Proton revolusi concept dari pelajar IPTA

Posted: 24 Mac 2010 in automotif, concept car, PRoDaS, PROTON, Proton Designer
 proton revolusi concept

proton revolusi concept

saya sangat teruja dan berbangga dengan pelajar2 ipta yg membuat kereta konsep proton… ini lh pelajar yg bakal menaikan image proton pada masa hadapan…. bukan apa… sbelun ini kebanyakan pelajar yg ambil jurusan industri desgin yg berkaitan dengan automotif.. mereka menggunakan jenama kereta lain untuk projek model konsep mereka… seolah2 tak ade keinginan dan semangat patrotik untuk menaikan image syarikat automotif tempatan….. kereta konsep ini saya dapat dari seorang rakan saya…. pangilan BRO JEBAT!..dan meminta kebenaran beliau untuk saya kongsikan kepada pelawat blog PRODAS!!! beliau adalah pelajar dalam kos INDUSTRI DESIGN… yg membuatkn yasa bangga dengan beliau  kerana antara banyak2 jenama ..beliau memilih PROTON..  dan berbeza dengan rakan 2 beliau yg memilih jenama luar negara dalam projek mereka…

kita perlukan pelajar2 yg kreatif seperti beliau untuk melonjakan image proton…

kereta ini dinamakan sebagai PROTON REVOLUSI CONCEPT…oleh Bro JEBAT…jadi dibawah ini adalah gambar2 proton concept

sport design

sport design

design belakang

design belakang

side

side

3D view

3D view

yellow

yellow

bersama model konsep yg lain..

bersama model konsep yg lain..

apa pandangan anda…. saya doakn bro JEBAT terus berjaya dalam kerjaya beliau… harap lepas ini lebih ramai pelajar ipta yang ade minat untuk meningkatkan kreativiti beliau untuk automotif tempatan kita!!!

Komen-komen
  1. Baba Syarif berkata:

    fuuyoooo…..makin hebat la proton

  2. ad berkata:

    agak menarik..pelapis utk azlano myb..hhehee..byk lg perlu diorg bljr..concept car camni bagus klo proton tunjuk smasa autoshow ke ape ke utk tunjukkan kite 1msia pon leh design kete bagus2…myb ambil masa utk proton hasilkan bende2 gini(mesti byk clay model kat gudang rnd proton) tp myb satu hari nnti bila proton dah kukuh lps lancar EMAS n persona R myb akan ada concept car camni gak hasil design 100% org msia sndri..gudluq proton

  3. prodas berkata:

    ye!! harap2 kepada pelapis AZLANO lebih kreatif dan menghasilkan design yang lebih menarik..hihihi

  4. g-mie berkata:

    wah.. menarik ni.. seronok dapat lihat hasil rekabentuk anak tempatan.. saya berharap, rekabentuk perlulah mempunyai identiti tersendiri.. apa pun, tahniah laa untuk rakan anda tu, rekabentuk menarik~

  5. fauzan berkata:

    🙂

  6. campromania berkata:

    budak2 Art & Design UITM memang sempoi…harap Proton ambil bakat2 muda ni & kembangkan bakat mereka sebaik mungkin sehingga ke taraf global..

    nak promote skit, sesiapa berminat dengan t-shirt EMAS dari Funtasticko Design, layari
    http://funtastickodesign.wordpress.com/2010/03/23/edisi-terhad-t-shirt-emas-dari-funtasticko-design/ terhad kepada 50 helai sahaja..DAPATKAN SEGERA!!!

  7. chaku berkata:

    bro jebat ni dapat scholarship proton….

  8. den berkata:

    peh mantap la anak malaysia…ni y kite nak..x yah sgt kite nak agung kan kereta luar negara…ak yakin proton akan jd kete jenama kegilaan seluruh dunia klu usehe korg ni diambil n proton tu sendri wat tindakan……(x sabar nk beli proton seperti di atas)

  9. farghmee berkata:

    utk beginner mmg nice🙂

    yg itam nmpk cm lambo reventon,
    yg itam nmpk cm bumblebee,
    yg biru nmpk cm mazda.

    err..instead of making “sports car”, why don’t we focus on passenger car?🙂

  10. prodas berkata:

    hope bro jebat memperbanyakkan dan meningkatkan kreativiti beliau…

  11. ni sebagian drpd aktiviti Proton..
    hmm yg kuning itu mengingatkan pd bentuk Camaro….

  12. Firdaus berkata:

    setiap hujung sem di fac FSSR di department Industrial design akan ada degree show dan ada focus utk transport design, maybe bro bole hadir ke uitm utk degree show dan snap gambar2 model2 kereta yg di reka 100% oleh anak melayu kita nanti.

    kalau nak copy gmbr2 degree show yg lepas itu dgn sy pun bole (last years 2 times degree show, satu concept teksi utk malaysia dan satu lagi perodua viva replacement concept)

    jebat junior part 4, skrg tajuk die retro bike pula. next sem insyallah batch dia juga akan buat tajuk under branding proton mcm batch sy buat skrg ini (ini kerana kami ada colabo dgn proton time DSZ dtg awal januari aritu).

    utk view design proton concept rendering yg lain bole juga tgk kat blog sy itu. komen n cadangan di hargai

  13. HangPC2 berkata:

    hebat

  14. farghmee berkata:

    wah menarik info nih~

  15. prodas berkata:

    bro fidaus….. waw!!! info baik… bro blog bro…kenape saya hendak komen tak boleh???

  16. Firdaus berkata:

    sy da setting kembali, ntah apa tak kena. ok rasenye bro bole post komen dah..cuba try..

    kalau rajin bole juga masuk http://www.coroflot.com then search designer under profile search keyword: uitm or malaysia atau proton … byk juga gambar2 design tempatan di situ bkaitan automotive

  17. azrai berkata:

    Macam pernak=h ku lihat. Lamborghini Reventon? Proton Revolution? http://en.wikipedia.org/wiki/Lamborghini_Revent%C3%B3n

  18. prodas berkata:

    bro firdaus…..tq bagi link 2…..hihih

  19. ezedy berkata:

    congrat 2 my X sdents UiTM Kedah!!!!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s