LOGO PROTON ‘jubli perak 25 tahun’

Posted: 21 April 2010 in AUTO News, automotif, concept car, PROTON

21/04/2010
PROTON 25 HUT Lancar PROGRAM DAN LOGO SYARIKAT
SUBANG JAYA, April 21 2010 – Proton Holdings Berhad hari ini melancarkan logo rasmi untuk HUT ke-25, menendang dari perayaan tahun-panjang dengan pelbagai program untuk merayakan ulang tahun perak pengilang otomotif nasional.

Logo rasmi disampaikan oleh Proton Holdings Berhad Group Managing Director Dato ‘Haji Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir.

Selama pelancaran, Dato ‘Haji Syed Zainal perayaan PROTON digariskan program, yang merangkumi kegiatan khusus yang disasarkan untuk masyarakat umum, tempatan dan luar negeri pelanggan, kakitangan PROTON, pengedar, penjual dan ahli-ahli media yang akan diadakan tahun ini. Program ini bertujuan untuk menyoroti perjalanan PROTON sebagai syarikat kereta nasional dalam 25 tahun keberadaannya, dan juga akan membantu mencerahkan pemahaman masyarakat umum tentang rencana PROTON dalam bergerak ke depan yang lebih banyak akan memperkuat kepercayaan pelanggan dan kepercayaan dalam tanda.

“The Silver Jubilee program kegiatan inti untuk PROTON tahun ini. Bahkan, di atas semua peristiwa khusus, semua inisiatif syarikat dan pelanggan yang berkaitan dilakukan tahun ini akan disuntik dengan DNA HUT 25, untuk merampingkan usaha kami dalam membuat ini setahun besar untuk mengingati, “kata Dato ‘Haji Syed Zainal .

Perayaan HUT 25 bermula dengan HUT 25 Merancang imej & Slogan Lomba Menulis, yang diadakan terutama bagi pekerja Proton. Logo menang, yang diperkenalkan pada acara tersebut dan akan digunakan sebagai logo rasmi dari perayaan tahun-panjang, direka oleh Rosaidatul Nor bt. Rosli, dari Miyazu Malaysia Sdn Bhd, anak syarikat Proton Holdings. Adapun slogan, jawatankuasa mengadar enam diberikan hadiah hiburan untuk entri yang dipilih.

 Rosaidatul Nor bt. Rosli, dari Miyazu Malaysia Sdn Bhd,

Rosaidatul Nor bt. Rosli, dari Miyazu Malaysia Sdn Bhd,

Menurut Dato ‘Haji Syed Zainal, kompetisi ini diselenggarakan sebagai tanda syukur kepada kakitangan PROTON, karena ia percaya bahawa tidak ada orang yang lebih bersemangat dan pengetahuan tentang tanda dari pekerja Proton. Dia juga mengucapkan selamat kepada pemenang dan memuji usaha yang dilakukan oleh kakitangan dalam merancang logo dan slogan.

Untuk lebih menunjukkan penghargaan syarikat, kumpulan khas pekerja PROTON – yang 651 Perintis PROTON “” yang telah dengan syarikat sejak awal – akan menerima pengakuan atas loyalitas dan dedikasi dan dihidangkan dengan seperangkat hadiah khusus. Pada masa yang sama, semua pekerja akan menerima hadiah PROTON amaran khusus dalam hubungannya dengan perayaan.

Selain logo dan persaingan slogan, puncak perayaan tahun-lama akan menjadi 25 Peringatan HUT Gala Dinner pada 9 Julai 2010. Tarikh itu sendiri adalah khusus, kerana ia merupakan tarikh Proton Saga pertama turun dari kilang pengeluaran pada tahun 1985.

