warna Exora mana yang anda suka ???

Posted: 31 Mei 2009 in automotif, PROTON, proton Exora

beri pendapat korang…..

warna proton mpv

warna proton mpvsumber dari CnM...mforum.carigambar tersebut kemungkinan bukan warna sebenar proton mpv..gambar ini merupakan gambaran photoshot..warna exora pilihan anda...

hitam

hitam

h-line

h-line

silver

silver

blue hazel

blue hazel

biru...

biru...

putih...

putih...

m..line..

m..line..

Advertisements
Komen-komen
  1. azabilla says:

    tentulah warna pilihan saya hitam wow menarik tu…kedua warna putih dan ketiga warna biru memang menarik apa nama nya yer??? saya ada bagi nama baginda menarik tak.. bukan nya razak baginda tauuu

    • prodas says:

      asabilla: warna hitam n warna seakan2 brown mica..aku harap warna yg sesuai utk mpv ni..haha…
      name dia belum diketahui lagi….sama2 tunggu dan lihat…hahah…

  2. Zen says:

    Semestinya = PUTIH! Hehe.

  3. apen80 says:

    kalu nak kaler hijau tu.. baru la aca-aca hyper lime nyer kaler

  4. prodas says:

    kah3…..ak rase wane hitam cun……..

  5. AfiqAh kaRim says:

    kalo ak ijau!
    mantap!
    haha
    putih pun lawa gak!

  6. eTy says:

    em,of course white!!!white looks smart..

  7. anie_mieza says:

    xxx…..hitam lagi lawa!!!!!!!!……….

  8. Ust Ipin says:

    Nak warna yerk…. semestinya Hitam…. Hitam kilat bersinar…
    Mcm kete2 VVIP…pastu pakai cermin gelap sikit… pastu guna Sport RIM POWER la aper lagi….

  9. prodas says:

    ok…memang lawa wane hitam…lpas 2 pasang sket..tepi dpn belakang…..memang cunnn…boleh lah beli sebijik…haha…

  10. | iqa | says:

    i think better hitam larh…
    xpon putih..
    😉

  11. NAPI says:

    AYAH KITA DH BOKING KETE NI TPI IBA KITE NK WANE PUTIH KITE NK WANE HITAM HA..HA..HA..HA..HA..

  12. NAPI says:

    AYAH KITA DH BOKING KETE NI TPI IBU KITE NK WANE PUTIH KITE NK WANE HITAM HA..HA..HA..HA..HA..

  13. HIDZIR says:

    cepatla klua kete ni..aq da tk saba2 da ni nk ddk dlm kete tu dulu ddk dlm kete brk jer

  14. napi says:

    tak saba ah………bile nk luar ni ku dh lhah nk wane hitam…………..jngan tuggu lama2 kang aku cmpak leptop ni baru tau…………?****

  15. prodas says:

    hehe…ok lah 2

  16. hanis zulaikha says:

    yang gaia blue tu cantik

  17. hanis zulaikha says:

    blue haze tu macam warna kelabu kan?

  18. hanis zulaikha says:

    kalau hitam i think panas

  19. hanis zulaikha says:

    kite ni anak malaysia

  20. prodas says:

    aku nye warna hitam…

  21. zulan says:

    pyrite brown…. kengkadang nampak cm nak green bila kena matahari…

  22. Adam says:

    secara peribadi basic color (white and black) menjadi pilihan..

    tapi warna putih ni lebih terserlah kalau kita pasang bodykit..

    tapi kaler gelap ni.. pasang BK atau tak.. nampak sama je..

    so sesiapa yg bercadang nak melaram dgn bodykit baru ni.. amik la kaler putih

  23. bear says:

    mula2 masa booking bln 2 pilih warna p/brown..lain dari lain.
    lps pembukaan rasmi dulu,kat show room ada warna t/silver dan h/blue..p/brown hanya dlm risalah aje,masa tgk risalah nampak pelik plk.. so meeting dgn org rmh last2 pilih silver..so far senang nak jaga.
    mujur P1 tak ada warna merah klu tak memang warna tu yg sy sambar.,(warna kegemaran)
    warna pilihan:
    1.silver 2.putih 3.hitam 4.p/brown 5.blue haze dan g/blue.

  24. bear says:

    mula2 masa booking bln 2 pilih warna p/brown..lain dari lain.
    lps pembukaan rasmi dulu,kat show room ada warna silver dan blue haze..p/brown hanya dlm risalah aje,masa tgk risalah nampak pelik plk.. so meeting dgn org rmh last2 pilih silver..so far senang nak jaga.
    mujur P1 tak ada warna merah klu tak memang warna tu yg sy sambar.,(warna kegemaran)
    warna pilihan:
    1.silver 2.putih 3.hitam 4.p/brown 5.blue haze dan g/blue.

  25. izmibb says:

    putih-smart nampak

  26. naj says:

    Warna silver. Anak ramai & lasak … kereta sebelum ni calar-balar. Nasib baik warna cerah .. kurang nampak sikit. Hajat hati warna hitam sebenarnya.

  27. prodas says:

    2 lah…sya punya warna hitam…adalah nampak sikit2 calar…. susah tol nak jaga wana hitam… tapi nak wat camne…. hitam bagi ak lawar..heheheheh

  28. campromania says:

    saya suka putih…nak pulak kalau pearl white..perghh mengancam..kalau la ada exora confirm saya tampal sticker logo funtasticko design besar2 kat kiri n kanan body dia..kiranya mcam advertising vehicle la..mesti org akan tengok nya…hehehe..

  29. campromania says:

    kawan2 sume..kalau ada exora wane pink u all nak beli x? wane orange pun ganas gak exora ni..

  30. prodas says:

    campromania…ha betol2..hang amek wane putih lepas2 tampal stiker cam ko pernah buat dulu kat blog ko…heheh mesti cun..heheh

  31. Prismo says:

    Aku pun sependapat dgn bro camrpo, warna putih ataupun pearl white menjadi pilihan hati… blue haze menjadi pilihan kedua.. dan tgh tunggu versi turbo kuar hehe…

  32. prodas says:

    tunggu jangan tak tunggu..hahahah

  33. sue says:

    i suke warna merah.nampak garang & mengancam.klu letak sketing hitam, lagi cun……………

  34. prodas says:

    tapi warna merah tak do….

  35. areyou says:

    saya suka warna blue hazel memang cantik kan

  36. saya suka
    blue haze tapi syng xada stok terpaksale ambil warna htm ok gak

  37. Uwais Al-Pekani says:

    warna putih…buat bodykit dan makeup cantik…menyerlah….

  38. areyou says:

    memang pun saya order blue haze tapi dh x kuar lagi stoknye.so kenalah pilih warna merah.kawan2,sy nk tanyelah berapa lama u all dapat keta?.sy punye keta dh 1bln xkuar2.skt tul hati ni,mcm2 alasan yg dealer bg 2 la…ni la….

  39. uwais al-pekani says:

    exora hitam bakal dimiliki insyaallah…asal putih,tp tukar ke hitam…nak make up sportivo 🙂

  40. rudiana says:

    warna grey takde ker…rasanya lagi smart

  41. My partner and I stumbled over here different website and thought I might as well check things out.
    I like what I see so now i’m following you. Look forward to exploring your web page for a second time.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s