PETRONAS E01 engine commercialization in China

Posted: 17 Julai 2009 in automotif, enjin

Teknikal spec …

Valve mechanism: Continuous Control VVT (Variable Valve Timing)
Camshaft: Double OverHead Camshaft (DOHC)
Displacement: 2 litres
Induction: Natural Aspirated
Cylinders: 4, In-line
Valves per cylinder: 4
Block: Aluminum
Weight: 108.9kg
Max Horsepower: 204.3 PS @ 7300rpm
Max Torque: 203Nm @ 5300rpm
Power Output per litre: 100 PS/litre
Volumetric Efficiency: 107.8%
Emission Standards: EURO 2

dengar kata, powerful gak enjin ni ……….guna block aluminium.
Tp nape di jual ke kompeni di China, nanjing automobile. .

The LOI signing ceremony for PETRONAS E01 engine commercialization on 2nd September 2005

The Deputy Prime Minister of Malaysia and President of PETRONAS attended the event.

Provide market research, business consultancy and government relation services for PETRONAS; assist in finding investors and manufacturers with potential interests in engine development and manufacturing, and bringing the E01 engine family (1.8, 2.0 and 2.2L) into commercialization in China.

PETRONAS E01 engine is an aluminum engine with very compact design, which allows it to be fitted into various vehicle platforms with customised intake and exhaust manifold to match vehicle requirement. Among the same class of engines, E01 engine exceeds in its light weight, low fuel consumption, high output, high acceleration and Euro IV emission.

PETRONAS is a Fortune Global 500 company with business operations in more than 30 countries. The PETRONAS E01 Engine was a result of PETRONAS’ involvement in the Formula One when it became, in 1995, the main sponsor of the SAUBER PETRONAS Team. The collaboration provided it with the opportunity to engage in the value-added automotive engineering technology R & D. One of the immediate fruits of this collaboration was the successful development of the PETRONAS E01 Engine by a group of PETRONAS engineers. The PETRONAS E01 Engine was also fitted into the official cars of the PETRONAS Malaysian Formula One Grand Prix. For the year ended 31 March 2005, PETRONAS recorded gross revenue of US$36.1 billion and a pre-tax profit of US$9.4 billion.

Sources : http://www.brilliantculture.com/prj_petronas.htm

Komen-komen
  1. taeone berkata:

    nak buat mcm mane?pasaran china besar..sape taknak ambik peluang..

  2. prodas berkata:

    tapi nape proton tak mau amek enjin ni jadi enjen kereta proton????????

  3. petronasracingfan berkata:

    saya ada buat video mengenai enjin PETRONAS E01 ni…

    MALAYSIA : LAND OF ENGINEERING / KEJURUTERAAN HEBAT MALAYSIA !

    kemampuan enjin PETRONAS E01 ni sudah berjaya mengatasi kemampuan enjin terbaik HONDA NSX (yang negara Jepun samakan enjin tu dengan Ferrari)

  4. prodas berkata:

    bro tq…bagi link 2..tapi kenapa tak mahu berkerjasama dengan proton????

  5. Yus kl berkata:

    Bayangkan kalau enjin ini di pasang pada Exora , alangkah baiknya . Silap-silap mau aku tukar exora aku sekarang .

  6. prodas berkata:

    rasenye enjin turbo lagi power kot///hhahah

  7. fauzan berkata:

    RnD bagi teknologi enjin memerlukan kos pembiayaan yg amat besar dan mengambil masa yg lama bagi memastikan enjin tersebut benar2 bagus. Dgn kekangan kos, tak mungkin proton memerlukan 2 jenis enjin utk dibangunkan. Setiap enjin yg dibangunkan biasanya direkabentuk agar mudah ditingkatkan sesuai dgn teknologi masa depan. Kalau proton colaborate dgn petronas bagi pembangunan enjin petronas tu, pastinya RnD teknologi Campro akan dilupakan (sayang la, rugi masa n RM jer sejak Campro di bina dulu) . Kalau proton kekal dgn RnD enjin Campro, penambahbaikan enjin lebih menjimatkan dari satu platform enjin sahaja- Campro. semua nie berkenaan decision making yg perlu dibuat – RM🙂

    Apa2 pun tahniah proton di atas initiative dan pemgembangan teknologi daripada enjin anda sendiri (campro) :
    Campro > Campro aifm > campro CPS > CAmpro turbo > what next?🙂

    Sorry ar, tak tau sangat pasal enjin nie.