Selama makan malam, tetamu akan dipestakan dan dihidangkan dengan serangkaian persembahan inspirasi memaparkan PROTON telah mengatasi rintangan di masa lalu, dan cabaran yang selama 25 tahun berikutnya. The Gala Dinner juga akan melihat pelancaran eksklusif, model 25 PROTON edisi HUT khusus, yang akan membawa “unik Harimau” tema berdasarkan Powerfull binatang itu, ciri-ciri Berani & Elok.

Dato ‘Haji Syed Zainal berkata, “Setelah 25 tahun, sekarang kita tidak hanya menguasai pengetahuan, tetapi juga kemahiran yang tepat dan kemahiran untuk membina yang baik, kereta yang kompetitif. Dan sekarang, kami menguatkan strategi masa depan kita berjaya bersaing di pasaran global. ”

Dato ‘Haji Syed Zainal juga menyoroti acara khas lain ditahan dalam kaitannya dari HUT, yang meliputi:

  • Sebuah Media Apresiasi Night, makan malam khusus untuk merayakan PROTON teman-teman media. Makan malam tidak hanya menunjukkan apresiasi PROTON terhadap organisasi pelbagai media untuk sokongan konstan mereka terhadap syarikat, tetapi juga merupakan sarana untuk menguatkan dan membina hubungan yang baik antara kakitangan PROTON dan ahli-ahli media.
  • “Jelajah Amal 1PROTON 1Malaysia”, jalan amal menunjukkan 125 kereta dari 11 kereta kelab rasmi Proton, yang terdiri dari semua model Proton, dulu dan sekarang. Konvoi sejarah akan membuat berhenti di berbagai lokasi kebangsaan untuk menetapkan pelbagai kegiatan amal. PROTON juga menukar bekas penghantaran ke Mobile Technology Pameran Unit untuk memaparkan 25 tahun sebagai pengeluar otomotif, di mana anggota masyarakat akan dapat belajar tentang PROTON R inovatif & D feats, dari masa lalu dan bergerak ke depan, dan melihat sendiri PROTON revolusi yang telah melalui.
  • Sebuah pembentukan HUT PROTON Dana Amal 25, di mana RM25 PROTON janji akan dari masing-masing dijual kereta Proton dari besok dan seterusnya, 22 April 2010 hingga 30 Jun 2010. Semua dana yang terkumpul diberikan kepada 25 pertubuhan amal yang dipilih selama Anniversary Gala Dinner 25.
  • Saga “Snap & Win” Photo Contest, di mana jurugambar aspiring akan berdiri kesempatan untuk menang hingga RM25, 000 secara tunai. Kontes ini bertujuan untuk menyentuh hati peminat dan pemilik Saga kebangsaan, dan akan memaparkan foto-foto sentimental dan inspirasi yang asli dan versi terbaru dari ikon Proton Saga. Para finalis akan dipaparkan dalam pameran pada bulan Julai, dan entri akan dinilai oleh sebuah panel ahli fotografi, termasuk dari Persatuan Fotografi Malaysia.
  • Sebuah buku meja kopi amaran untuk mengabadikan uji coba dan mengalami penderitaan oleh Proton. Buku ini akan menjadi edisi terhad – dengan hanya 5.000 eksemplar untuk dikeluarkan, dan akan dilancarkan pada Gala Dinner pada tarikh 9 Julai 2010.
  • PROTON Anniversary 25 Merchandise Eksklusif, yang akan memaparkan barang dagangan PROTON edisi terhad seperti polo T-shirt, jaket, payung, termos, dll berlogo ulang tahun.

rakan perniagaan PROTON adalah juga merupakan sebahagian daripada perayaan, dan sebagai tanda apresiasi, syarikat akan menjadi tuan rumah serangkaian Terima anda acara seperti Vendor dan Dealer Malam Apresiasi dan aktiviti rekreasi, termasuk Perlawanan Bowling dan Misteri Drive.

Dalam pidatonya, Dato ‘Haji Syed Zainal menarik perhatian pada fakta bahawa selepas 25 tahun, Proton telah muncul lebih kuat, lebih percaya diri dan lebih peka terhadap industri dan pemangku kepentingan. Dan sekarang saatnya untuk PROTON untuk melihat ke depan untuk masa depan.

