ProDas BLog..berwajah baru…

Posted: 1 Ogos 2009 in PRoDaS
wajah baru Prodas pada 1 OGOS 2009
NEw Prodas redesign by campromania

NEw Prodas redesign by campromania

di atas ini logo terbaru prodas…pereka design tak lain tak bukan pereka yang kreatif….campromania…..!!!
idea n design campromania aka zarul memang menarik….
apa pendapat anda semua….
 terimakasih saya ucapkan kepada campromania….
jika anda mahu berkomunikasi dengan beliau layarilah
new logo prodas design campromania

new logo prodas design campromania

 

blog ini adalah khas untuk perbincangan tentang perkembangan automotif tempatan seperti info2 model PROTON dan PERODUA…….. bagi sesiapa yang masuk dalam blog ini…sama-samalah kita share2 info tentang perkembangan dunia automotif tempatan…sekian..

saya mahu berterimakasih kepada campromania atau fantastikodesign.wordpress.com kerana telah memberi insperasi kepada penubuhan blog Prodas ini…dan telah mendesign logo baru Bolg PRODAS..

logo-prodas

logo-prodas

di sini saya mahu berkongsi dengan rakan2…….sekiranya ade cadangan atau apa2 pendapat bagi meningkatkan dan menceriakan blog ini….

saya juga mahu memberi penghargaan kepada pengunjung2 setia blog ini seperti campromania,fragmee,adam,fauzan,chor,storller, n sesiapa sahaja yang terlibat mahupun secara langsung atau secara tidak langsung…..

Komen-komen
  1. prodas berkata:

    genab 1 OGOS 2009 n sehingga hari ini genap 8 bulan blog prodas ditubuhkan. ditubuhkan pada 1 JANUARI 2009……. yg pada mulanya mahu membela keupayaan Proton…. dan kini sy bersyukur…kerana mendapat sokongan dari anda semua…..

    saya minta cadangan n pendapat anda semua….
    adakah PRODAS blog ini perlu kekalkan objektifnya sebagai blog untuk info kereta buatan tempatan??? ataupn ditambah dengan info2 kereta luar negara…..

    hal ini kerana sudah banyak blog menceritakan tentang kereta jenama luar negara…..
    pada pendapat saya objektif blog ini adalah sebagai pembela dan Pejuang Automotif Nasional…

    apa pendapat anda?????

  2. muryadi berkata:

    Bagi saya baik kekalkan objektifnya sebagai pembela dan pejuang automotif Nasional…

  3. prodas berkata:

    tq bro muryadi…….saya pn berpendapat begitu…

  4. g-mie berkata:

    pada pendapat saya, blog Prodas ni memang selayaknya dibangunkan untuk membela industri automotif tempatan.. memandangkan, agak sukar untuk kami memperoleh ruangan suara yang mampu memperjuangkannya..

    objektif yang ada, perlu dikekalkan, bagi memastikan konsep asal tidak terkeluar dari semangat juang Prodas..

    info2 berkenaan industri automotif antarabangsa boleh dikeluarkan, namun ia hanyalah sekadar info untuk pengetahuan pengunjung blog.. akan tetapi, perjuangan yang Prodas laungkan tu, perlulah dikekalkan.. bahasa mudahnya, 95% khas untuk industri automotif tempatan dan 5% peratus adalah sebaliknya..

    tapi, terpulanglah kepada bro prodas..
    kerana, Prodas antara blog paling kerap saya lawati untuk dapatkan info2 terkini Proton.. semoga sukses dengan suara juang anda.. & tahniah kerana blog dah pun diberi ‘nafas’ baru.. lebih berani~ dan beridentiti..!!

    SAYA SOKONG USAHA ANDA..

  5. prodas berkata:

    terima kasih bro g-mie…….memberi sokongan kepada blog Prodas ini….

  6. ezaty berkata:

    woo….exora prime cun gle!!!smart…

  7. ezaty berkata:

    em,rsenye blog nie prlu dkekalkn…info automotf antrabgsa x slah kalo dkluarkn,juz utk bg pgtahuan pgunjg blog nie…bgoz usha anda…truskan!

  8. prodas_afiq berkata:

    terima kasih ezaty…… saya akan pertimbangkan…… bagi pengunjung lain apakah cadangan anda??????

  9. afiqah berkata:

    cantik2!
    smart gle!
    ak rase la kan..
    bgs mmperjuangkan negare.
    btw,kene gak compare ngn ngre len utk mmbuktikan kete mylsie lagik bgs drp ngre luar.

  10. prodas_afiq berkata:

    tq..afikah…sy akan mempertimbangkannya….

  11. campromania berkata:

    bro prodas nak guna terus logo ni ke nak pkai design yg bro prodas anta kat saya hari tu? sy sjak kebelakangn ni sibuk sikit la, sy tengah pindah ofis…ofis kecik2 je utk sy sorg..i’allah esok baru masuk ofis baru tu..kalau bro prodas nak guna design ni terus, sy ok je, mama la tau kot2 bro prodas nak kawan2 kat cni bandingkan antara logo tu dulu..apa2 nanti bro prodas bagitau sy ye, terima kasih..

