Persona Facelift lampu belakang ok tak??

Posted: 27 Februari 2010 in AUTO News, automotif, fantastikodesign, PROTON, proton persona

saya dapat gambar ini dari funtastikodesign…… secara kasar saya tgk lampu belakang ade iras2 mersdis c-class,,… ape pendapat anda???

rear lamp persona

rear lamp persona

persona enhancement

persona enhancement

lampu belakang ade iras2 Mercedes C-class

mercedes benz c-class

mercedes benz c-class

Komen-komen
  1. prodas berkata:

    saya tengok compare ngan merc… cam lawa pulak persona ni…hihihihih

  2. fauzan berkata:

    mmm.. konsep warna merah putih jer sama, tapi perincian garisan n bentuk cantik lagi persona nie punya.🙂

    cheers!

  3. cun………….no word can describe this

  4. prodas berkata:

    huh ape2 pn tunggu bulan 3 ni!!hihih

  5. azrai berkata:

    Di Centre of Excellent KESAS dah ada facelift ni berbungkus kat showroom yang berkaca tu. Nak pegi dekat selak takut kena tangkap pulak. Ambik gambar dari jauh aje, tapi silluohette bungkus pun confirm Persona Facelift. Rasanya minggu ni la launch nya.

  6. azrai berkata:

    Lampu Saga BLM pun macam C-class juga kan?

  7. kekitaan berkata:

    sapa dah ada perancangan nak beli persona facelift ni? nanti kongsi sama2 ye.. hehe.

  8. prodas berkata:

    hahha dengar info 5/3 ini……persona facelift dilancarkan… betol ke???

  9. joe berkata:

    Memang lah sama..Proton kan jaguh meniru design kereta org lain….pastu pakai barang murah pulak….apa guna cantik biler safety hancur…90% mati accident pakai Proton….

  10. prodas berkata:

    90% org mati accident pakai Proton??? kt mane dgr berita 2 ekk??? jgn cube buat fitnah!!!! kira ok lh kalau ade tiru2 design kereta lain daripada dok amek body kereta lain.. n tukar lampu n bumper tak nak kutuk lak!!!!!!

    lagi satu kalau pakai kereta semahal feledy pn org boleh mati akibat terlanggar pokok… ajal dan maut kn ditangan Tuhan.. bukan bergantung pada jenis kereta yg dia pakai!! tiada kait jenama proton!!!!! lagi satu kereta proton tidak pernah ade masalah seperti TOYOTA yg dibanggakan 2!!!! yg meragut beberapa nyawa di US…!!!
    so kalau nak tuduh Proton yg bukan2 tu pikir dulu sebelum hembus!!!!
    ok!!!!

    positif!!!😛

  11. fauzan berkata:

    ape la mamat nie, kalau volvo n honda pun ada gak lampu cam tu… tak bising2 pun.🙂

  12. kekitaan berkata:

    mamat tu bangang tu.

  13. prodas berkata:

    hahah patut lh!! wah padai berbahasa melayu!! tapi budi bahasa kurang hahah

  14. Sweet Thinker berkata:

    cun ah lampu. ayah akoo berkira-kira nk beli kete. tgh tunggu kete best. local made laa.

    ps: bro prodas. xnk angkat domain + hosting ke? ala2 paultan.org letak ads skit semua. masyuk beb. ko punye belog nie byk hits punye.

  15. prodas berkata:

    bro sweet thinker…. macam mane domain + hosting 2???

  16. giler proton berkata:

    ak hairan r.. bla men ckp tuh dya tulih ja.. padahal besa r tru2 ni.. kalu x xkan r muncul vios and city, camry and accord, civic dan …. haha x igt.. otak ak proton ja.. ivtec dan vvti adus2.. apelagi nak?? keta sport pown tru jgk.. contohnya lu pikir la sendri2 ap2 hal check out proton evora haha lotus evora dan proton emas mmg memukau.. lampu persona nih mmg smart tp syg ak ska identiti asli yg bulat2 tu cume mgkin bg smat yg tu ja.. yg ni ubah trus huhu

    lotus adalah hak milik sepenuhnya proton. apsalhnya pergunakn btul x.. nissan pun jatuh kat omputih

  17. prodas berkata:

    humm…harap proton dapat menggunakan sepenuhnya kemahiran lotus!!

  18. amek berkata:

    bleh sesape jwb x…..
    lmpu blakang yg bari bwh tu menyala time ble…..????
    kebanyakan time malam nmpk lampu LED tu je yg nyala…. time brek pn lampu LED je yg nyale…..

  19. izan berkata:

    bpe rm hrga lmpu blakang ni sebelah kanan?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s