Lakaran awal Perodua ALZA…

Posted: 28 April 2010 in AUTO News, automotif, PERODUA, perodua ALZA, PRoDaS

gambar2 lakaran ini mungkin… lakaran awal kakitangan R&D perodua untuk mendesign bumper dan luaran perodua alza..

gambar ini saya peroleh dari MSAM 2010 di SARAWAK… memang menarik lakaran2 awal ini..hihi berikan pendapat anda..hihi

so berikan pendapat anda semua…. tentang design2 sebelum ALZA dihasilkan..

nantikan lakaran MYVI 1.5…selepas ini…

Komen-komen
  1. g-mie berkata:

    menarik..!

  2. azrai berkata:

    Design menarik tapi kenapa jauh berbeza dengan final product? Kekangan Toyota/Daihatsu? Yang gambar-gambar awal tu ada ciri-ciri honda Edix.

  3. adik automotive berkata:

    lakaran lebih menarik dari rupa sebenar.

  4. farghmee berkata:

    lakaran diorg mmg cun.

    ni suggestion aku.

    ape kata perodua tukar lampu blkg yg led sebiji2 tu guna ccfl (yg cm bmw 5er)
    lebihkurang cm pic no. 8.

  5. prodas berkata:

    memang berbeza… lakaran awal ini….dgn produk sebenar…….tapi memang menarik.. lakaran ini semua..

  6. ad berkata:

    1st..lakaran tu sume cantik compared ngan asal daihatsu nye design so mestila big bos xbagi kan…
    2nd..design2 perodua tu berbeza dr bentuk asal model so perlu byk modal utk wat part2 yg baru.
    3rd..final product alza ni mmg xde beza ngan model asal kecuali lampu n bumper..

    papepon sy akan berbangga klo perodua dpt kluarkan model2 mereka sendri ataupon kalo kongsi platform pon diorg dpt bezakan byk dgn model asal…..harap pasni big bos bgla chance kat perodua utk wat pengubahsuaian yg besar sket utk model2..perodua kan katanya terlaris kt msia..so takkan xde budget utk realisasikan sketch tu..rasanya perodua kene bukak kaki..ikut langkah proton utk pegi worldwide…

  7. fauzan berkata:

    mmm… koleksi design2 yg menarik. suka kat design 1, 3 n 11. Memenuhi konsep design kereta kompak utk perodua masa depan. Pasal design final product Alza x sama dgn sketch asal tu, no komen ar. Perodua kata pembangunan alza nie mengambil masa 2 tahun dgn kos RnD mencecah RM300 juta. Tak pasti ar ini semua termasuk pembangunan passo sette/ boon luminas atau tak.

    cheers!

  8. campromania berkata:

    menarik ni bro, mana myvi 1.5 nye sketches lak? Perodua pun dah mula tunjuk sketches2 diorg..Proton bila lagi nak preview Persona R nye sketches..sekurang-kurangnya dapat gambaran awal..xyah la nak sorok2 or suprise sgt macam zaman dulu2..org dah bosan ngan taktik tu..hehehe..

    * leh x pinjam gambar ni utk dikongsi kat blog sy..😉

  9. […] 2010..menurutnya ini merupakan lakaran awal Perodua ALZA..banyak lagi gambar2 boleh dilihat kat https://prodas.wordpress.com/2010/04/28/lakaran-awal-perodua-alza/#comment-4215 …apa yang saya dapat simpulkan, Perodua mempunyai unit rekabentuk yang berpotensi untuk pergi […]

  10. prodas berkata:

    lakaran myvi akan dikirimkn pada 1 may 2010….
    bro campro.. boleh…tiada masalah kita sama2 kongsi bagi memeriahkan blog.

    saya paling minat gambar yg no 11.hihih

  11. fridzmax berkata:

    Cantik. Terutama yg No11..

    Tetapi saya berharap jgnlah ia sekadar dicurahkan ke atas kertas.

  12. prodas berkata:

    beto lh 2.. biasanya di atas lebih cantik berbanding model sebenar..huhihihi

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s