Proton Persona Enhancement spotted at NKVE

Posted: 7 Mac 2010 in automotif, PROTON, proton persona

sumber paul tan….

proton persona enhancement

proton persona enhancement

12 mac ini dilancarkan..

12 mac ini dilancarkan..

secara luaran proton persona ini nampak cantik dan lampu belakang macam mcer c-class…

saya harap kereta ini mendapat sambutan yang menggalakan..

Komen-komen
  1. g-mie berkata:

    Persona dengan warna baru.. hehe, try cari..

  2. prodas berkata:

    rasanya ade dua warna baru….

  3. neo berkata:

    Memang akan mendapat sambutan. Persona biasa pn dah hot stuff. Inikan pulak facelift.

    Mmg lampu belakang tu dah jd iras2 C-class dah. haha..proton suka lampu style merc kot.

    Tapi harga rasanya macam akan up sket. Sbb rugi la kat sape2 yg dah angkat persona SE baru2 ni. Jangan terkilan ek sape yg dah angkat. hehe..

    Persona is in my car wish list for 2010.

  4. giler proton berkata:

    beli persona yg ni.. tkq bampe tmbah leather.. dah jadi se..

  5. yeopmin berkata:

    yg audio ada smbungan usb,utk h-line sj ke?

  6. kereta ketiga dr blakang tu model baseline….x de alloy rim…

  7. saiful berkata:

    enhanced sangat…..

  8. stroller berkata:

    tunggu jer besok

  9. duniareka berkata:

    okla nampak smart…bg sy persona ni bagus sbb sy sudah miliki kereta ni..handling tiada tolok banding..minyak…still menjimatkan…

  10. fauzan berkata:

    cantik!

  11. lanbagak berkata:

    Cantik la lampu belakang. Side mirror baru jugak ke? tak nampak la.

  12. prodas berkata:

    bile dilancarkan???tak sabar nak tgk kt showroom…

  13. mat topel berkata:

    bleh bla ke kete ne….kt jalan raya..??

  14. stroller berkata:

    12hb yer…?? bukan semalam… patut la takda story kat mana forum…

    err.. nak bla apa lak keta ni kat jalan raya?? punya banyak persona ni dah kat jalan raya.. dah bla jalan dah pun… jadi nak bla apa lak lagi…

  15. campromania berkata:

    theking bgtau tadi, 15hb ni launch..

  16. prodas berkata:

    ohhh 15hb bukan 12 hb… hhuhuhuh lamenye.,,hihihi

  17. yeopmin berkata:

    laa….dh 2x tarikh postpone nie…wlupun aku kn tggu hjng thn br dpt beli tp xsbr dh..hahaha…

  18. SAm NG berkata:

    morning morning call centre in subang they said launch on 18th sumwhere around.. frustrated in no patient… wait till from last year year october until now.i wan buy !!pls.. everyday search infor until me crazy…….

  19. Moon Teo berkata:

    from s.b said 11 march has solf launch.. no more se.version.. hight line replace it..maybe only add value $500 only if not mistaken.. from each category..ya i been call the H.Q .. they also not confirm yet… hello .. pls let customer know then make it happening while lauch this amazing persona car pls!!ecu 32bit engine means wat ?? is it last tiem 16 bit??

  20. Michelle lai berkata:

    yeah..tunggu ini kereta tak sabar sabar lah… finally few months wait; lucky tak ada bazir masa.. if not i buy ealier , regret 2nd value n production year 2010..who was in 2007- 2010 march persona is old series facelift but all is still remain.. proton really smart to take care the senior cm’s as well .. keep in heart always … lol!! 32bit ifam maybe good 4 consumption n more smooth while mendaki genting lah… hope this time proton sucess to boom the market against the toyota n honda recently rumour a lot………..shhhhhh… tahniah proton bijak…..

  21. FBI berkata:

    Tapi Interest Pinjaman Pula Naik camana ni….

  22. mat topel berkata:

    arap2 model ne ok la…xde la masalah2 yg sebelum ne…lampu masok air la…power window down la….tiap2 taon nk tukar..ape kejadah beb…time tol jer..trpaksa bukak pintu..bkan bukak tingkap…aduuiii..lemah semangat aku…
    name jer kete baru…tpi mcm dh pakai kete nissan sunny….nissan sunny g ok..!

  23. yeopmin berkata:

    proton xnk buat gen2 2nd facelift ke? Just ambik lampu blkg,side mirror dgn sstm audio dr pesona facelift pn ok gak…

  24. giler proton berkata:

    ehh biar betol persona ad mslh masuk air dan tingkap dan bla3… ko jgn men ckp je bai.. yg ku thu mask air utk savvy, tingkap utk proton lama2..

    persona ni kategori proton generasi bru yg dah x buat mslh2 tu..
    sp gn persona.. tlg respon sikit..

  25. yeopmin berkata:

    xpyh layan org camtu…buat le camna pn,proton sntiasa buruk kt mata diorg…klu proton tu “bmw” skalipun,diorg ttp kondem…proton xkn bangkrap dgn org2 camni..hidup proton!!!

  26. Chor berkata:

    arap2 model ne ok la…xde la masalah2 yg sebelum ne…lampu masok air la…power window down la….tiap2 taon nk tukar..ape kejadah beb…time tol jer..trpaksa bukak pintu..bkan bukak tingkap…aduuiii..lemah semangat aku…
    name jer kete baru…tpi mcm dh pakai kete nissan sunny….nissan sunny g ok..!

    INI CERITA ZAMAN GEN21st model..ATAU PUN WAJA…tahun 2000-2005..senang cite zaman Mahalel lah..

  27. giler proton berkata:

    kan ak dah ckp… ayah ak pakai wra taun 2004, taun lps bru tkr power window.. sekali tu je la jd… tp mekanik umah ak pun suspek jgk keta ayah ak ni… dah 6 taun gn br nk start wat hal.. mgkin proton ayah ak ni kes terpencil agaknya…

  28. sam ng berkata:

    wira ?? now pesona y cakap wira pasal..zz pls

  29. yeopmin berkata:

    aku jumpa model nie atas lori kt hghwy dkt sgi blh hr sabtu lps tp xdpt tgk btul2 le….arah btentangan…leceh tul..

  30. g-mie berkata:

    model ni dijangka akan dilancarkan dalam masa terdekat ni.. antara 17 atau 18hb Mac.. tunggu daln lihat je laa.. jangan lupa buat ‘test drive’, dan rasakan perbezaan model ni.. enhancement model..!!

    dengar2 grill depan tu, nampak plastik sangat.. ye ke..? saya berharap sangat grill tu macam Camry punya.. hurmm~ tapi xpe, kita tunggu model ni~ whee~

  31. Sam berkata:

    tonite sure launch.. wait till today book medium or base line.. c medium got abs ,ebd or not only..

  32. lovers_world berkata:

    Hey all visit >>> http://www.gen21st.com

    For Latest Movies,Songs,Softwares,Games………………….EtcCcCcC..

  33. prodas berkata:

    tq…. i dont think so..hihih

  34. massa muscular berkata:

    Hello there, You’ve done an incredible job. I’ll certainly digg it and personally recommend to
    my friends. I’m confident they’ll be benefited from this website.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s