Proton persona facelift

Posted: 22 Disember 2009 in AUTO News, automotif, fantastikodesign, G-mie design, PROTON, proton persona

kini spyshot terbaru yg telah berjaya diambil…berkenaan persona berwajah baru… gambar2 tersebut diambil dari funtastikodesign..klik linknye untuk lebih mengatahui maklumat klik n layari…

http://funtastickodesign.wordpress.com/

kelainan pada radionye…

Persona facelift 2010 by g-mie

Persona facelift 2010 by g-mie

.

.

Ni dia artwork terbaru g-mie, Persona fl..bro, ..nak kasi hangat skit sebelum pelancaran kereta ni dijangka Januari tahun depan..terima kasih g-mie..n funtastio

layari : http://auto-akasia.blogspot.com/

sumber gambar dr paultan n

kredit to drexchan.fotopic.net

klik link ni untuk ke : http://drexchan.fotopic.net/

.

.

Komen-komen
  1. g-mie berkata:

    thanks atas paparan hasil kerja saya di blog saudara.. hehe..
    saya harap, Persona facelift lebih baik rekabentuknya dari impression saya tu..

  2. prodas berkata:

    yup..tq gak ..bro bg sy paparkan hasil impression bro!!!! ….ape2 pn good job..for u!! hahahah

  3. stroller berkata:

    radio blaupunkt.. mcm vendor lama p1 jer…

  4. azrai berkata:

    Kalau macam 2 ni memang nampak kePROTONan Lancer tu kan:-

    Ni untuk Waja Replacement 2010

  5. nazri berkata:

    vendor baru clarion kan?
    huuhu.. harap2 LCDkat radio tu full color la.. bru cun

  6. along1992 berkata:

    beb….nape aq tgk exora nie cantek eaK….
    die sportrim quite nice…
    i like it,,,
    btw…caiyok for proton!!!!

  7. campromania berkata:

    info tambahan :

    Info dari kwn bgtau la, semenjak Proton ada ECU engine sendiri buatan VDO bermula dgn generasi pertama EMS400(Wira dan Satria) kemudian generasi ke2 EMS700(Campro engine) mmg susah nak program ECU ni. Tak mcm ECU buatan Mitsubishi dulu. Salah satu sebabnya payah nak program ada security password lebih kurang mcm tu la kat EMS400 dan EMS700 ni dan lagi satu nak jaga alam semulajadi dari pencemaran asap engine sbb tu la Proton calibrate engine menggunakan EMS400 dan EMS700 ni plg kurang sama std dgn euro2 emission std di eropah sana. Apapun Proton tengah menguji ECU engine generasi ke3 namanya EasyU buatan VDO jgk, selalunya benda baru ni lebih baik dari yg lama, physical saiz EasyU ni pun separuh aje dari saiz EMS400 dan EMS700. EasyU ni 32bits dan Persona Enhancement yg akan dilancarkan awal thn 2010 keta pertama Proton menggunakan EasyU ni. EasyU ni byk features yg lebih baik dari EMS400 dan EMS700. Projek Proton Phoenix pun akan menggunakan EAsyU ni utk Campro IAFM+ dan Campro Turbo. Gen2 1.3 AT aku guna EMS700 tp calibration data ada lain sket dr std. Exora Gaia Blue AT HL aku plak masih guna EMS700 dgn calibration data std mcm korang punya.

  8. azrai berkata:

    Kalau macam 2 ni memang nampak kePROTONan Lancer tu kan:-

    Nampak Proton kan.

  9. g-mie berkata:

    kalau bro nk ambil mana impression saya pun, xpe.. tak kisah.. huhu~ sebab kadang2 saya ada ambil beberapa artikel dari blog bro.. hehe..

    thanks yerp..

  10. azrai berkata:

    Kenapa tak kuar komen?

  11. duniareka berkata:

    salam g mie…aku tgk kau punye persona kaler hijau tu cantik la…bumper belakang yg kau buat tu ade jual ke?

  12. prodas berkata:

    bro azrai…mase 2..komen bro kene spam… hiihi

  13. L berkata:

    yg kaler kuning 2 lawa.. mana nak cari kedai ke blog ke web ke untuk modified kete persona mcm 2..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s