Bodykit EXORA ku!!!!!!!

Posted: 18 September 2009 in automotif, PRoDaS, PRoDas DEsign, PROTON, proton Exora, Uncategorized
bodykit depan

bodykit depan

bodykit belakang
bodykit belakang
tinted baru yg lame sudah di buang

tinted baru yg lame sudah di buang

selepas

selepas

sebelum pasang body kit

sebelum pasang body kit

Advertisements
Komen-komen
  1. along says:

    wei….cantek giler babeng…cantek giler….sure pordas…your EXORA LOOKS EXCLUSIVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. prodas says:

    heheh tq along……..tintet pn dah tukar…….

  3. campromania says:

    cun tu bodykit exora bro prodas tu, kalau masuk rim sekan lain baru la menyerlahkan lagi semangat kesukanannya, hahaha…selamat hari raya aidilfitri..

  4. g-mie says:

    amb0i, sronok laa ye naik exora baru..? hehe~ cntik laa bodykit tu.. JLN, ni sah kuat JALAN2 time2 raye ni.. raye kt johor ea..? blah mane.. leh laa saya singgah.. hihi~

    Exora ngam~!! chantek punye.. (huhu, saye je yg blom ade kete.. harap kn WaSaBi saya tu je laa.. hehe~)

  5. along says:

    tapi kalo tukar sportrim ag perghhhhhhhhhh!!!!!!!!!!mencanak…sure cantek giler!!!!!!!!!

  6. prodas says:

    campromania..hihihi selamat harri raya….

    g-mie>> hahah betol lah JLN….jalan2..heheheh saya thn ni balik Melaka …… raye kt sane… datg lah umah..hahahaha pontian johor…. g-mie rayo mane????

  7. mr n@z says:

    Yoz teacher. yang lain semua dah cantik. rim jer kasi tukar sport rim 18″. Baru kecantikan exora ni terserlah…hehehe

  8. chaku says:

    kemassss dan vergaya!!!

  9. TokMoh says:

    Wah,cun betul bodykit tu!Kat kedai mana Prodas pasang & berapa harganya?Bole kongsi dgn exorian lain.

  10. stroller says:

    fuh.. lawa… lawa… lawa… selamat hari raya bro Prodas & para sahabat sekalian… tgk bk, hajat di ati nak pasang… tp, sy tgh pose lagi nie bersabar coz nak menyesuaikan cat bk dgn body paint yg susah nak cari kat after market nie… silap2 ari bulan leh jadi 2 tone lak kang.. hehehe… ngeri tu… pape pun… lawa la bro bk tu…

  11. prodas says:

    tempah kt selangor..ade iklan kt suratkahbar auto…. dah siap cat,.. pasang kt kedai asesori…

  12. nazri says:

    berapa ratus kos kerugian skirting tu??

  13. SelatJOhor says:

    Hai..Cikgu…cantik bodykit tue…brapa overall cost tue. lg satu brapa hari dia siapkan….?

  14. fiz17 says:

    you kasi tinted berapa % yang kat cermin tepi belakang?

  15. prodas_afiq says:

    nazri>>>kerugian….??? tak faham kerugian??? mane ade kerugian…

    SelatJohor>>>kos bodykit dalam RM 1400.

    fiz17>>>>35%….cubalah pasang….

  16. nazri says:

    prodas : maksud kerugian tu bermaksud kos skirting tu bro… sori tersalah bahasa… hehe

    cam pd kereta saga skirt sebijik cam tu raw material cost rm400+ cat dalam rm700 siap pasang… kalau mpv maybe harga mahal sbb mpv lagi besar.

  17. kpykabunau says:

    Aku pun da plan nak beli sebiji ni exora… Warna apa yang paling menawan buat exora ni ye…??? Aku lantak dia gan rin 17 inci ja la…. Bodykit exora ni cantik minta ampun boss…. Berapa wang semua yang kluar waktu buat hari tu???

  18. prodas says:

    nazri…>> biasalah mpv mahal sikit..dalam 1400ribu siap pasang…..

    kpykabunau>>> baguslah…warna hitam cun..tapi susah nak jaga… kalau nak nampak garang warna putih….letak bodykit..sumbat sportrim besar..pehhh cunn,.bebb…
    terpulang lah pada bro…warna apa yag bro mahu ambil…

    • nazri k/selangor says:

      salam prodas…saya dah ade exora putih n rasa2 nak kasi make up tp xtau body kit ape yng lawa

      • prodas says:

        walaikumsalam… bagi saya bodykit yg nampak tebal dan labuh… sekirnya mahu lihat contoh2 bodykit exora lawati Fb exora..di situ bermacam2 bodykit anda boleh dapat..

  19. fiz17 says:

    you pakai tinted yang crmin blakang jenama apa?gua ingat nak pasang jugak dkat my exora.

  20. prodas says:

    tinted ade jename ke???enttah lah…. yg tau cume 30%….