    Cheers!

  8. stroller berkata:

    enjin ni penah satu ketika dulu di pasang kat keta waja dengan perdana sebagai percubaan & jd keta marshall trek f1 tahun 95-97. rasanya ada lah dlm 20 buah gak yg pakai enjin E01 tu. tp yg pelik nyer… tak da collabration dari both glc utk commercialised kan enjin tu. mungkin disebabkan terlalu byk kerenah birokrat… menyebabkan pembangunan E01 petronas dgn p1 tak menjadi…

  9. Yus kl berkata:

    Kalau proton boleh beli dan gunakan enjin mitsubishi pd madel terdahulu macam waja ,so apa salahnya beli dan gunakan enjin petronas utk model akan datang itupun kalau harga yg ditawarkan petronas utk enjin tersebut kompetatif la .

  10. fauzan berkata:

    kalau JV dgn petronas dpat enjin jer, kalau dgn mitsu dapat enjin n +++🙂

  11. Prismo berkata:

    eh, kalo tak silap aku, rasanya aku pernah dgr khabar angin mengatakan yg Proton tgh menguji enjin ni di dlm salah sebuah prototaip Exora mereka…

  12. farghmee berkata:

    ni berita latest ek? aku rasa ye kot sbb nmpk gmba najib ngn org. petronas tu.

    proton&petronas time mahaleel dh game-over.
    proton&petronas time dsz tgh restart/still on-going kn?
    (aku pn xtau).

    utk untung $, mmg untung jual kt china sbb diorg akan mass-produced enjin tu. rakyat diorg xkesah sgt.

    tp pd aku, kalu proton&petronas nk proceed utk variant enjin ni,
    anytime diorg ble go sbb technical knowledge dh ada.
    ubah sana sikit, sini sikit, dh ble dh.
    itu gunanya r&d.
    proton r&d, petronas permata.

    pd aku, yg lepas tu sudah la.
    pk utk yg masa depan ni 8)

    fuh…kalu jd realiti la enjin petronas ni.
    yg power2 letak je kt lotus. marketing&branding.
    yg std letak kt mass production proton. marketing&confidence.

    aku harap xde “campur tangan politik yg melampau” kali ni.

    let proton produce things that proton have designed.
    let petronas do things that petronas always good at.

  13. petronasracingfan berkata:

    serba sedikit mengenai pembangunan enjin PETRONAS E01 sebab tengok ramai yang berminat.. enjin ni dibangunkan bersama-sama engineer/jurutera dari Malaysia, Switzerland dan Jepun.. diketuai oleh Osamo Goto dari Jepun (beliau pernah bekerja dalam R&D syarikat HONDA terutama dalam pembangunan HONDA CIVIC Type-R dan juga pernah menjadi ketua engineer Honda Racing Team untuk pembangunan enjin HONDA 1.5-liter turbo, semasa HONDA banyak kali menjadi juara F1 bersama lagenda Ayrton Senna.. Osamo Goto adalah chief engineer semua kereta F1 racing tu)

    bermula tahun 1997, Osamo Goto telah bekerja bersama f Sauber Petronas Engineering AG dan menjadi ketua kepada semua projek pembangunan enjin Sauber Petronas.. sekarang dia director/pengarah kepada Tokyo R&D.

    pembangunan enjin ini adalah kolaborasi banayak kepada PETRONAS-YAMAHA dan juga kerajaan negara Jepun.. model projek enjin YAMAHA V10 dari negara Jepun telah dijadikan sebagai bahan rujukan.. engineer/jurutera Malaysia juga telah banyak mencipta paten sendiri dalam pembangunan enjin ini.

