Proton EVOLUSI G

Posted: 17 Disember 2010 in automotif, concept car, PROTON, Proton Designer, proton R3, proton sport car
Proton EVOLUSI-G

Proton EVOLUSI-G

kereta kreatif proton yang diberi nama Proton EVOLUSI-G memang mencuri perhatian saya apabila melihatnya. Model yang asalnya adalah model Proton Gen-2..di ubah menjadi kereta sport n seiran LAMBORHINI… memang kreatif mereka ini.. yang saya paling suka.. reka bentuk belakang.. walau pn menggunakan lampu saga..dan bonet Neo.. design belakang nampak matang dan menarik.. nampak cam kereta sport mahal… di katakan kos ubah suai hanya menggunakan RM 8000 sahaja… memang menarik… harap proton teruskan mengadakan pertandingan Kereta kreatif lagi buat masa akan datang.. kereta ini mendapat tempat yang ke 3.

Pintu sisi buka ke atas

Pintu sisi buka ke atas

pandangan belakang dengan menggunakan lampu saga yang dipotong

pandangan belakang dengan menggunakan lampu saga yang dipotong

lebih gambar di bawah:

About these ads
Komentar
  1. iszarie berkata:

    peh.. lawa soit.. kereta ini…. ahha

    • prodas berkata:

      kereta ini dibuat atas kretiviti kakitanhgan proton yang hanya menggunakan kos 8000 sahaja.. memang menarik model ii.. tetapi bukan untuk dijual..

  2. sapit berkata:

    laa tak dijual ke?
    huhu.. menarikk..
    hrp2 aku da kerja nnti ade laa krete menarik proton yang boleh dibeli.. ;)

  3. shinigami berkata:

    pttnya keta bentuk camney la yg proton patut dan sgt patut jual… ney buat ikut suke2 design sendri… buatla design camney yg mmg mencuri perhatian…

  4. asim berkata:

    kang tersadung kepala org sebelah..

  5. prodas berkata:

    model ini hanya untuk pertunjukan sahaja tidak dijual…sebab ini adalah kereta kreatif yg diperbuat daripada alatan terbuang proton.

  6. Matt berkata:

    Btul tu..at least ader la sikit design yg attractive baru laku dijual bro. Sptutnya zaman kini byk dah proton/perodua release byk kereta dgn design yg kaw2…jgn la bwt design ikut citarasa sendiri. Yg rugi pun negara kiter juger,bagilah sikit stimm tunjuk dgn luar negara yg malaysia punyer designer ada value sikit. Jgn asyik nak copy jer..haih

  7. ikhwan berkata:

    byk sebenarnya kereta buatan proton yg menarik.. tapi semua tidak dijual dimalaysia sebaliknya di export ke luar negara.

  8. lucky eleven berkata:

    dh design cantik2 xmau jual pulakk…
    klw proton jual confem ramai org muda beli..

  9. Chong berkata:

    When would this car launch? Pls gv me the exact date. Tq.

  10. mamat comel berkata:

    klu prton hsilkn kte gni..cmfirm rmai bli.ni x,hsilkn kte yg bntuk petak je,such as juara.
    ble rkyat tmpatan xbli,kate xsupport produk m’sia..bg aku,enjin prton skang dh elok,yg plu dbaiki dsign kete 2.

  11. Car_boy berkata:

    baik jual dapat gak untung..pelik la korang ni bnde yg cntik xnk jual bnde yg blum tentu laku korang jual..lgpn kos bukan byk..

  12. cang_kaizan berkata:

    kereta yang mcm nh la org muda nak………. teruakan hasilkan kereta untuk d jual,,,,,, semart doh 2,,,,,,,,,

  13. Dominic Toretto berkata:

    sepatut kereta macam ni bro jual. Baru laku. Mesti banyak anak muda Malaysia kita ni beli. Mempertimbangkan la suara rakyat, bila semua dh puji itu nama nya mereka suka.
    Bila orang suka dia akan beli. Untung Company Proton untung juga rakyat Malaysia.. .

    • dayat berkata:

      rasanya berapa kerat family yg nak beli? kereta macamni hanya ditumpukan pada orang2 muda. proton lebih memfokuskan pada kereta2 sedan dan mpv untuk kegunaan rakyat malaysia. yg mampu milik

  14. 1MALAYSIA ALWAYS COPY CAT berkata:

    kalau jual… malu saja… buat apa copy lamborghini… EPIC FAIL~ TISSUE CAR FOREVER PROTON…

  15. 1MALAYSIA ALWAYS COPY CAT berkata:

    HOW FAIL MALAYSIA.. CLICK AND SEE THE LINK… SEE WHAT IS CAR..
    AND SEE HOW PROTON COPY … REALLY FAIL..!

    • dayat berkata:

      bodoh, english pun fail. this is a competition held for the staff of proton, each of them were given a dateline and limited amount of money to produce their own car. everyone knows that this is clearly a lamborghini lookalike design just to showcase the creativity of the staffs in transforming a normal proton to something else. may i remind u that THIS IS NOT A PRODUCTION CAR FOR SALE.

  16. kereta ni nak beli boleh ke ? dan berapa harga ? boleh didapati dimana ? dah keluar pasaran ke ? cantik gilaaaa .. tak dapat lamborghini kereta ni pun jadilah :D

  17. Link exchange is nothing else however it is simply placing
    the other person’s blog link on your page at appropriate place and other person will
    also do similar in support of you.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s