  21. fiz17 says:

    saya ada exora warna hitam tapi saya taktahu nk bodykit apa yang sesuai untuk dipasang pada exora saya?dimana saya boleh dapatkan bodykit tu di trengganu.

  22. prodas_afiq says:

    nanati saya bagi no tel pon nye… jap ehh..

  23. fiz17 says:

    BRO DUDUK AREA MANA?

  24. prodas says:

    fiz17…saya duduk johor
    ni saya bagi no kalau mahu bodykit seperti saya….
    anda buat tempahan daripada syarikat WIN_Ace….n cari kedai assori yg terdekat kat kawasan anda… anda minta kedai yg anda pergi untuk menerima tempahan anda..dan pasangkan bodykit tersebut,…

    hubungi:
    Lim Chee Keong
    016 242 0944
    alamat:
    38 & 40 Jln SC 5B Pusat industri
    sg.Chua,
    43000 Kajang,
    Selangor

    tel: 03 8736 7554
    atau layari web
    http://www.win-ace-bodykits.com

  25. prodas says:

    tq campromania….

  26. syawal says:

    prodas..aku pun duk johor..ko area mane?aku baru berhajat nak pakai exora..tgk exora ko cam cantik jer…

  27. prodas says:

    sy area Pontian Johor… tempah lah…exora memang cantik dan puas hati bila membawanya…

  28. fiz32 says:

    kalau kereta bro ada calar.gua cadangkan bro pakai produt MEGUIARS !ini produt memang perfect.

  29. fiz32 says:

    sapa2 pemilik exora yang nk exora mereka pick up laju .gua cadangkan pakai produt p2.

  30. teri wokyoh says:

    cantik nye keta..so stakat ni cam ne pakai exora..sbb org sblm ni
    dok kutuk je mpv proton..sblm kluar lagi..mcm2 kata..paus hati
    dgn enjin cps?

  31. prodas says:

    fiz32>>> tq bagi info ini…..saya akan cuba cari

    teri wokyoh>>>heheh tq… Exora memang cantik….. pasal enjin cps…buat masa ini saya puashati lah…..enjin 1.6 tetapi boleh menghasilkan 125hp….. memang menajubkan…
    tapi apa2 pn exora perlu ditambah kuasa…untuk lebih mantap ketika memandu…hihihih

  32. SAADI says:

    berapa semua kos pasang BK tu?

  33. prodas says:

    saadi>>> saya pasang dalam RM1400 siap pasang….n cat….dari kilang

  34. awienaz says:

    Cantik cikgu nyer kete kan. Kita pun dah tempah dah bodykit tu untuk exora putih kita. Rsr bodykit kan. Tapi Alhamdulillah, saya dapat lagi murah. ada kedai kawan kat bangi offer RM950 je siap pasang n cat. tekejut gak terus lah order. macam mana nak post gambar kete kita ya. sebab kete kita sure lain dari yang lain. jerung lagi kat depan dia.

  35. stroller says:

    pergh… hajat hati nak saya pertahankan kedaraan standard mendet cik E sampai abis warranty nnti… tp tgk sana sini kengkawn cik E ni dah pasang BK, tak tahan lak godaan BK yg byk melanda pemilk big E… semalam saya pun pg gak la pasang BK AM kat kilang dia kat sri damansara…. hehehe… ati ada rasa syok jugaa… tgk cik E pakai skirt lak… hehehe… Bro Prodas.. turun tak Grand TT Raya EOCM nnti???

  36. rusdibakar says:

    Best, nampak lowered

  37. prodas says:

    awienaz>>>> tq…:D aii..jenama ape 2??? murah nye…..?? sy RM 1400…..

    stroler>>>> hahah bro dh pasang BK???? jenama ape??? hantarkan gambarnya kt emel sya..
    mahnprodas_afiq92@yahoo.com
    Grand TT Raya EOCM???? sy tak dapat pergi kot….skarang bizy dengan budak2 SPM… keje kt sekolah pn banyak….dimana perjumpaan itu??? sy duk johor….

  38. stroller says:

    Bro Prodas, saya dah postkan story Grand TT raya EOCM kat emel bro. pic saya kendian… best wo… lain kena dtg bro… leh bwk masuk lak keta bro kepertandingan exora tercantik… hmmm…

  39. iqbal says:

    bile nk tuka rim? baru gempak hehe

  40. Cekenitt says:

    Cantekkk betol la. Saya baru beli exora itam. Tengah cari kedai nak pasang bodykit, tinted dan rim17. Rekomenkan saya kedai tu. TQ

  41. cheekhoon says:

    Tinted banyak kedai accesories yang buat.. Tapi kalau nak elok pegi kedai yg betul2 buat tinted (tak jual produk lain).. sekarang banyak tinted yang warranty lima tahun, dan ada yang sepuluh tahun.. Survey & tanya kawan2 yang dah pakai..

    Berkenaan rim 17, ikhlas cakap baik jangan tukar.. Beban body exora dah cukup berat untuk 1.6, kalau tambah rim 17 memang en cekenitt akan menyesal..