“Kita perlu belajar dan memperoleh pengetahuan baru dan kemahiran; untuk menyesuaikan diri dengan harapan yang berbeza, budaya dan keperluan pasaran antarabangsa, dan mengadopsi amalan terbaik daripada kedua-dua Timur, dan Barat. Kesimpulannya, sekarang saatnya bagi kita untuk berkembang dari pahlawan tempatan, untuk pemain penuh otomotif global dan kompetitif, “kata Dato ‘Haji Syed Zainal.

“Saya optimis – jika kita boleh pergi jauh hanya dalam 25 tahun, kita pasti boleh menjadi salah satu pemain yang lebih terkenal di pasaran automotif antarabangsa. Yang diperlukan adalah semangat, tekad, ketekunan, dan sebahagian besar dari semua, kesediaan untuk terus belajar, berubah dan menyesuaikan diri dengan perubahan, “tambahnya.

Dato ‘Haji Syed Zainal juga mengambil kesempatan untuk secara peribadi mengucapkan terima kasih kepada awam atas sokongan mereka Malaysia, Kerajaan Malaysia, terutama Perdana Menteri, Sri Yang Amat Berhormat Dato’ Mohd Najib Tun Haji Abdul Razak, dan Timbalan Perdana Menteri, Yang Amat Berhormat Tan Sri Muhyiddin Haji Mohd Yasin, dan “Bapa PROTON”, Tun Dr Mahathir Mohamad, yang juga PROTON’s Advisor.

Tentang PROTON
PROTON, ditubuhkan pada tahun 1983, adalah pengeluar terbesar kereta Malaysia, dan satu-satunya penuh OEM pengeluar kereta di Asia Tenggara. Dengan operasi di pasar-pasar utama dari Inggeris ke Timur Tengah, dan di Asia Tenggara dan Australasia, terutama di negara-negara seperti China, India dan Iran, PROTON mengeluarkan kereta untuk memenuhi pelbagai keperluan pelanggan dan keutamaan.

Tawaran ini meliputi empat pintu handal kenderaan keluarga dan serbaguna,-pintu hatchback dua untuk di – hati muda, mewah dan bergaya sedan eksekutif, luas dan terjangkau multi-tujuan kenderaan, serta terkenal di dunia sukan kereta dari Lotus. Yang paling penting, model Proton sekarang dibangunkan dengan Lotus Engineering, pelanggan menawarkan naik unggul dan pengalaman pengendalian dalam setiap perjalanan.

PROTON’s awal sebagai pendorong utama pembangunan nasional telah melihat tanda mempercepat kurva belajar melalui pemindahan teknologi dengan kerjasama strategik dan kerjasama teknikal. Dengan mendengar keperluan pelanggan, ‘s kereta PROTON sekarang terus di jalur untuk mencapai misi untuk masa depan, dengan PROTON ditetapkan menjadi marque yang membina kereta dengan semangat dan jiwa; mobil yang menyenangkan untuk drive – dan senang untuk sendiri.

sumber yang ditranslate: www.proton.com.my

source: PAULTAN.ORG

program2 yg dijalannan..sumber..Kesatuan pekerja proton klik gambar untuk lihat lebih dekat

Komen-komen
  1. nazri berkata:

    akak aku ada book exora h-line… skrg ada promotion diskaun rm1000.. lepas tu aku cakap kt akak aku nnt ada exora limited edition sbb aku ada baca dalam blog ni..

    akak aku tnye dgn SA tu dia cakap lepas ni kuar gen2 MC3, then lebih kurang time ulangtahun ke-25 maybe ada exora limited edition dan pelancaran kereta hybrid proton..

    teruja gak dengar kata2 SA tu.. kalau la betul mmg bnyk aktiviti proton tahun ni…

  2. prodas berkata:

    humm dgrnye begitu lh… mungkin benar!!!! tak sabar rasanya nak tunggu…huhu

  3. g-mie berkata:

    teruja bro bila baca psal..
    Exora, Persona and Saga 25th Proton Anniversary Edition tu..
    bila nak dilancarkan ya..?

