Pic Proton Exora…..

Posted: 24 Mac 2009 in automotif, PROTON, proton Exora

sumber dari
Dari : http://utusanlfc.blogspot.com/2009/03/proton-exora-affordable-mpv-yet-fit-for.html

gmbr depan...

gmbr depan...

 

nampak spoty n nice1

nampak spoty n nice1

exora-frontside lagi jelas...

exora-frontside lagi jelas...

jelas gambar belakang...ok x???

jelas gambar belakang...ok x???

exora-side..fuhh..cun..

exora-side..fuhh..cun..

isi minyak....

isi minyak....

setelah saya melihat gambar 2 ni ..saya yakin dan berpuas hati dengan Design Proton…syabas proton..nampak gayanya…EXORA adalah sebuah MPV yang paling TOP!!!!!!dalam kelasnya…dan akan menjadi mpv paling laris…amin…… SYABAS PROTON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Komen-komen
  1. JeBond berkata:

    Pada pandangan saya Exora ni design dia agak terkebelakang skit, tp sebagai first proton mpv kira ok la.. Bak enjin 1.6 nak carry body yang bagak tu seksa skit terutama waktu nk overtake atau nak pickup. Enjin dia mcm mengaum. Tu feedback dr kengkawan yg by off that machine.

  2. chor berkata:

    ok lah design dia..klau advance sgt design dia,nanti org complaint lak..pelik la.x cantik.hudoh…bab engine 2 aku setuju ngan jebond..tp 2 da mmg karaktor campro ..

  3. campromania berkata:

    aku rasa ok je exora ni…saiz pun besar n luas…kita tggu launching je next month…

  4. pulge berkata:

    Wiper belakang tu kalau buat mcm Mitsubishi Grandis lagi cantik. Yg ni nampak mcm kurang menarik sbb logo Proton tu terlindung sikit dgn wiper. Mungkin facelift nanti kot?

  5. 7907 berkata:

    persoalannya,adakah kawan anda pakai campro, campro iafm atau campro cps??? camne dia tau engine mengaum kuat, dia dah test drive exora ke? saje je nak tau coz b’dasarkan test drive yg dia org buat baru2 ni,xda plak yang komplen enjin bunyi ngaum kuat masa bawak,confius2.

  6. dwan berkata:

    Hmmm rim tayar ngan mpv betul2 matching ler…😀

  7. prodas_afiq berkata:

    ok..kita tunggu 15 April nanti…..

  8. stroller berkata:

    lawa… coz she is “EXORA”…. hehehehe… baguz la bro u nyer pic nie.. anyway.. hows the EXORIAN club progress?? any news?? count me in….

  9. farghmee berkata:

    JeBond, diorg test engine tu yg Final version utk production atau time initial development?
    byk beza tu antara prototype & model😉

  10. bear berkata:

    BRO,
    biru mengiurkan nampaknya,,so far dah tgk pic exora, cantik menarik engkau memang the boom …
    EXORA BG KU:
    1.malu tersipu-sipu(black tape penuh pada kete)
    2.bentuk badan 36-38-38.
    3.boleh adjust tak ada masalah.
    4.alhamdulilah cukup sifat.
    5.mak & makmentua dah bagi izin.
    6.isteri pertama pun dah izinkan… (nanti nak signsurat g/tor)
    yang penting nak pi merisik dulu 15hb nanti.
    klu jadi, betunang dan lepas tu khawin…yahooo
    * the EXORIAN club ?? count me to….

  11. JeBond berkata:

    Betul ker? Setiap model baru nih utk final test, diaorg pasang part yg terbest ex; handle pintu, power window, fuelpump, alarm dll & bila dah run utk production mulalah masyuk low quality plastic part???

    Bekenan mmg bekenan (minat) dgn exora td tunggu after setahun @ 2nd edition baru cadang nak beli. Berhati-hati dengan penyakit awalan kereta baru.. kan pisang berbuah 2 kali… kuang… kuang… kuangg

  12. JeBond berkata:

    Betul ker? Setiap model baru nih utk final test, diaorg pasang part yg terbest ex; handle pintu, power window, fuelpump, alarm dll & bila dah run utk production mulalah masyuk low quality plastic part???

    Bekenan mmg bekenan (minat) dgn exora tp tunggu after setahun @ 2nd edition baru cadang nak beli. Berhati-hati dengan penyakit awalan kereta baru.. kan pisang berbuah 2 kali… kuang… kuang… kuangg

  13. prodas_afiq berkata:

    tepulang pada anda…buat pilihan bijak..hehehehe

  14. dwan berkata:

    Ade gambar terbaru exora nie
    memang mantap…
    siap compare ngan avanza dan livina lg huhu
    aku bg link dier kat bwh



    amacam class x?

  15. flanker berkata:

    cantik, menarik, exora memang the bom……aku rase design dia kira ok dan menambat hati aku untuk membelinya. dan sekrang aku pun yakin dengan proton, pasal semua kete yang aku pakai, kete proton……xda masalah. yang masalah tu adlah vendor2 proton yang supply komponen tidak mengikiut standard. masalah vendor juga org kita, so kita tak boleh nak salahka proton, masa test okey, bila dah guna baru problem…..biasalah tu. proton dah jaga kualiti dia, tp perkara kualiti vendor masih berulang……..so nak salahkan siapa…..anyway harga proton lebih murah dari kete import so tanyalah sendiri. kete import pun ada masalah tapi malu nak komen kete import, nanti orang kete mahal saje tp rosak juga, hehehehehe

  16. prodas berkata:

    betul lah..2…ak setuju..hahaha

  17. alangtengahbirukundang berkata:

    Mengambil sikap tunggu dan lihat sahaja, tp design mmg ok lah…
    Layaann!

  18. prodas berkata:

    yep…desing memang tiptop…huhuuh

  19. amycps berkata:

    bg ak exora ok lh…design cun n dlam pun bg ak menarik gk…beli2 dh dpt lcd n funtion audio exora pun bg ak bgus….bg ak enjin cps xde msalah sbb ak pakai waja cps da segi pickup sdap n top die cun….setakat civic ek or eg syum lh…..so xpyh risau lh psl enjin….cume ak nk tgk handling je…tap lg bgus kalo proton bg lampu hid mcm waja kn…mesti lg mnarik….lg 3 thn br ak blh exora sdih ye….sape nk waja ak…br pakai 4 bln tau…..

  20. prodas berkata:

    semalam kt tv 3 ade berita tentang exora…nanti ak paste kt sini..

  21. azizi berkata:

    setelah ku test mana2 mpv termasuk yg berjenama,,exora ada kelasnya yg trsendiri,exora hanya kalah pd pnggunaan bahanapi dan pickup(bila muat ramai) keseluruhannya sangat2 memuaskan.Secara jujur exora adalah yg terbaik pernh dikeluarkn oleh proton.Dihrapkan pd model baru exora 2012 ni lengkapkan terus ngn CVT dan engin 20valve,jngn guna turbo atau super charge,ini utk mngelakkn penyelenggaraan yg tinggi bgi pembeli

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s