proton Satria Neo CPS. GaRaNg!!!!!!

Posted: 14 Februari 2009 in automotif, PROTON, proton Satria Neo
sisi.proton-satria-neo-cps

sisi.proton-satria-neo-cps

HOT>>proton-satria-neo-cps

HOT>>proton-satria-neo-cps

proton-satria-neo-cps belakang

proton-satria-neo-cps belakang

proton-satria-neo-cps-

proton-satria-neo-cps-

dashboard_smart

dashboard_smart

 

steering-wheel smart

steering-wheel smart

kereta ini sesuai utk mereka yang bergaya dan teringin mencari kelainan dan mempunyai kehidupan yang aktif. Satria Neo CPS didatangkan dgn warna putih padu dan hitam tranquility. harga AT RM 60800 dan MT RM 57800. NEO CPS yang direka lebih sporty dgn gaya dipertingkatkan menerusi enjin Campro CPS yg lebih berkuasa.
Komen-komen
  1. prodas_afiq berkata:

    fuhhh…cantik giler ..neo cps ni….. lebih sporty….

  2. campromania berkata:

    gi kat showroom keta still xada lg, hampeh betul..brochure yg ada…tension2…

  3. prodas_afiq berkata:

    ha…2lah..nape yek???? mase pelancaran persona SE mase 2 pn gitu… tak ade kat showroom terdekat…..hampeh tol…..huhuh

  4. afiqah KArim berkata:

    nice car..
    sporty!

  5. emad~~~ berkata:

    macam mane aq nak beli kete nie…
    dwet lom ad….
    tapi nie je kte yg aq mnat…..
    kalo krete ni up naik 2.0L…pehhh.
    mmg pegi r kete nie…..
    aq beli…..mesti laju n mampu saingi kete import beb….!!!!!!

  6. prodas_afiq berkata:

    tak pe..emad…kumpul duit byk2 lps 2 beli lah…..haha…
    proton sedang merancang membuat enjin 2.0L… tungglah thn depan perdana baru pula…haha

  7. eTy berkata:

    sporty!!!+smart!

  8. afiqah KArim berkata:

    cantik!
    tpi x comel sgt utk pmpn.
    hehe

  9. prodas berkata:

    nak comel…beli kereta mainan..haha…

  10. zaki berkata:

    aku dh booking dh..hehe….xsabo…

  11. prodas_afiq berkata:

    ooo…ok lah…nanti bagi info tentang nio lah…

  12. syeriee berkata:

    ada kete nak jual nak neo..syg tapi terpaksa….baru lg

  13. chor berkata:

    cantik..tp sport rim x cun sangat la.cps engine mmg power..bunyi exhaust dia mmg sedap..dak dak masa cps leave bukak…peh…dah mcm B16 lak…hihi

  14. chor berkata:

    leave tu salah eja—–lift

  15. lynn berkata:

    fuh!! lawa giler!! sure ak bli kreta nie nnt..huhu…

  16. prodas berkata:

    memang lawa n sporty

  17. man berkata:

    Aku dah brapa kali ulang alik kat showroom proton area KB kelantan, kononnya nk booking Neo CPS, tp sblm booking nk jgk tgk dng mata sndiri mcm mana rupa Neo CPS ni. Tp sampai skrg belum dpt tgk. Hampeh btul la…..

  18. padahmenar berkata:

    Takyah tengok2, book je terus.
    Dulu aku book 2/7/09 aku dapat 24/08/09. X sampai 2 bln pon…
    Tapi bila dah dapat memang puas ati.. Kira menarik perhatian ramai gak a..
    Sblom ni aku plan nak ambik vios, tp tak minat la vios baru tu mcm kancel jer meter kat tengah… Nak ambik vios lama dah kira 2nd hand pulok.. Lagipun vios dah melambak kat sini n banyak awek jer yang guna…
    x saba tunggu engine running.. Walaupun auto transmission, tp mmg power gak.. Cukup puas ati…

  19. aben berkata:

    aku pki dh keta ni x smpi smggu je pantang x abis lg pn
    tp tiba2 kena tarik
    napa kena tarik ha…..

  20. padahmenar berkata:

    Kena tarik? Camnooo tuh..

  21. farghmee berkata:

    rosak ke aben? kalu rosak, tang mana yg rosak?

  22. g-mie berkata:

    KENA TARIK..? adoi.. apesal pulok..?? nak raye dh nie..

  23. dannymos berkata:

    xde la power mane pon..
    boleh la..
    nk tunggu proton kuarkn waja cps turbo..
    msti cun..

  24. kerosakan kereta berkata:

    ok jugak perodua alza tu tapi exora nampak lebih kemas dan selesa,cuma cc exora 1-3 tu tak berapa kenan le!

  25. goku berkata:

    tggu….thun 2010 lg ada 2 mdel akn kua..proton r series…bleh wat meleleh pnye….tgggguuuu

  26. farghmee berkata:

    proton r series?
    ape tu?

  27. abu berkata:

    ape bnd cm x kene ek ngn neo nie..hurmm
    myb sportrim ngn spoiler kot,rasenye sportrim neo yg biase tu nmpk lg lawa kot..ke sportrim nie kecik..spoiler cm x bpe kene,sbb bsr sgt kot..tu pndapat aku la

  28. zatytiut berkata:

    alamk cun glerk!!!
    i nk naek arh…pleezzz caper yg ader neo..bg i naekk..
    plssss.,..
    i nk naek cgt…
    da geram glerk niehh…
    haha….

  29. ninie_cute berkata:

    slm…….cnteknyew kete stria neo cps ny……………..nggeeee

  30. zamel berkata:

    urm ayah aku baru je booked, hadiah tok aku, 3 hari lepas, haha…xsaba2 nk tgu dpt ni..seller uh kate lagi sebulan dpt r, tp after da dnga bnyk comments sume, ase isaw ade jgk, org kate neo cps ni delivery dlm 3-4 bulan, adoyai..btol ke rakan2??…..

  31. prodas berkata:

    wah…. best nye… bapak belikan kereta neo cps??/ perfomens terbaik… 125hp… same seperti exora…. badan neo kecil so powernye kuat!!huhuuh

  32. giler proton berkata:

    ad jgk nak cps 2.0 adudu.. kalu nak taw cps ni ko pakai 1.3 pun dah ckp.. tya la sp2 pown yg pakai campro.. konpem dye kta laju.. tp torque haram.. jd kalu nak ade torque sket2 amik la 1.6 masuk 1.8 dan 2.0 nnt rm 80 k kot or lebey.. tak pown amek 1.3 yg IAFM pye yg ni cam ad torque ak hase.. tp jgn cr kat neo cps.. nti tuduh ak kta neo cps ad IAFM plak huhu

  33. prodas berkata:

    memang mengikut feedback bagi owner neo cps memang power!!!

  34. mieza berkata:

    i like this car..!mmg cun abz r,,gler nye spOrt..adOyai…wit x ckup ag nie,,cmner nk pkai neO se cps nieh…GARAM je tgk…aarrgghhh….!

  35. yoe berkata:

    aku nk ambik neo cps..tp blh x korang btaw ape klbhan d n kekurangan d..
    klu ambik plk wrna ape aku nk ambik..adoiii..da png pkrkan..nk mkn pon x llu..hehe

  36. ian berkata:

    aku dah beli keta ni best sgt hehe.. tak meyesal beli just sekrang rancang nak tukar rim. ade sesapa leh bg cadangan plz.. tq

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s