  4. prodas berkata:

    humm…rasa2 nya.. versi 25 proton Exora,Persona, & Saga… akan di ubah… desigan bumper dan dalama… n menjadikan ianya nampak mewah..

  5. yeopmin berkata:

    Persona mngkn 145hp gak kot….pasang AP brek,suspensi Ohlin…fuhhh….tp mngkn tak kot…beza skit je kot…tp sapa taukan…

  6. fauzan berkata:

    Happy 25th aniversary proton!

    cheers!

  7. zam berkata:

    Lepas sambutan jubli perak, harap2 takada masalah door handle patah, IAFM problem, crankshaft retak & karat. Baru kami rakyat malaysia proud..

  8. g-mie berkata:

    respon utk Zam:
    psal door handle patah, setakat ni saya nampak pada model Gen2.. keluaran 2006 tak silap saya.. harap tak berlaku lagi..

  9. VillageCam berkata:

    i want add carbon fibre airbox for my 2009 persona….is it available?

  10. prodas berkata:

    rasa2..ada hari terbuka proton tak????kalau ada.. bila???

  11. armadrafar berkata:

    Slmt maju jaye PROTON…..

  12. zam berkata:

    respon g-mie:
    persona 2010 pun ada jugak door handle patah.

  13. campromania berkata:

    akhirnya idea sy telah diguna pakai oleh DSZ, cadangan jelajah 1 Malaysia & guna Mobile Technology Exhibition Unit ( trailer yg dijadikan pameran bergerak untuk RND) telah diambil..patutnya DSZ berterima kasih kepada sy sebab kasi dia idea ni…bagi pingat kat sy masa jubli perak Proton nanti..hahaha..penat ni, baru balik dari Mentakab..tengok event yg sy buat dia punya advertising nye part..masuk hutan tu..

  14. prodas berkata:

    haha beto 2..bro.. mula2 saya dgr terus saya pikir… ini cadangan bro campro…. mesti bangga kn?/hahaha

  15. g-mie berkata:

    respon to Zam:
    laa ye ke..? hurmmm~!!

  16. PerakJogja.Com berkata:

    Untuk info lebih lanjut mengenai kerajinan perak silahkan kujungi situs perakjogja.com online shop

  17. azrai berkata:

    Bro, DSZ tak tengok pun rasanya. Tapi orang bawah dia yang buat proposal dengan kertas kerja tunjuk kat dia. Dulu kawan pun pernah bagi komen kat paultan cadangkan proton venture ke China 3 tahun lepas. Tup tup Proton dengan Youngman keluar Gen2 a.k.a. Europstar L3. Baguslah kan cadanagn baik bawa pulanagn yang baik.

  18. nazri berkata:

    bro pinjam gambar.. nk upload dalam blog.. TQ

  19. prodas berkata:

    bro nazri boleh..hahah ape link blog bro??

  20. prodas berkata:

    tq bro!!hihih

  21. nazri berkata:

    bro mana nk dapat borang snap and win tu?
    dh puas sy mencari.. kalau ada info bagitau ye..

    sabtu td baru pasang rim 18 kat exora akak aku.. pergh mengancam tu

  22. nazri berkata:

    bro2 sekalian.. aku dh dapat info pasal contest saga snap and win tu.. details sini >> http://sagablmku.blogspot.com/2010/05/update-saga-snap-and-win.html

    tak pun terus ke minisite saga snap and win tu http://www.sagasnapandwin.com/

  23. zack berkata:

    petang td door handle gen2 aku x pasal2 patah baru patah.gen2 tahun 2005. kalau jalan ada bunyi tikus.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s