prodas SUV

Posted: 9 Oktober 2009 in automotif, PRoDaS, PRoDas DEsign

heheh saya adalah cuba sikit2 melukis heheh lukisan ini tak lah seberapa lawa… just main2 jekk heheh

prodas design SUV

prodas design SUV

side

side

belakang

belakang

ini just suke suki,,,,,, sy tak seberapa pandai ..

saya cuba buat 3D…di bawah ini lakaran saya

prodas design 3D

prodas design 3D

.Image015

Image016

redesign by g-mie

redesign by g-mie

di atas ini sketch awal dari g-mie yg mendesign semula Prodas SUV versi 3D.dan di ubah serta dibuat pernambahbaikan…

terimakasih saya ucapkan……kita tunggu sketch dari chaku pula…

mau gambar besar klik di bawah

Komen-komen
  1. campromania berkata:

    wahh..ganas tu rupa depan dia..baru nampak gagah sebagai SUV…bro prodas, tahniah!! dah sampai 100,000 hits dah…sy blum smpai 90,000 lagi..hebat..

  2. chaku berkata:

    grille dpn mcm merc nyer suv.mmg cunnn

  3. g-mie berkata:

    bro.. seriously.. model SUV bro ni nampak GAGAH gila… mantap.. nanti kalau saya free, saya cuba 3D kan model bro ni.. amacam..?? hehe~

  4. slamba berkata:

    bro aku suka dari sudut sisi napak mnarik … tpi dari dpan mcm bro gmie ckat gagah gitu…

  5. stroller berkata:

    tahniah bro prodas… dah hit 100k visitors dah…

    bab sketch tu… cubaan yg berani bro… depan nampak besar… tp side nampak mcm sport car la pulak… ada ala2 chyenne…

  6. g-mie berkata:

    dari tepi memang smart laa bro slamba.. boleh kalahkan model2 lain nie..

  7. prodas berkata:

    bro g-mie..hah kalau boleh tolong 3D kan..hahah sy kurang sikit nak buat 3D model..hahha

    bro stroller>> tq….😀 ianya inspirasi daripada sorento…honda CR-V..n rekaan sendiri… hahah

    bro slamba>> ni versi SUV sport Gagah….heheheh :p

  8. g-mie berkata:

    ok camni, dalam masa t’dekat ni saya cuba 3D kan sketch bro untuk SUV nie.. then kita cuba hantar pada chaku untuk di-render-kan..? macam yang bro campro buat untuk sedan nya tu dengan bro chaku.. amacam..?????

  9. prodas berkata:

    hahaha..bro….bagus gak….tapi bro chaku boleh ke buatkan…heheh kalau boleh..tq bags lah sesangat…heheheheh macam bro campro sedan 2…pehhh cunnn… ;D

  10. prodas berkata:

    saya sudah cuba buat 3D… ini semua hasil daripada ajaran chaku dan g-mie….
    tq you all!!!!!

    sy minta tolong chaku buatkan lendering..boleh…???

    cume tayar saje sy belum pandai buat..

  11. g-mie berkata:

    saya pun tak reti nak buat tayar & rim.. memang susah.. biasanye saya buat rujukan (atau tiru) dari model2 sedia ada.. tapi, tak laa jadi sangat… saya tak laa pandai bab2 lukis, cuma dulu saya lebih cenderung lukis kartun.. dan buat technichal drawing jer.. kalau sketch2 kereta ni, baru2 ni je.. coz sronok ada kawan untuk kita sama2 komen hasil masing2.. kan..??

    apa pun, cubaan 3D yang prodas buat, dah menunjukkan hasil yang baik.. ok..?

  12. prodas berkata:

    heehehe….tq..sy cuba2…buat…. ini pn sy amek model sedia ada.toyota…fortuner…buat rangka….design lampu n gril..sy buat sendiri….heheheh….. tiru sikit2…. buat 3D..

  13. chaku berkata:

    encik prodas…walaupun sketch 3d bro masih ade sikit masalah, tp sya berani ckp inilah improvement terbaik yg pernah saya lihat…syabas!

    saya akan render 3d nanti.tp saya x janji bila. bukan dalam masa terdekat la..

  14. prodas berkata:

    oh..bro chaku…tq….. sy tidak kisah bro boleh renderkn bile2… tq2…heheheh

  15. online casino berkata:

    I drop a leave a response whenever I like a post
    on a site or I have something to add to the discussion. Usually
    it’s caused by the fire displayed in the article I looked at. And on this post prodas SUV PRoDAs AUTO Blog. I was moved enough to post a commenta response😉 I actually do have some questions for you if it’s okay.
    Could it be simply me or do a few of these responses look like they are coming
    from brain dead folks?😛 And, if you are writing on other online social sites, I’d like to keep up with you. Could you make a list every one of your shared pages like your Facebook page, twitter feed, or linkedin profile?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s