Perodua Vios???

Posted: 30 Ogos 2009 in automotif, PERODUA, photoshop, Theophilus Chin

Adakah Perodua akan membuat kenderaan bagi segmen kereta sedan ataupn mahu mengekalkan objektifnya iaitu kereta kompak?????

dibawah ini gambar photoshot…..

perodua Vios????

perodua Vios????


sedan???

sedan???

 

pendapat anda bagaimane??? patutkah perodua membuat SEDAN..????

sumber

theophiluschin

Komen-komen
  1. zack hakimi berkata:

    eu…beli toyota nye….

  2. farghmee berkata:

    perodua vois? what’s the point?

  3. fauzan berkata:

    hehe.. tak mungkin. Toyot akan cakap kat perodua : ‘Kau jangan nak mengada-ngada…”🙂

    cheers!

  4. stroller berkata:

    akan lebih ramai la org malaysia yg tertipu dgn rebrand concept yg perodua buat… beli atoyot at pero2 price… with tag line “cintailah barangan buatan malaysia”… arigato goziamas…

  5. obertan berkata:

    Ya betul tu stroller. Selagi majoriti saham perodua tidak di miliki oleh GLC selagi tu Perodua bukan sama taraf macam Proton iaitu Keta Buatan Malaysia sepenuhnya.
    Saya amat berharap ada GLC nak beli majoriti dlm Perodua tapi masalahnya adakah Daihatsu nak bagi? Skang kan Daihatsu pegang saham majoriti……..
    Sekiranya saham majoriti dalam Perodua di miliki oleh GLC maka R&D Perodua akan hidup secara automatik.
    Maka akan wujud lah persaingan sihat antara kedua-duanya macam Hyundai dan Kia kat Korea Selatan tu.

  6. g-mie berkata:

    VOIS..?? hehe~

  7. stroller berkata:

    betul..betul..betul.. obertan… masalah nyer kazanah negara yg melepaskan saham p2 tu pun… so.. ni sume politk dlm business nye hal.. harap kerajaan jadikan p2 sebagai salah 1 sykt keta berindentitikan malaysia… tidak berkonsep rebrand the foreigner at local price…

    ape2 pun… p2 kancil yg paling saya sayang… hehehe…

    peace..

  8. dari segi faedah dapatlah teknologi terkini tapi yang tak sedapnya mana maruah kita sebagai rakyat Malaysia beli barang cetak rompak?

  9. campromania berkata:

    perodua wat keta hatchback je dah ckup..sbab xpernah lg perodua keluarkan model sedan..mcam janggal je..tu pun model mana perodua nak cilok utk jadi model sedan tu..mujur la toyota nak kasi vios, tu lubuk emas dia..so lambat lg la nak tengok sedan dari perodua, tu pun kalau ada la..

  10. prodas berkata:

    heheheh…ade kebenaran gak…..hahah

  11. VOIS la, bukan VIOS.. apa la..

  12. prodas berkata:

    hahaha….

  13. shah berkata:

    ok la, bila nk lancar

  14. teri wokyoh berkata:

    mgkin juga…company nk buat bisnes
    krajan nk adil kepada rakyat..so xperlu nk bagi ap
    ataupun kita nk fight ngan siam utk jd hab automotif asean..entah lah
    harap proton lebih maju pun dh cukup

  15. prodas berkata:

    haha ini photoshop jekkk

  16. RX8 berkata:

    helo,xkan x de org nk lyan aku pun.z?????

  17. prodas berkata:

    ye kenape RX8???

  18. Amirul berkata:

    ye! memang perodua sepatutnya mengeluarkan model sedan..kerana ini adalah yg trbaek bagi jenama perodua..perfomance perodua adalah jauh lbih klau dbandingan dgn kereta proton…

  19. PuKarl berkata:

    sokong Amirul..ciplak2 blakang kira..yang penting kualiti..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s