Perodua ALza dibuka tempahan

Posted: 13 November 2009 in AUTO News, automotif, PERODUA

perodua mpv kini dibuka tempahan…..

dilancarkan pd 23 Nov ini….

perodua-mpv-teaser-large

dsc00658

DSC00459[2]

Komen-komen
  1. campromania berkata:

    bro prodas x tempah 1 ke? cute gak mpv ni..

  2. prodas berkata:

    hahahah……nak tempah?????..tapi dh banyaksangat kereta..hahahhahaha tak yah lh… nak tunggu SUV PROTON….hahahahah

  3. delli berkata:

    xberani la nak tempah kalo stkt tgk dlm gmbr jer… xreal…

  4. prodas berkata:

    hahah tunggu 23 hb…hahah

  5. adambahaha berkata:

    brape harge mpv ine…

  6. campromania berkata:

    alang2 baik tunggu persona replacement je..kan bro dah ada 2 mpv..betul x?🙂

  7. Ajid berkata:

    ada berita tak bila proton nak keluarkan SUV?….pasti riuh blog2 forum automotif nanti nak cari berita terkini tu yang xcited sangat mcm mula2 P1 mpv baru nak keluar dulu.

  8. perdana berkata:

    Beli la lagi bro prodas.. ada 3 bijik mpv, boleh sewa kat saya satu.. heh.. heh..

  9. stroller berkata:

    Kepada mereka yang berminat nak booking Perodua Alza, ni hage nyer yg saya dpt:

    (Dari yang paling murah Manual ke paling mahal Manual)

    Model P5GX @ 1.5SX Manual Std
    Solid – RM55490
    Metallic – RM 55990
    Special Metallic – RM56190

    Model P5GH @ 1.5 Manual Premium
    S – RM60490
    M – RM60990
    SM – RM61190

    Model P5GHP @ 1.5SXL Advance Edition
    S – RM66646
    M – RM67146

    (Dari paling murah auto ke paling mahal auto)

    Model P5EZ @ 1.5 EZ Auto Std
    S – RM58490
    M – RM58990
    SM – RM59190

    Model P5ZH @ 1.5EZi Auto Premium
    S – RM63490
    M – RM63990
    SM – RM64190

    Model P5ZHP @ 1.5EZi Advance Premium
    S – RM69646
    M – RM70146

    *Harga adalah tertakluk pada perubahan oleh pihak pengurusan.

    untuk versi Advance Premium hanya mula berada di pasaran bermula MARCH 2010.

  10. perdana berkata:

    Bagus, persaingan yang sihat. banyak pilihan mpv sekarang.
    Apa beza metallic dengan special metallic?

  11. stroller berkata:

    metallic color yg sedia ada kat perodua… macam medallion grey, ebony black, glittering silver… manakala special metallic lak… kaler idaman ramai… PEARL WHITE… minat… contact saya… kl area hehehe…

  12. g-mie berkata:

    hehe.. ayah saya dah ada Avanza.. jadi saya drive Avanza je kalau nak jalan2 dengan member.. boleh muat 7 orang termasuk saya, dengan selesa.. kalau saya nak beli, cam x perlu kot.. coz Avanza lagi besar kot (kalau pandangan mata kasar saya pada gambar2 spyshots)..

    jadi, kalau adik Avanza (si Alza nie..) saya rasa, ia sesuai bagi mereka yang ada myvi.. tp terasa nak myvi dorg tu PANJANG, muat nak isi 3 bakul besar durian.. boleh laaa beli satu..

    ni isu:
    Model P5ZHP @ 1.5EZi Advance Premium
    S – RM69646
    M – RM70146

    kenapa mahal sangat..?? apa spesifikasinya..? enjin besar ke..?? tgk 1.5EZi.. mungkin interior lebih kot..

  13. Mee berkata:

    En. stroller, kenapa Advance Premium tu mahal sangat?? Apa spec tambahan ada kat model tu?

  14. stroller berkata:

    ni spec tuk p2 alza..

    std / premium / advance (makna standard accessories utk semua model) :
    alloy rims, door visor, reverse sensor, underseat tray, carpet mat, anti slip mat, safety triangle, license plat holder

    premium / advance ( untuk 2 spec ni jer.. ):
    radio cd player with MP3 / WMA multi info display, USB & bluetooth, seat height adjuster, dual airbags, ABS with EBD & BA

    advance (ni mcm eksklusif edition la):
    bodykit, GPS with reverse camera, leather seat, tinted film…

    enjin std 1.5 dvvt gak…

  15. DEEN berkata:

    APA..APA HAL PUN…KORANG BOOKING KAT BRANCH PERODUA..CEPAT STOCK. BERBANDING DEALER..JGN KOMPLEN 6 BLN TUNGGU TAK DPT KETA SEDANGKAN BRANCH 3-4 BULAN DAH MASUK STOCK ..MCM KES MYVI 2005 DULU..

    NAK PERODUA TERBESAR KAT PETALING JAYA..MAI DTG BRANCH TMPT KEJE AKU LOT 2, JLN 19/1 SEKSYEN 19 PETALING JAYA..3S BRANCHES. DEEN
    012-918 5573 FX 03 79560777

  16. Andalas berkata:

    Dh 23hb ni …..

    Bila la agak2nya bole dapat keta ALZA ni …..

    Adehhhhh …..

  17. Yee berkata:

    Hi, there is a Perodua Alza contest on Facebook. Check it out at http://www.facebook.com/pages/Car-One-Moment-MPV-The-Next/171380144403.

    There is also a link to a brochure there.

  18. DEEN berkata:

    tmpt kitaorg ..yg book bulan 10 hari tu….dah dapat chasis/ stock…sabtu ni dah dpt register dah… jgn salah masuk booking bro….pegi perodua branch cepat sikit dan kurang problem…

  19. jenny berkata:

    hi friend i just create a perodua Alza club at http://www.Myalza.com hope can see you there!🙂

  20. prodas berkata:

    tq bro….kasi link 2…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s