    mengenai persoalan kenapa enjin PETRONAS E01 ini tidak digunakan PROTON.. itu lebih kepada persoalan politik atasan (saya tak mau sentuh).. negara China telah memberi tawaran yang baik untuk mengkomersialkan enjin ni, lagipun penduduk negara China adalah #1 paling ramai di dunia iaitu lebih dari 1.3 BILLION (setiap kali kereta di negara China yang enjin PETRONAS ini dapat dijual di negara China, setiap kali itu jugalah PETRONAS akan dapat komisen, balik2 keuntungan itu PETRONAS akan bayar cukai istimewa kepada kerajaan Malaysia juga demi kepentingan rakyat Malaysia)

    negara Malaysia adalah satu-satunya negara di dunia ini yang menjadi penganjur kepada sukan permotoran #1 di negara Jepun iaitu Super GT menunjukkan begitu kuat pertalian industri automotif Malaysia dan negara Jepun, tahun lepas PETRONAS TOM’S adalah juara keseluruhan Super GT 2008 kategori GT500 dan sekarang melebarkan kepada kerjasama dengan YAMAHA dalam MotoGP.. PROTON sudah mula bekerjasama semula dengan PETRONAS, tengok rally Malaysia tahun 2008, PROTON SATRIA NEO S2000 ada lambang PETRONAS.. tahun depan PROTON sasarkan untuk masuk WRC, kemungkinan besar PETRONAS akan bantu jayakan projek PROTON SATRIA WRC tahun depan.🙂

  14. farghmee berkata:

    proton patut siar berita cmni.
    baru ble naik saham🙂

  15. stroller berkata:

    actually berita nie berita lama… may b bro prodas nak refresh kan the news malaysia ada enjin yg menjadi tumpuan pihak luar… correct me if i’m wrong…

  16. hezeri samsuri berkata:

    Mungkin ada perebutan kuasa ketika enjin Ew01 diperkenalkan. Ada pihak yang tidak mahu limelight dalam bidang automotif dicuri darinya.
    Apa pun, Petronas memang mampu mencipta enjin, tetapi Proton pula terpaksa mengeluarkan kepakaran untuk membina enjin itu secara besar-besaran.
    Petronas mempunyai dua enjin baru kini, satu n/a dan satu turbocharged. Ada satu yang dengarnya telah dipasang pada sebuah Exora, namun Proton kurang berminat untuk membeli enjin tersebut kerana kos dan juga faktor pelaburan pengilangan komponen baru.

  17. akudeh berkata:

    aku pun dengar kata engin yg lain dari e01… 2.0 litre kot.. sedang di test pada 2 exora… cerita ni aku dapat dari nick HANGPC2 di forum cari.com.my, dia kata bapak dia kerja kat petronas.. bapak dia la cakap engine tu sedang ditest pada exora. wallahua’lam

  18. farghmee berkata:

    so sebenarnye petronas ada 2enjin 2000cc: 1na & 1turbo ?

    aku rasa (ni yg aku rasa), nnt mgkn proton guna yg petronas ni juga pd akhirnya.
    proton xde 2.0L, yg pv6 tu mitsu punya. lg kena bli ngn mitsu.
    campro smpi 1.6L max.

    pd aku, kalu pakai yg 2.0L ni lg aku bangga sbb syarikat2 malaysia sendiri cuba tolong-menolong antara satu sama lain.

    campro boleh amik market =2000cc.

    petronas r&d (permata) mmg ramai org cerdik2.
    proton pun ramai yg cerdik2.
    aku harap jgnla hasil org cerdik2 ni di”politik”kn!

  19. farghmee berkata:

    pembetulan:

    campro boleh amik market 1600cc ke bawah.
    engine petronas boleh amik market 2000cc ke atas.

    prodas, wordpress xsupport penggunaan tanda “lebih besar” & “lebih kecil” ek?