  12. prodas_afiq berkata:

    bro terimakasih…… sekiranya bro campromania kelapangan… bolehlah design kalau tak pn tak pa… ape2 terimakasih sbb design……kn…heheheh

  13. Prismo berkata:

    Aku sokong apa2 je yg dpt membangunkan ekonomi malaysia..😀

  14. zack hakimi berkata:

    CANTIK “FACELIFT” BLOG PRODAS NI…

    NAMPAK GEMPAK…..

    AT LEAST LAGI CANTIK DARI FACELIFT VIVA KAN??

    HUHUHU….BIBAH ELITE…

    BTW..KEEP UR EFFORT TO SUPPORT MALAYSIAN AUTOMOTIVE…

    HIDUP PRODAS..HIDUP PROTON!!!!!!!!!!!!!!!!

    PERODUA???NO THANKS

  15. g-mie berkata:

    boleh saya dapatkan e-mail prodas..?

  16. farghmee berkata:

    blog ni berwajah baru, cantik lambang kepala helang tu🙂

    err..tp widget ruangan komen ni kt bawah sgt..susah nk tgk cpt..

  17. nazliah berkata:

    em..
    exora prime smart gle…
    hope dpt memiliki exora prime..
    hahaha..
    bagos usahe anda mengadakan blog seperti niey..
    memberi pngetahuan yg mendlm tntang kereta buatan malaysia..
    teruskan usaha anda memperjuangkan buatan malaysia!
    comparekn buatan malaysia dgn buatan luar negara..
    hope success!

  18. ex_top berkata:

    saya salah sorg peminat proton, masuk ni dah 3 bijik proton saya pakai, blum kira isteri saya, serta adik beradik dlm keluarga saya, semuanya guna kereta nasional proton. bagi saya kereta nasional proton taklah seburuk yg dikatakan.
    maju kereta nasional ku maju,
    kluaran baru proton exora br saja saya terima, tp lihat pulak exora prime..perhh
    tak sabar pulak nak pasang kat exora nih.. ngamcam bro..

  19. Prismo berkata:

    semangat dan mentaliti mcm encik ex_top inilah yg diperlukan bagi sesebuah negara yg membangun seperti Malaysia utk mengembangkan ekonominya supaya berkembang lebih pesat lagi.. mari beramai ramai kita menyokong barangan buatan tempatan.. 🙂

  20. zack hakimi berkata:

    YA…EN EX_TOP..

    SEMANGAT INI LA YG KITA MAU UTK MEMAJUKAN INDUSTRI KERETA NASIONAL (PROTON)…..PROTON KINI DALAM TRANSFORMASI DALAM MENGUBAH PERSEPSI MASAYARAKAT TERHADAP PROTON…..

    HIDUP PRODAS…HIDUP PROTON!!!!!!!!!!!!!!

    PERODUA????NO THANKS…

    >>>>>>>>>JUST PLAIN AMAZING<<<<<<<<<

  21. g-mie berkata:

    wah~
    memang ngam laa kite2 dalam prodas nie.. semua sokong Proton.. walaupun saya ni terlalu muda dalam forum2 camni, semangat untuk memastikan Proton sentiasa DI ATAS akan tersemat dalam kalbu.. chewah~ ye laa.. ni dh bulan ogos, bulan patriotik.. at least, dengan memilih produk tempatan (khususnya Proton) kita dapat menaikkan lagi martabat industri automotif Malaysia.. (jemput laa singgah blog saya yang tak seberapa ni, hehe~ http://auto-akasia.blogspot.com) jangan marah ye brader prodas..

  22. wira xtreme berkata:

    alahmak bro…mcm pernah nampak je theme baru yg bro pakai ni…hehe

  23. zack hakimi berkata:

    kat mane wira xtreme??

  24. stroller berkata:

    tahniah bro Prodas dgn facelift yg baru nie… semoga berjaya menjadi blog automotif pilihan ramai…

    bro Prodas, logo tu mcm logo kartun silverhawk la… p1 dgn logo thundercat… ok la tu… hehehe….

  25. pulge berkata:

    Off topic, ada sapa2 baca annual report kt web Proton? Dlm tu ada dinyatakan Persona cosmetic change hujung thn ni akan mula production.

    BTW, syabas kpd prodas dgn blog ni! Majulah industri automotif negara! (First time post kt sini, selalunya cuma baca je :D)

  26. stroller berkata:

    tak salah pun pulge baca jer… makna nyer blog bro Prodas ni provide ilmu gak…

    Bro Prodas, nak saya emel kan tak citer EOCM TT 100809 tu??

  27. prodas berkata:

    boleh….emel kan lah….macam mana saya nak jadi ahli EOCM…???

  28. stroller berkata:

    mcm mana nak emel bro… nak jadi EOCM members masuk kat http://www.protonexora.com.my or google EOCM… then leh register as EOCM members….

