Gambar Terbaru Proton Hybrid Concept

Posted: 20 Februari 2010 in AUTO News, automotif, concept car, GENEVA, PROTON, Proton Designer

sumber paultan & funtastikodesign & italdesign

hybrid proton concept

hybrid proton concept

Italdesign Giugiaro dan Proton menjalinkan kerjasama untuk menghasilkan kereta konsep. Kereta konsep ini menggunakan tenaga elektrik dan menggunakan sepenuhnya ruang dalaman bagi memuatkan pemandu dan penumpang.Kereta ini mempunyai 5 pintu dan 4 tempat duduk dengan panjang 3.5 meter. Ini adalah beberapa gambar tambahan bentuk sebenar kereta konsep ini. Rekabentuk bahagian belakang masih menjadi mister

teaser-italdesign-2

teaser-italdesign-2

upDATE!!!!!!

proton-concept-2

proton-concept-2

gambar2 ini saya dapat dari dunia reka.. klik…http://duniareka.blogspot.com/2010/02/kereta-konsep-proton-italdesign.html

.. klik…

http://www.italdesign.it/welcome.php

saya akan update gambar2 terbaru…..sehingga pelancaran model ini di GENEVA 2 Mac ini…..

Komen-komen
  1. hyrax berkata:

    ada gambar2 lagi kat sini

    http://duniareka.blogspot.com/

  2. prodas berkata:

    ok bro tq…

  3. campromania berkata:

    xsabar nak tengok interior & belakang kereta ni..sure gempak punya!! hehehe… perodua bila lak nak buat concept car lagi macam sebelum ni..kalau boleh show kat KLIMS hujung tahun ni, berentap ngan Proton nanti..baru best..ye x?

  4. prodas berkata:

    betol gak… kalau perodua nak buat kereta concept mungkin perodua keladi kot..hahhaha

    bro…agak2 camne lh wajah lampu belakang proton ini?? napew dia tak tunjukkan??? agak2nye hodoh ke tak??huhuhuh jgn menghampakan sudah/…

  5. fauzan berkata:

    hehe… tinggal lagi bahagian blakang jer yg blum kelihatan. Harap2 sehebat seperti bahagian depan.🙂

    cheers!

  6. prodas berkata:

    2 lh….. camne rupa lampu belakang>????

  7. Well-known blog, not later than lover that wrote so often. The pipe thing that writes to-date bumf🙂

  8. Lnjhndep berkata:

    winnie the pooh coloring pictures,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s