DriVen- program automotif terbaru di 8TV 11 April

Posted: 2 April 2010 in automotif, PERODUA, perodua ALZA, PRoDaS, PROTON, proton Exora

saya sebelum ini mengharapkan ade program2 sebegini… sebelum ini ade program JOM RONDA BERSAMA PROTON…. tetapi program itu terlalu simple dan tidak menerangkan kelebihan sesuatu kereta dengan terperinci… dan perisian program itu seperti tidak memfokuskan tentang perkembangan proton… ia lebih kepada artis jemputan….harap konsep rancangan itu diubah…

kini rancangan DRIVEN

kepada anda sebuah  program televisyen baru ini yang akan disiarkan  di 8TV pada 11 April 2010 pada jam 10:30pm.

jgn lupa tonton ade perbandingan antara EXORA dan ALZA…

nantikan perbandingan EXORA DAN ALZA!!!!!

hos rancangan DRIVEN….

video demo..

sumber PAULTAN.

Komen-komen
  1. prodas berkata:

    saya harap rancanngan ini menarik…

  2. mr n@z berkata:

    Perbandingan exora dan alza? hahaha…lawak. Kenapa tak banding exora dgn mitsubishi grandis n alza dgn passo sette, baru lah sama kelasnya…

  3. Prismo berkata:

    mr n@z, mungkin diaorg membandingkan MPV yang kira ‘affordable’ yang ada kat market Malaysia kot? setakat ni kan Exora dan Alza je yang boleh dikira MPV mampu milik untuk kebanyakkan org disini… kalo dah Grandis tu, aduh mak… mahalnye… bukan setakat kat sini je mahal, kat indon yg rendah tax pun mahal gak..

    prodas, aku heran toyota yang pasang kat sana pun mahal gak… contoh adalah avanza.. harga avanza kat indon lebih kurang sama dgn harga kat malaysia… tapi kalo dah rendah tax, mesti harga lebih murah kan? Thailand pun sama gak… walaupun harga exora kat thailand lebih mahal dari harga yang dijual di malaysia, tapi masih jauh lebih murah dari MPV jepun/korea kat sana… kan level playing ground kat sana.. pelik kan? G indon dan Thai protect proton jugak ke?

  4. fridzmax berkata:

    Saya kenal Exora JLN 4243 tu.hehe..

  5. prodas berkata:

    kenal kt mane??hahah

  6. stroller berkata:

    nampaknya… rancangan ni pun ada “The Stick” mcm TG la..

  7. samsuri berkata:

    Bro prismo,
    Pasal apa proton yang pasang kat siam, singapore & indon spec berbeza? Harga lebih kurang dengan yang jual kat malaysia. Siapa protect siapa ni? Proton protect pengguna luar ke?

    Kalau rajin turun singapore @ siam try tengok interior exora diorang. Kalau korang tak rasa tertipu memang korang ada semangat patriotik yang tinggi terhadap kenderaan nasiuonal. Syabas..

    Kalau yang tak berkesempatan pegi singapore try survey showroom kat singapore http://www.sgcarmart.com/new_cars/newcars_photos.php?CarCode=10742&CUR=2#P

  8. prodas berkata:

    bro samsuri.. saya pn agak tak puas hati proton exora kt singapura dalaman dia kemas dan cantik.. saya cuba copy gambar dari blog tersebut untuk kongsikan disini.. tetapi tak boleh…
    kenape proton membeza-bezakan kualiti export dan domestik???? adakah ini adil???

  9. azrai berkata:

    Saya rasa rancangan ini akan jadi seperti sampah sahaja seperti rancangan2 kereta di malaysia sebelum ini. Ia akan dikendalikan oleh pengacara yang tidak tahu selok belok automotif dan permotoran pun. Pengacaraan pun lebih kepada baca skrip aje annti. percayalah cakap saya. Rancangan ini akan jadi Driven away instead of driven.

  10. giler proton berkata:

    dah keluar, my coment… bosan… rancangan utk org kya yg x smpat nk tgk tv.. apala… igtkan nk bt something berani mati… cthnya sound2 keta, tp amek keta mahai2 dan test drive dgn cara x bermakna…

  11. prodas berkata:

    humm abis bagaimane cara rancangan kereta yg anda mahukan??

  12. giler proton berkata:

    rancangan yg bersifat sinis maybe.. yg menunjukkan beberapa keta2 import yg low quality but sell at a unreasonable price.. the ada tunjuk2 jagoan2 rally felda ke.. maklumla rancangan bersifat malaysia.., x pun drift keta lama… or drag di malam jumaat… tp mungkin episode pertama kot.. ap2 pun i follow

  13. zaxk berkata:

    ada sesapa rakam dan upload ke youtube tak?

  14. prolever berkata:

    ad org nak promo EXORA JLN die…

  15. prodas berkata:

    hahah..bro…prolever…. tak de lh!!

  16. ap ni berkata:

    hmmm tgk je kat web dye…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s