 4 da info bro . Aku ni pun pr0ton mania gak . Cuma kdg2x rasa bengang dgn p1 ni . Bygkn pr0mosi exora pn p1 buat ala kadar jer bbanding prom0si alza oleh pihak p2 . Siap ada alza t0ur lg .!
    Peace ! ?

  18. fauzan berkata:

    mmm… sy pun sekadar brkongsi info yg sy tahu jer… kalau silap, sapa2 tolong ar betulkn:)
    Promosi exora dah ok. cuma bleh di tingkatkn lagi. Biar ar perodua n promosi alza tu mcm mana pun. Dua2 nie adalah model MPV dari segment yg berbeza. Exora tu mid-mpv, alza tu compact mpv (kereta juga mpv). Apa yg penting, masing2 mencapai target jualan mengikut segment pasaran diorang.
    Dari masa ke semasa, model2 exora akan dipertingkatkan bagi meletakkan kualitinya sentiasa lebih baik dlm kelasnya:) Nantikan sahaja…

    Peace n cheers!

  19. peton berkata:

    apa2 hal pn skrg proton dah maju 1 tapak ke hdapan,n di hrapkn bkn stkt ni je..sokong jenama buatan malaysia 🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s