EXORA on tv3..9 April 2009

Posted: 10 April 2009 in automotif, PROTON, proton Exora
berita TV3 9 April

berita TV3 9 April

syed Zainal Abidin

syed Zainal Abidin

exora

exora

 

audio

audio

image011

image011

gear...auto

gear...auto

meter

meter

enjen cps

enjen cps

muat untuk 7 orang dewasa...

muat untuk 7 orang dewasa...

gambar kt tv3

gambar kt tv3

ni adalah gambar2 yang sempat saya ambil semasa berita tv3 semalam(9 April)…. sebenarnya di tv1 lagi banyak gambar exora ni….so sesiape yg mahukan EXORA kunjungi bilik pamiran Proton pd 15 April ini…hahahah

Komen-komen
  1. stroller berkata:

    memang menarik… tak sesia pun tunggu EXORA ni keluar… agaknya semalam p1 buat sesi pre-review utk journalist arus perdana kot…

  2. bear berkata:

    Aduhai sayang tak dpt tgk …sbb asyik tgk website..but tkasih atas pic tu.
    Saya pun dah booking exora wrn p/brown….hrp2 exora mengikut spec saya.
    Ada sape dpt info utk h-line tmpt duduk warna ape?bil Tny S/Man dia kata warna cream,tapi dlm pic wrn gelap ikut d/board.
    mana satu ni? please info kat saye bro.

  3. prodas berkata:

    exora…h-line..tak ade warna cream…semua warne black… itu yg saye tau lah…..

  4. stroller berkata:

    bear, u log in kat tv3.com.my then tgk buletin tv3 9/4/09. klik kat 2nd step news… tunggu kejap dalam 5 minit nanti keluar berita pasal EXORA. sy pun tak tgk gak berita ari tu, tp CAMPROMANIA kata leh tgk kat web tv3. try dulu…

    pasal EXORA, memang sy dipahamkan interior kaler gelap.kalau h-line spec mcm dalam picyg tu la… wa… mcm nie kite dh leh wat EXORIAN club ni bro… tak ke gtu PRODAS??

  5. campromania berkata:

    rajin betul la prodas, siap capture 1 1 pic kat video tu…bgus2…

    stroller, u jv ngan prodas wat exorian ni, aku support dari blakang…

  6. bear berkata:

    tak pe le, kira ok jgak tak kotor… exorian club hrp jadi la ye..

  7. bear berkata:

    pada sape yg tak tgk exora on tv3 blh refer kat

    they say harga 76k.

  8. prodas_afiq berkata:

    bear..yg kt tv 1 de tak…..????hahaha
    kat tv satu lagi jelas..

    tentang exorian..ak kan supprot…hahaha

  9. Prismo berkata:

    Aku berani jamin, gear stick yg condong to akan menjadi point terbaru tuk bashers..

  10. bear berkata:

    bro nanti sy usha kat mana2 klu ada sy pose in.

  11. prodas_afiq berkata:

    kat emal prodas… ni emelnye….

    mahnprodas_afiq92@yahoo.com

    tq bear..harap2 ade..hahahah

  12. prodas_afiq berkata:

    tinggal 3 hari lagi ni…huiiii
    taksabar…

  13. stroller berkata:

    bukan ker atas head blok tu biasanya ada tulis cps… ehm… mcm kurang lawa lak kalau p1 biarkan kosong jer… anyway… EXORA…. i’m waiting 4 u..

  14. chor berkata:

    mmg cun…meletop lah pas nie…6 bulan bonos dak proton,tp sayang aku xproton..hihihi..jgn lupe blanje aku makan.chowww..

  15. anakmalaysia berkata:

    depan ok..tp belakang kurang ckit arr…

  16. arie othman berkata:

    Sila buka TV 1, esok 14/4/2009 dalam rancangan Bizmalaysia jam 5.30 ptg. Proton exora.,

  17. prodas_afiq berkata:

    ye ke arie????betol ke????

  18. arie othman berkata:

    Nak kata confirm tak tahulah kut kut RTM ubah siaran. Petang tadi tengok kat TV. Ada temuramah dengan DSZ sekali berkenaan MPV pertama Malaysia. Saya pasti depan TV 5.30 ptg esok. TV 1.

  19. stroller berkata:

    trima kasih bro arie info tu.. nie latest news saya dpt launching EXORA kol 9 @ 10 mlm besok 15/04/2009. tempat lupe lak nak tanye… hehehe… time tu saya di bagitau oleh sahabat saya SA p1…

  20. Adik4ever berkata:

    Saga BLM 1.6 (bukan teksi) >> refer motortrader.com.my

  21. zulan berkata:

    Kat klcc

  22. prodas_afiq berkata:

    ha..terimakasih arie…tadi kul 5.30. tv satu ade temuramah dengan SZA…..tq..esok launching EXORA kol 9 @ 10 mlm besok 15/04/2009

  23. prodas_afiq berkata:

    ada info terbaru dari stroller, harga exora :

    H-line – RM 73,384.50
    M-line – RM 67,540.50

    Beza H-line ngan M-line :

    Front fog lamp, rear spoiler, front seat armrest, cruise control, navigation system, dvd/lcd monitor with sd/mmc slot & usb port & tinted glass
    ni dari brochure exora

  24. prodas_afiq berkata:

    Harga:RM75,998 (H-Line)
    RM69,998 (M-Line)
    Bank Loan :RM68,300…

    Apa2 hal kita tunggu malam nanti….

  25. jora berkata:

    iklan exora

    Proton EXORA MPV Official Ad

  26. bear berkata:

    terasa kehangatan exora di s/room. ada yg suka dan ada yg duka(ada yg menyesal dah beli A dan GL)..tu la tak sabar.
    overall luar, dalam puas hati cuma sabtu ni nak test drive plk….
    live kat tv suram(sbb vvvip kut) tapi bila ceo p1 naik pentas memang best bila bg penerangan.
    well done p1.

  27. farghmee berkata:

    cool~ DSZ mmg bes presentation dia🙂

  28. Vtec berkata:

    yg best part DSZ tunjuk gambar org x boleh nak buka tingkap…power window problem….
    Good job Proton…..sesiap yg dah dpt kete cepat bagi review sikit…tadi pegi Proton Mutiara Damansara…ada event serah kunci dari DSZ….x de siapa yg dapat ke??

  29. stroller berkata:

    bro PRODAS, bila dapat keta??

  30. prodas berkata:

    haha..tak tau…lagi mungkin dlm bulan ni gak kot..hahaha… bro stroller lak????

  31. jora berkata:

    kalo tak silap aku ada terbaca CEO proton cakap org yg buat tempahan sekarang akan terima dalam masa 2-3 bulan. huhuhuhu.

  32. stroller berkata:

    samala saya… harap seawal bulan nie gak… hahaha…. nnti dah dpt leh kite form EXORIAN club mcm yg bro CAMPROMANIA suggest tu… ye tak??? anyway… happy driving ur coming cik EXORA…

  33. prodas_afiq berkata:

    haha…yest…stroller…amek warne ape????

  34. prodas berkata:

    my exora,,,,,is coming!!!!

  35. Thank you for your facts.
    No problem installingl the vist64 motorist.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s