  42. AYIE says:

    cantik jadinya tapi nk jugk tanya ongkosnya berapa plak???/.jenis apa body kit tuu abs, fibre @ ????

  43. Ajid says:

    Bro kalau tempah EXORA berapa lama boleh dapat?…area JB

  44. stroller says:

    sekarang ni exora dah ada ready stok.. yg penting tak pilih kaler apa.. loan process pun kalau tak masalah 3-4 ari je… dlm 2 minggu dpt la keta… tp kat kl…

  45. Greyarmy says:

    Hi..Bro..! kalau pasang full BK ngan tukar rim lain (saiz sama), warranty Proton x jejas ke????

  46. nazri says:

    ok je aku selamber tukar rim dgn masuk bodykit… even kalau tukar piping pn warranty still ada..

  47. najib said says:

    antar gambar sport rim le lak, body kit dah pasang dah

  48. Jio says:

    Ok deh….Bodi kitnya, tapi kira2 berapa Ringgit tuh overallnya

  49. Rex says:

    Thanx buat Proton ya, jual mobil di Indonesia lumayan bagus loh…especially Exora. gambar bodykitnya bisa diperbesar.

  50. zam says:

    sesiapa nak bodykit exora boleh tel aku, siap cat kat kilang dan 100% PU, aku dah pakai memang cun, harga RM1300 aje, tempat lain RM1500 keatas, tel aku 0193957528 area KL.

  51. Greyarmy says:

    saya punya exo ada ckit problem,bunyi mcm bunyi tapet bagi injin biasa, member pakai pesona(campro), itu problem IAFM. CPS ada jugak ke sistem ni? tapi bila svc kat proton ,diaorang check x de bunyi abnormal pun…member2 yg ada tip bagi tau le apa problemnye..plezzzz

  52. fiz17 says:

    exora aku blh bwk sampai 170km/h tu.memang caya lah enjin cps ni,so amazing

  53. prodas says:

    ye ke bro??? saya leh bawak sampai 160 jek…. tapi mase 2 pedel minyak belum tekan abes..huhuhu

  54. azhar70 says:

    sama la dgn saya, 160km/j je…walaupun minyak ada lg tp mcm2 dah pikir memandangkan ramai yg ada dlm kete….sume tdo lak tu!!! bahaya wooo…. apa2 pun, brdoalah mintak selamat sebelum bwk apa2 kenderaan n tawakkal…..InsyaAllah sume akan selamat…

  55. fiz17 says:

    tu masa tu nk cuba try jew,hahaha.jangn lupa bca doa dulu sblum gi naik kereta key.

  56. fiz17 says:

    dua ari lepas,aku gi dekat setiu trrngganu ,aku berhentio kedai jap pastu trsempaklah dengn alza,aku nmpak owner dia tu macam menyesal jew beli alza dia tu.sebab tengok kete aku lawa lagi pada dia.muka dia macam sedih asyik duk tengok kete aku jew.hahaha

  57. azhar70 says:

    mungkin masa dia beli dulu tgk kat katalog kot, hehehe…. biasa la, dlm katalog sume bende nampak cantik, injin toyota ma……. tp selera masing2, duit masing2, nyesal tak nyesal, bulan2 mesti bayar…..

  58. fiz17 says:

    betul tu,hahaha

  59. prodas says:

    hahah betol lh… lagi satu kalau exora pasang bodykit yg tebal lagi cun..huhuhu siape yg pandai modif exora mereka mesti cun giler…..

    ade gambar exora modif.. cam dalam jomronda tak???

  60. fiz17 says:

    bro,macamana nk hilangkan getah pokok mangga dekat exo aku.aku cuba dh soft99 tp tk ada kesan lansung.sapa ada tips untuk hilankan getah tersebut.

  61. prodas says:

    huhu ade sesiape boleh tolong???

  62. ali says:

    exora aku warna silver tinted ape yg sesuai’sesuai ke pakai rim 17?

  63. fauzan says:

    kena getah mangga? ,… cam ne ek nak hilangkan… kalau getah chewing gum tu tau la nak hilangkan; sapu dgn mentega kacang (peanut butter) 🙂 kalau kesan darah pada fabrik plak sapukn jer ubat gigi coolgate tu… pastu cuci hilang la dia…

    cheers!

  64. prodas says:

    bro Ali… bagi saya tinted yg sesuai adalah tinted warna hitam…
    rim 17 inci mungkin.. boleh.. memnag nampak lawa pada pandangan luaran.. tetapi dgrnye ia memberi kesan kepada minyak dan top speed Exora…

  65. shah says:

    suatu yang kreatif dan cantik. cuma JPJ dan polis trafik je yang perlu jaga.

  66. EXORA PAHENG says:

    HEK ELEH….stakat gmbr keta standart cm 2 baik x pyh…..

  67. dzulkifliamin says:

    sport rim bpa inci yg sesuai utk exora?

  68. dzulkifliamin says:

    teguh5445

  69. dzulkifliamin says:

    sorry yg teguh5445 tu tersilap tulis….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s