Proton Exora FL

Posted: 18 Jun 2010 in AUTO News, automotif, fantastikodesign, PROTON, Proton Designer, proton Exora

saya baru sahaja pulang dari bercuti.. bukak2 internet jekk ade berita baru tentang proton…

cambar ni saya dapat dari sebuah blog FUNTASTIKODESIGN tq kepada bro campro coz dapat gambar ini….

saya mahu kongsikan kepada anda semua…

exora-mc1

exora-mc1

sport rim baru

sport rim baru

gambar bawah ini pula dari paultan.org

23

apa pendapat anda..?

Advertisements
Komen-komen
  1. CPS says:

    Exora facelift ke ni?x nmpak mcm exora prestige pn .

  2. g-mie says:

    lihat pada shape (bumper depan tu) macam model exora concept.. cntik laaa…….!!!

    • prodas says:

      body kit dpn lawa tapi body kit belakang kalau labuh sikit mesti lagi cun…

      • ad says:

        labuh ape tu..exora putih tu diorg letak tape itam tutup bentuk body kit tu depan blakang kiri kanan..myb klo tgk live nampak cun kot

  3. prodas says:

    tak apa sama2 kita tunggu.. bulan hadapan..

  4. CPS says:

    Exora MC ni masih guna enjin CPS ke?kalau mcm tu,baik tggu exora turbo .

    • prodas says:

      menurut sumber dia masih guna enjin cps.. turbo keluar thn hadapan.. so yg sanggup tggu….nantikn versi turbo..hihi

  5. Dasar pendidikan di Malaysia
    Halal haram dan trade mark jakim
    Melayu dan bahasanya.
    Melayu dan iklan percuma.
    Baca di
    http://tebangtebas.wordpress.com/

  6. udeng says:

    pada pandangan saya kalau setakat tambah MC tak kan sampai nak test kat jalan raya… ni mesti ada tambahan lain dalam engin kot.. kena pk 3,4,5,6,kali

  7. udeng says:

    aku ada dapat info dari tukang kebun proton. exora nie selagi takde pesaing yang boleh gugat jualannya…. mcamtu jela…
    esok2 alza SE dah keluar,, em… exora pon ikutlaa… kita tengok & sabo je le..

    • farghmee says:

      hehehe…
      aku pulak dpt info drp mamak buat mee goreng td.
      kalu udeng sekor ni xnyorok sebalik batu,
      mmg dh jadi udeng disebalik mee..
      hahaha

  8. CPS says:

    Ble launch ne?td ada jmpa SA pr0ton,tnya psl bnda ne . Tp dia pn xtaw .

  9. budak aping barat says:

    hai suma… saya dah boking satu Exora MC H-line warna putih.. PENANTIAN ITU SATU PENYEKSAAN.

    • abu hanzalah says:

      @budak aping barat – Bila booking exora MC? dia ada bgtahu bila boleh dapat?

      • budak aping barat says:

        Salam abu hanzalah…
        Saya buat permohonan pinjaman 15hb Julai pd hari pelancaran. 20hb loan aprove. Sales proton calling tanya jadi x saya nk booking, saya kata jadi. So, saya booking Exora MC 21hb Julai.. . saya di beritahu Exora MC yg saya booking dh di email ke proton pd 20hb. saya di beritahu dlm masa sebulan boleh dpt.. Mintak2 tiada aral melintang… Bolehlah raya tahun ni saya balik kampung di Johor dgn Exora H-line MC baru.. utk p’tahuan abu hanzah, saya tinggal di ipoh.

        • abu hanzalah says:

          Saya pun order Exora MC, kalau x silap booking 17 July 2010. Salesman cakap mungkin boleh dapat sblm bulan puasa. Tapi citara kita sama exora MC putih solid.

        • abu hanzalah says:

          pembetulan ‘ citara” = citarasa

  10. faz_shah alam says:

    aku dah booking 1 bulan lebih…tu yg base line je…..sp sekarang xdpt2 lg….entah la…aku dah naik bosan……..yg heran tu ada yg ble dpt tak sp sebulan…exora mc plak tu….

  11. cikgu rawang says:

    akum..sy mule2 dulu nk rembat gak exora ni tp mber2 ckap tunggu dulu coz mmg proton akn kluarkan model exora full spect..tunggu punye tunggu punyer tunggu skrang dah kuar..mcm berkenan je dgn h/line kaler putih tu..

  12. Buster says:

    I blog quite often and I seriously thank you for your information.
    Your article has truly peaked my interest. I am going to book mark your blog and keep checking for new details about once a week.
    I opted in for your Feed too.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s