proton Kompas SUV from theophilus Chin

Posted: 22 Mei 2009 in automotif, photoshop, PROTON, proton MSX, Theophilus Chin
proton SUV???

proton SUV???

proton kompas???

proton kompas???

MSX or Kompas????

MSX or Kompas????

Komen-komen
  1. mat parit berkata:

    ni memang best kalo mass producted…i will definitely book b4 launch to be the first on the road…sure will be an eye catcher…

  2. stroller berkata:

    apx@msx gak.. cuma dia tukar lampu depan, grill dan bonet jer… err… ada sikit2 mcm x3… dari arah side… ehmm…

  3. farghmee berkata:

    aku prefer design yg lama lg.

    xkira, nk jugak SUV proton! heheehe🙂

  4. zaxk berkata:

    cantik potocop nih.. tapi belakang tu kureng sikit.

    btw ni Dokumentari tentang Proton City . (Hungary.)

  5. zaxk berkata:

    dan ini vid theophilus rendering proton kompas nih.. dia namakan proton kompas… hehehe

  6. campromania berkata:

    rajin nya si theo ni…mesti banyak masa free..hehe..tapi not bad la..

  7. prodas berkata:

    zaxk
    …ni dokumentari mane tak pernah tenggok pn…ape2 pn tq…..

    gambar ni ak yg cadang kan suruh si Theo buatkan..hahha not bad lah….cume belakang nampak kotak sikit….hahah

  8. saiful berkata:

    mcm…… savvy!

  9. prodas berkata:

    ha…betol lah…hahahaha

  10. farghmee berkata:

    mlm td br dpt tgk documentary tu.
    fuhh..mmg hebat kilang proton tg malim tu!
    patutla vw nk sgt tmpt tu.
    bmw, toyota yg psg kt shah alam time 2003 pn xcanggih cmtu weh~

  11. zenvo berkata:

    i love that proton model;SAVVY-it meets my taste!!bt i barely 18 lor..xmampu nak bli kete lg..huhu

  12. farghmee berkata:

    no problem zenvo 8)

    study smart, work efficiently.
    later u can have enouff $ to buy🙂

  13. stroller berkata:

    tgk vids pasal p1 ct kat atas tu, mcm autobot & decepticon kene printah buat keja amal lak… hehehe

  14. farghmee berkata:

    hahaha…sejarah seibertron?🙂

  15. zenvo berkata:

    u r right farghmee,bt after 6 or 7 yers onwards,SAVVY will had been the old car alredi..n i no longer interested to own it..huhu,hopefully somedays proton will come out with another fresh look n appealing one to replace SAVVY the moment i had been a doc..(im taking medicl fndation right now,hehehe,sory for a bit proud)

  16. zenvo berkata:

    hey!! i jz noticed the time that is stuck out at the bottom of my comen is unreal!!~dazed~

  17. zenvo berkata:

    somebdy bleh jlaskan terjemahan documntary 2??hehee,sy bkan org mexico,lgsung xpahem..

  18. zenvo berkata:

    crrect me if im wrong..

  19. farghmee berkata:

    zenvo, cayalah 1 doc in the making! 8)

    aku ni nk g MD xdela kot, tp PhD dlm perancangan.

    kalu xsilap, agreement proton-mitsubishi yg hari tu ckp:
    mitsu rebadges exora,
    proton rebadges lancer,
    mitsu-proton buat 1kete kecik.

    kete kecik tu ganti savvy? ntahla..

  20. prodas berkata:

    farghmee….dalam surat kahbar tahun depan……proton akan keluar kan kereta penumpang kuasa 1.6liter….. ni ak konfius… kate pengganti proton perdana baru..tapi kenapa 1.6???? tolong jelaskan…!!!!

  21. farghmee berkata:

    yg thn depan quarter two (Q2) tu aku rasa waja replacement model.
    enjin 1.6 aku rasa 1.6cps.

    utk perdana replacement model aku xsure la, sbb xde rumours pn..

    or maybe waja+perdana replcmnt kot?

    ntah aku xsure.

    1.6 mmg nmpk cm xsesuai utk flagship car (perdana).
    tp mgkn proton ada “kejutan” lain?
    1.6 turbo waja rep model slps exora turbo?

  22. farghmee berkata:

    rumours yg mgkn betul ialah campro FE.
    campro FE tu ape pn aku xtau.
    fuel efficiency? full edition? final edition?

  23. dwan berkata:

    Sebenarnya saya baca berita semalam agak menarik juga sbb Proton kata akan keluarkan keta yg mempunyai kapasiti enjin lg besar dr 1.6l.
    Cuba lihat link nie:
    http://www.hmetro.com.my/Current_News/myMetro/Thursday/Bisnes/20090528092222/Article/index_html

  24. prodas berkata:

    “Memandangkan kami syarikat kereta global, kami perlu ada program yang boleh diterima di peringkat global dan turbo sememangnya menjadi perkara biasa di Eropah,” katanya pada Persidangan Automotif Antarabangsa Kuala Lumpur di PWTC, kelmarin.

    Menurut Syed Zainal, program turbo dibangunkan keseluruhannya oleh Proton bersama Lotus.

    “Ini sebahagian pembangunan enjin kami dan sebagai sebuah syarikat kereta, kami perlu terus melakukannya,” katanya.

    Mengenai persaingan MPV Exora dengan model yang bakal ditawarkan Perodua tahun ini, Syed Zainal berkata, syarikat mempunyai strategi sendiri untuk mengekalkan penguasaan pasaran.

    “Proton bukan saja mengeluarkan kenderaan bagi pasaran domestik malah bagi pasaran eksport. Julai ini, kami akan melancarkannya di Indonesia, Thailand dan Timur Tengah,” katanya.

    Syed Zainal berkata, Proton perlu memandang ke hadapan dan tidak menganggap Malaysia sebagai pasaran tunggalnya.

  25. fauzan berkata:

    setahu saya model 1.6 utk upgrade model saga. 2.0 utk model waja replacement. turbo utk upgrade exora. Betul tak nie?

  26. prodas berkata:

    betol….fauzan

  27. fauzan berkata:

    hehe.. 1.6 saga hatchback, anyone?

  28. prodas berkata:

    ade ye???

  29. aisyalaMrekamraC berkata:

    vid proton hungary kat atas tu citer How Do They Do It r..
    ini yg versi English punya.. x brape sure UK atau US

  30. prodas berkata:

    tq..aisyalaMrekamraC…..

  31. kEe berkata:

    aq tngok keta ni lbh kurang ja dgn exora….bonet depan ja da len seket

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s