  29. klu nak bela kenderaan nasional bela PROTON sahaja bro… PERODUA ni bkn milik nasional… saham nya dimiliki daihatsu milik jepun…
    kenderaan produa ni kenderaan klon model2 yang tak laku di JEPUN…
    HIDUP PROTON…. PERODUA bleh blah… kereta mcm katak (MYVY), kereta sumpahan nenek kebayan ( VIVA)…

  30. obertan berkata:

    Mcm mana dgn bab Motosikal bro Prodas kita kan ade Modenas.
    laman web Modenas
    http://www.modenas.com.my/v2default.asp

  31. prodas berkata:

    oh..obertan… pasal modenas nanti dulu kot…skrg sy tumpukan utk kereta keluaran tempatan dulu…. insyaallah masa akn datang…terima kasih cadangan bro….

  32. prodas berkata:

    tq

  33. obertan berkata:

    ok sama2
    info utk dikongsikan mengenai model gt128

    Buah tangan anak tempatan
    Oleh Mohd Razlan Salleh
    mrazlan@nstp.com.my

    PELANCARAN model terbaru Modenas GT 128, baru-baru ini memberi nafas baru kepada pengeluar motosikal nasional itu, malah membuka mata pengeluar lain yang sebelum ini memandang sinis keupayaan anak tempatan.

    Model itu dianggap satu-satunya produk terkini yang dihasilkan 100 peratus jurutera tempatan dari Modenas.

    Peluang menunggang uji di Litar J-Circuit, Pasir Gudang, Johor membuktikan ia mampu memberi kepuasan tunggangan, malah diakui bekas pelumba negara dan MotoGP, Shahrol Yuzy Ahmad Zaini.

    Secara teorinya, Modenas GT128 adalah jentera moped dengan kapasiti sesaran enjin berkuasa 130cc. Ia disokong rakan kongsi Modenas, Kawasaki Heavy Industries Ltd.

    Pengesan Posisi Pendikit Minyak (TPS) adalah yang pertama seumpamanya dan teknologi itu memberi penjimatan bahan api maksimum.

    Teknologi pintar itu membolehkan sistem komputer GT128 bertindak mengubah kuasa dan nyalaan palam pencucuh yang diambil daripada kedudukan pendikit serta corak tunggangan penunggang.

    Selain itu, brek cakera hadapan dan belakang, rim sport bergaya, panel paparan elektronik penunjuk aras petrol, keupayaan bateri dan minyak enjin adalah ciri standard model ini.

    Setiap media diberi peluang membuat lapan pusingan dan merasai sendiri keupayaan GT128 mengharungi selekoh dan memecut di laluan lurus.

    Wakil media mengambil kesempatan ‘memerah’ segala kuasa yang ada pada model itu bertujuan menguji kemampuan enjin dalam mengekalkan pecutan.

    Oleh kerana ujian litar mementingkan aspek keselamatan tinggi, setiap media perlu melengkapkan diri dengan pakaian khas, sarung tangan serta kasut sesuai.

    Yuzy turut menunggang GT128 dan ‘berlumba’ bersama wakil media. Ternyata, Yuzy masih berbisa dan sukar dikejar termasuk kakitangan Modenas.

    Ketua Pegawai Eksekutif Modenas, Abdul Harith Abdullah turut melepaskan gian mencuba GT128 di litar.

    Yuzy mengakui kagum dengan jentera itu yang mampu memecut sehingga 160 kilometer sejam (km/j) walaupun pertama kali menunggangnya.

    GT128 nyata memberi pengalaman mengujakan selain kagum ia direka bentuk anak tempatan.

    Model itu menawarkan jarak perjalanan kira-kira 65 kilometer (km) bagi seliter bahan api.

    GT128 mampu bergerak sejauh lebih 270 km jika tangki petrol diisi penuh sebanyak 4.3 liter padu.

    Ujian mendapati GT128 mampu mencapai jarak perjalanan dari Kuala Lumpur ke Bukit Merah, Perak atau ibu kota ke Kluang, Johor dengan purata kelajuan 80 km/j dan menggunakan setangki penuh petrol.

    Enjin berkenaan turut menepati piawaian ketat Euro 2 dan lebih mesra alam.

    Modenas mensasarkan peningkatan jumlah jualan sebanyak sembilan peratus iaitu 60,000 unit untuk pasaran tempatan dan 5,000 unit untuk pasaran eksport.

    Slogan ‘Transformasi Generasi Terkini’ tepat pada masanya.

    Modenas kini mampu bersaing dengan semua pengeluar motosikal dari Jepun dan faktor harga pasti memikat orang ramai.

    Reka bentuk GT128 seakan meruncing serta padanan grafik menarik menjadikannya model yang menepati kehendak golongan muda.

    Harga jualan model Modenas GT 128 ini ialah RM4,888 seunit dan didatangkan dalam empat warna menarik iaitu oren uranium, hijau kriptonia, perak titanium dan putih millenia.

  34. zack hakimi berkata:

    BEST GT128 NI…

    HANDLING DIE BETTER THEN LC….

    LC AGAK NIMBLE BILE BAWAK…

  35. prodas berkata:

    mane nak dapat info fasal modenas ni???

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s