spyshots viva facelift

Posted: 17 Julai 2009 in automotif, PERODUA, perodua Viva

berikut adalah gambar spyshots viva facelift yang akan dilancarkan….harga belum diketahui lagi

apa pendapat anda adakah dapat menyaingi saga SE>?????

perodua-viva-facelift-spyshot-1[1]

perodua-viva-facelift-spyshot[1]

viva-facelift-elite[1]

viva-facelift-elite-1[1]

sumber dari fantastikodesign n mudah.my

Komen-komen
  1. zenvo berkata:

    the front hood resemble s a new honda city…bt its still look like a dummy..i hate perodua!!

  2. zenvo berkata:

    n the front look resembles avanza,owh ~~well~~u know perodua..

  3. prodas berkata:

    depan cun…tapi lampu belakang n design belakang same jek cam yg asal…kurang menarik..

  4. Yus kl berkata:

    Saga tetap lebih baik dari segi harga , handling dan keluasan kabin.

  5. prodas berkata:

    betul2…..saga lagi cun.hahha

  6. Prismo berkata:

    dapat ke tidak menyaingi Saga SE?? mestilah tidak dpt bro prodas, sebab ini bukan Viva SE.. cuma Viva facelift je sebab model asal tidak laku…

  7. adik berkata:

    tak best lah..

  8. adik berkata:

    aku dapat senarai harga terkini semua line viva. klik blog aku.

  9. prodas berkata:

    ok tq..adik

  10. afiqah berkata:

    persaingan hebat akn blaku.
    ttpi,persaingn yg bek adalah bgs.
    ajar proton dan viva bersaing utk mgeluarkan produk yg lbh bgs.

  11. afiqah berkata:

    act,pakai viva jimat mnyk.

  12. prodas_afiq berkata:

    memanglah jimat sbb enjin kecik….

  13. viva ni keta sumpahan… model yang tak laku kt jepun…so bwk kat msia n rakyat msia mcm histeria dapat keta bangang ni… bagi aku lah keta ni kualiti mmg paling urang… dari safety mmg takde, bila hujan mcm batu jatuh atas bumbung.. audio plak mcm radio bli kat mydin… cuma minyak je jimat… berbanding ngan saga,10x ganda baik saga… bagi akulah viva ni keta yang tiada kualiti…
    sori ye pengguna viva, klu nak tau viva ni ok ke yak,cuba bawak saga r savvy n anda pasti dpt jawapannya…

  14. zack hakimi berkata:

    IYE LA PEMUDA…

    ORG MESIA NI CEPT SGT PECAYA KATA2 MANIS PERODUA SALESMAN…

    ” INI MODEL SAMA BAGUS ITU DAIHATSU MIRA LO….”
    ” TENGOK INI FABRIK MANYAK SEDAP DUDUK..DASHBOD TEXTURE SAMA ITU TOYOTA MA…”

    AKU MCM NK MUNTAH JE DALAM VIVA ELITE TU

  15. obertan berkata:

    Hehe Savvy replacement tentu akan bg saingan paling hebat bg Viva kan?
    Ye la Savvy lite skang 32K manakala Viva basic dalam 25K nak dekat tu..
    Klu la Savvy replacement tu dlm 28-30K memang payah la Viva nak jual.

  16. kotak berkata:

    kalo dah benci produa tu mmg camtu la.tapi terima la hakikat bro2 sekalian..proton xkan mampu bersaing dengan p2.

  17. fauzan berkata:

    hehe…buat masa nie x de savvy replacement. cuma lepas nie ada model dgn new direction of design jer similar dgn savvy. Pasal viva, nie segment kereta compact yg murah bagi menggantikan model kancil. Tak yah la bising2 pasal bab qualiti, berpadanan la dgn harganya:) Dah pernah naik dgn member viva ellite nie, bila tutup buka pintu…klentang klinting bunyinya… terima jer hakikat… sesuai dgn harganya.

    “…proton xkan mampu bersaing dengan p2” – skeptikal jer bunyi nya, bro terlalu yakin yer? Mgkin sekarang kita bleh cakap cam tu, pasti ker utk masa2 mendatang nie? Rakyat m’sia nie x begitu menilai sgt erti rekabentuk n teknologi buat masa nie. Bagi diorang asal cantik bleh tahan, praktikal n murah….sebat jer la satu!:) Itu yg mampu, tambah lagi ada bau2 T and D.
    Kalaulah proton gak masuk utk pasaran compact car nie dgn harga yg murah… Then baru la boleh dikatakan bersaing cara adil kn?
    Proton segment pasarannya meluas, tidak hanya bertumpu kat compact car semata2. Ada visi utk menjadi pengeluar global. Harap2 perodua pun camtu gak, jgn jadi jaguh kampung jer… nanti lama2 asyik menang sorak jer tapi kampung tergadai (sorry..). Kalau terjual banyak pun, belum tentu margin untung besar, banyak plak yg mengalir ke negara matahari terbit tu…

    cheers!

  18. prodas berkata:

    betul 2..saya setuju dengan pendapat bro fauzan….. setakat jadi jaguh kampung tak yah lh nak dibangga2kan.. perodua harus mencari langkah untuk membanggunkan prodak sendiri… buat R&D sendiri…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s