  20. prodas berkata:

    fraghmee…..ape yg anda maksudkan …saya kurang faham?????

  21. prodas berkata:

    prodas, wordpress xsupport penggunaan tanda “lebih besar” & “lebih kecil” ek?

    farghmee – 22 Julai
    bro saya kurang faham ape yg anda tanyakan….

  22. farghmee berkata:

    tanda “>”, “<".
    simbol sblah huruf M kt keyboard (shift+,) & (shift+.)

  23. sd berkata:

    aku rasa sure ada sebab proton tak nak pakai enjin tu. Korang bayangkan, nak produce satu enjin mesti ada number of scale baru laa balik modal. kalau enjin ni dikomersilkan di china, sure dia orang ada jumlah yg banyak baru la nak buat.

    kalau proton, setahun berapa sgt laa dia boleh jual engin 2.0 ni. perdana pun ada la akot 2-3k je kot setahun. bygkan, nak invest duit byk-byk, tapi produce sikit je.. kita takde number of scale laa.. enjin campro tu pun belum tentu balik modal lagi, pastu sekrang ni nak kena improve lagi, nak buat turbo lagi, nak kena invest duit lagi.. enjin petronas tu aluminium, mahal laa harga..

    ada ke orang nak beli harga proton rm150k untuk 2.0cc?? pastu nanti bising pulak harga kereta mahal… lagipun, nak kena bayar royalti lagi kat pertronas… mana nak cari duit…cakap memang senang..realitinya duit tu nak kena invest dengan baik.. silap invest, tak balikm modal.. takde untung , macam mana nak develop model baru…

  24. prodas berkata:

    kita tunggu dan lihat saje….

  25. k_oon berkata:

    dengar cite proton yang taknak enjin E-01 tu sebab proton dah ada enjin campro

  26. Prismo berkata:

    a ah k_oon, tapi itu yg terjadi sebelum ini.. tapi selepas lahirnya Exora, ada khabar angin menyatakan yg Proton test lagi enjin E-01 tu di dalam Exora..

  27. prodas berkata:

    ye ke??? mane tau???? ade info terbaru tak???

  28. muryadi berkata:

    sokong komen dari sd..

    kita sebagai pengguna ni kebiasaannya tahu demand je..Proton pula kena fikirkan dari sudut untung dan ruginya juga…

  29. redfueler berkata:

    eo1 engine for supercar
    campro for family sedan..
    muktamad!

  30. tokmoh berkata:

    This engine is nice, but its only EURO 2 compliant. It wouldn’t be as powerful when detuned to comply to EURO 4 emission.

  31. Kamm berkata:

    DRB HICOM berminat menggunakan kembali enjin ni pd model proton terbaru nanti.. sedang ber deal deal soal harga dan hak cipta dgn petronas..harap menjadi!

  32. Paejan berkata:

    betul la tuh.. enjin petronas ni bleh guna dlm segmen 2.0 proton.. tak perlulah proton pening kepala nak pakai enjin saper utk keta > 1.8nya.. nak lagi kurang kos bleh gunakan plant di China utk produce enjin tu sebab deme dah buat enjin tu di sana.. rasanya semua enjin guna komponen aloi sekarang.. berbalik kpd campro.. pada saya campro aifm bukanlah satu evolusi.. kit aifm hanyalah utk memperbaiki kelemahan kepada campro yg drop power masa hi rpm.. yg betui evolusi adalah campro -> cps -> cfe.. pada pendapat saya better proton terus guna cps dan cfe dan akhiri deal dgn company yg supply aifm tuh.. enjin 1.3 cps pasti lebih hebat… lagipun semua enjin dah guna teknologi vvt sekarang.. berikan the best kepada rakyat Malaysia yg support proton..

  33. If some one wants to be updated with hottest technologies after
    that he must be pay a quick visit this website
    and be up to date daily.

  34. mufflers berkata:

    I am not certain where you are getting your info, however great topic.

    I must spend a while studying more or working out more.

    Thank you for excellent information I was in search of this information for my mission.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s