proton EXORA SE/RS..????

Posted: 18 April 2009 in automotif, PROTON, proton Exora

baru sahaja dilancarkan proton exora….sudah lebih 2500..tempahan…taniah buat proton… ki ade rakyat malaysia..yang mahu memilih membeli sekarang…dan ade juga tunggu versi SE…atau RS…atau versi turbo…yang akan datang…dijangkakan pada tahun 2011…. sama2 kita tunggu….

dibawah ini mungkin versi SE/RS?????…adakah ia realiti atau fantasi????…

proton EXORA SE>>?????

proton EXORA SE>>?????

Advertisements
Komen-komen
  1. prodas says:

    wah..kalaulah…ade..pasti cun…..tapi betulke ade versi SE????

  2. campromania says:

    wow…menarik..mana dapat pic ni…simple n x extreem sgt,tp still menarik..

  3. prodas says:

    jumpe kt satu blog..tapi lupe dia nye alamat..haha

  4. farghmee says:

    yg bawah ni lg mantap la 😀

  5. prodas says:

    haha…yes…memang cun..

  6. bear says:

    i love it..mamtop aka mengiurkan. well done prodas
    nak tanya tinted utk H line baik punya atau biasa aje? berpa peratus uv? any info bro.
    campro buat bj exoran blh tahan ya.sabtu ni blh sy pi off. dia.

  7. carcofinny says:

    based on experience… bumper depan tu on illustration bolehla… but in reality it is almost impossible… tambah lagi dn maintaining the same headlights…

  8. prodas says:

    haha..ni cume photoshop je…..manelah tau proton akan buat model exora SE…

  9. farghmee says:

    carcofinny, nape almost impossible?
    ada restriction drp segi design (chassis, bracket & etc.)?
    aku nk tau, nk belajar 🙂

  10. prodas says:

    haha…ok farghmee..ak setuju…hahahah

  11. JeBond says:

    Dah ada yg complain pasai masalah Exora??

    Nak tau jugok apa penyakit awalan nih!!

  12. chor says:

    alhamdullilah..belum lagi ada complain

  13. prodas says:

    buat masa ni belum ade lagi….harap2 tak ade masalah…

  14. JAI says:

    EXORA BANYAK MASALAH LE

  15. JAI says:

    PAKAI DUA BULAN BATERI ALARM DAH WEAK DAH LAH TU TAK ADA WARANTY PULAK.MACAM MANA NI PROTON ?

  16. farghmee says:

    tu kena komplen kaw2 kt proton, Jai.

  17. JAI says:

    lampu kat cermin tengah dah tak nyala..nasib…nasib

  18. JAI says:

    sokong produk tempatan…tapi biarlah cantik diluar dan didalam baru ok

  19. farghmee says:

    dh komplen kt proton blum?

  20. prodas says:

    jai…sepatutnya…sebelum amek exora dari selsmen…cek dulu…. …ni ingatan untuk bakal pemilih exora… sebelum amek exora dari selsmen proton cek semua benda…. lampu…stereng…getah pintu..n overall…..

    kita tak tau …hal ni semua bergantung pada nasib…alhamdulilah exora saya tak ada masalah…..

    buat report kat proton i@care

  21. JAI says:

    semasa ambil kete tu ok lagi….nak buat macamana saya bukan expert dalam bidang ni

  22. farghmee says:

    jai, g la report. mesti dlm warranty period lg kn?

  23. prodas says:

    mungkin kot…cubalah

  24. mdborhan says:

    sya nak tahu benar exora mamuial atau atou yg mana paling baik sebab sya akan beli exora sya harap rakan2 yg telah menguna kan sudi bantu ya terima kasih kpd semua

  25. alim says:

    Pandangan saya exora manual lebih baik. Tapi kalau en borhan dah biasa guna kereta cc kecik, tak ada masalah pakai exora auto. Tapi kalau sebelum ni pakai cc besar, en borhan akan rasa pickup exora tak best.
    Saya dulu pakai waja 1.6 (mitsubishi engine), lepas jual & pakai exora rasa macam tak puas hati pickup dia. Kalau en. borhan pakai cc lebih dari 1.6 en. borhan akan lagi rasa perbezaannya.
    Apapaun en borhan cuba testdrive kedua2 model dan buat pilihan sendiri.

  26. adzrul says:

    asal kuar lmbt exora se ny…..da beli exora warne merah seksi kot…sayang la..yg ny lagi seksi…proton best harap kuar lagi mpv…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s