Proton WAJA 2010

Posted: 10 September 2009 in automotif, concept car, fantastikodesign, photoshop, PROTON, Proton Designer

WAJA 2010???????

Di sini saya mahu berkongsi dengan anda semua….. ada diantara bloger2 di dalam internet ini telah menzahirkn hasil rekaan mereka dan skecth design proton waja 2010….diaantaranya campromania, g-mie n fragmee… anda boleh lihat gambar 2 design dibawah ini….

manalah tau kalau ada pihak proton yang lihat rekaan mereka ini…dapat .menyumbang idea kepada mereka untuk mendesign proton waja 2010 dengan lebih smart dan cantik….

design by proton

design by proton

di atas ini adalah skecth dari proton ketika minggu teknologi proton….

waja redesign by campromania

waja redesign by campromania

design ini daripada fantastikodesign@campromania…anda boleh klik gambar ini.. untuk ke blog fantastikodesign

design by g-mie

design by g-mie

ini design dari g-mie….blog nya..klik gambar

sama-sama beri pendapat…..anda…..

Komen-komen
  1. g-mie berkata:

    alhamdulillah.. thanx bro untuk post ni (Waja 2010), lbh2 lg bkenaan hasil kami yg tak seberapa nye itu.. hanya skadar imaginasi & suka2.. dgn cara ni saya dpt b’interaksi dgn rakan2 blog yg lain.. disamping mngenengahkan rasa hti & idea.. (smbil tu cuba ptingkatkan skill utk sketch dgn baik..)

    insya Allah, jika ada hasil yg lbh baik, akan saya hantar kn ke Prodas..

  2. prodas berkata:

    ok bro…..kite same2 kongsi …heheheheh nanti kalau ade skecth terbaru pos kat saya…alamat emal saya… mahnprodas_afiq92@yahoo.com

    nanti saya boleh promotkan..hahahahah

  3. g-mie berkata:

    promote..? hehe, thanks..
    camni.. saya, bro campro & bro farghmee dh spakat nk wat sketch utk Saga Hatchback.. mungkin, next week siap laa.. hasil2 sketch akan saya kumpul kn, & nnti saya hantar kt bro.. OK..??

    sketch Saga tu, just utk suka2 je.. bkn ade ape2 ptandingan.. hehe..
    ape kate, pihak prodas je sndiri (yg rmai blog visitor ni) buat satu aktiviti dlm blog..
    kita bagi 1 konsep.. design satu kereta khas untuk model proton..
    mgkin sedan / hatchback / sportcar / ape2 yang patut, tapi 1 jenis je laa..
    pastu kumpul.. then post kan kat blog..
    mesti best..
    tapi 1 je niat kita, untuk SUKA2..
    xde hadiah, cuma nak eratkan silaturrahim.. SATU MALAYSIA laa kata kan~
    hehe..

  4. prodas berkata:

    ok gak candangan g-mie ni…ok saya pn nak join tapi tak pandai lukis 3D..hahah bagus jadikan ia satu konsep bersama antara bloger2..heheheh antara fregmee, fantastiko , g-mie n sesiapa sahaja…just suke2..hehehe ape macam ok???? bro campro cam ne lak????.

  5. g-mie berkata:

    kami bertiga OK je.. jadi saya tunggu je sketch tu.. hurm, bro prodas jom laa skali.. xpe.. 2D pun OK.. saya ni bkn laa pndai sngt.. lukis spongebob tu reti laa.. hahahaha~!!!

  6. prodas berkata:

    hahah..ok..ok… ti saya cube..hahahah

  7. fauzan berkata:

    nak join bleh? Muahaha…

    cheers!

  8. prodas berkata:

    boleh….

  9. g-mie berkata:

    bro fauzan, jom2.. saya kalau boleh nak rakan2 kat prodas ni joint KAMI.. hehe~ OK, buat masa ni saya, campromania, & farghmee nak buat SAGA Hatchback.. apa kata, untu masa ni kita buat SAGA Hatchback dlu.. kita kumpul kan.. saya, alhamdulillah dh siap 1.. tgh tggu rakan2 lain.. siap kumpul, saya akan send kat beberapa blog mcm funtasticko, prodas, & akan saya post-kan kat blog saya..

    what r u waiting for..?? hehe, joint le kami.. sediakan sketch sebaik mgkin.. (bkn nk btanding yer.. nk erat kan silaturrahim di samping memaparkan idea2 syok dari buah tangan RAKYAT MALAYSIA.. acecece~)

  10. campromania berkata:

    jom la join kitaorg…keluarkan idea & imaginasi anda…

  11. prodas berkata:

    hahahah….ok bro g-mie… saya setuju…nanti saya cube buat… heheheh nanti kalau semua dah siap.. hantarkan kt emil saya… mahnprodas_afiq92@yahoo.com

  12. fauzan berkata:

    oklah… saya sahut cabaran n semangat bro2 sumer. tapi kalau sketch saya mcm budak darjah 1 tu nanti, jgn marah eh. hehe. Setiap sketch tu bro2 sumer bagi ar sket explanation kenapa cam tu kenapa cam nie kat design tu. sebab biasanya setiap design kereta tu ada falsafah, konsep dan ceritanya kenapa begitu n begini.🙂 Selamat berkarya kat sumer di pentas ini.

    Cheers!

  13. g-mie berkata:

    wah.. nk kna ade pnerangan ke..? boleh.. k laa.. saya bg klu sket dr sketch saya tu.. saya gabungkan 4 model dlm 1 sketch.. haha~!! tu je yg dpt diungkapkan dlm sketch saya tu.. tgk je laa nnti, kuang3~

    alaa, saya pun bkn reti sngt mlukis.. biase2 je..orait.. kite kasi siap sbelum raya.. hehe~

  14. fauzan berkata:

    hehe. dah siap satu. 2D jer… tak reti ar sketch 3D.🙂

  15. g-mie berkata:

    xpe laa.. yg penting ade usaha dlm ape je yg kite buat.. dh siap nnti, emailkan kt saya yerp.. chcoffeehoney@gmail.com

  16. Reka bentuk aerodynamic & stylish cukup bagus utk sebuah Proton Waja baru
    teruskan supaya rakyat akan puas melihatnya seperti mana negara-negara
    pengeluar kerita terkemuka, kalau boleh jenama ‘British’ Jaguar atau Rover style
    Insya Allah

  17. wataricampro berkata:

    memang cun le kalo waja baru design camtu kalo warna hitam peh..memang lgi garang ler…

  18. wataricampro berkata:

    silap haru bulan aku jual waja campro lama aku…

  19. Protonmania berkata:

    proton akan buat waja yg lebih sporty. it doesnt mean it’s just a rebadge… cant wait for a sporty saloon waja

  20. prodas berkata:

    ada tak gambar terbaru waja ni???

  21. selalu proton buat design sendiri tanpa rujuk kehendak pelanggan. sbb sekarng design macam toyota dan honda adalah yang paling hangat….kena ikut peredaran. bukan nak copy tapi ikut current trend…

  22. prodas berkata:

    tak…lah kalau boleh proton ambil lah rekaan kehendak pelanggan..heheh kn bagus..

  23. doremon berkata:

    good design!

  24. shan78 berkata:

    kata bulan 10 nak launch waja lancer…???

  25. XRumerTest berkata:

    Hello. And Bye.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s