Exora Bodykit…

Posted: 15 Ogos 2009 in PROTON, proton Exora

ape pendapat anda bodykit exora yag dibawah ini…??? lawa ke…atau yg konsep model exora prime atau exora prestige.. lagi lawa…???

 

beri pandangan anda….

Proton EXORA SE

Proton EXORA SE

body kit exora??

body kit exora??

Proton Exora Prime

Proton Exora Prime

exora Prestige

exora Prestige

bodykit sport

bodykit sport

cantik

cantik

blue bo

blue bo

back

back

body kit baru

body kit baru

dsc00410[1]
sportrimaiesa

sportrimaiesa

body kit airmaster

body kit airmaster

01082009253[1]
01082009252[1]

Image019p1010084c[1]

About these ads
Komentar
  1. imad berkata:

    wei…lawa beb…esp exora prime gn prestige tu…perghh!!!!!!!!!!!!aq tgk cantek ark bro!!!!cantek gler…bodykit die pown!!!perghh…
    kalo cam nie lah exora wat….compem makin ramai beli..esp prime gn prestige tuh!!!!

  2. prodas_afiq berkata:

    ..maybe…untuk model exora SE…ade bodykit mcm prime n prestige….2…. ni ak tgh tunggu body kit…exora Prestige….

  3. imad berkata:

    prestige smart….tapi prime spoty…aq ske beb.!!!lawa2!!!

  4. prodas berkata:

    memang cun..hahah belilah sebijik..hahahah

  5. ST1 berkata:

    i heard some exorianz complen bout the enjin that r still running even wen the car is off..btul ker prodas??-dpt info dr exora facebook-

  6. campromania berkata:

    bodykit kat atas skali tu wat exora jadi cam innova lak..bodykit exora prime ngan prestige gak cun

  7. Prismo berkata:

    Canteek gak bodykits tu… nampak sporty.. Tapi aku suka Prime concept.. nampak luxury dan elegan..

  8. farghmee berkata:

    1. oem bodykit cm prestige&prime mmg aku ske, kemas&masuk.
    tp yg buat sendiri tu aku kureng cket la. fit&finish xmolek sgt..

    2. st1, enjin running ke @ kipas running?
    dlm savvy ada dgr kipas running, tp enjin running lps switch off xde pulak?
    yg dlm savvy tu, kipas running utk cool down enjin.
    enjin running? pelik2…ada sapa2 boleh confirm kn benda ni?

  9. chor berkata:

    setahu saya normal kipas on jer mcm bro fargmee cakap 2….tp klau engine on pelik cikit rasanya…

  10. Adam berkata:

    pasal engine hidup leps dioffkan tu aku rasa owner tu keliru dgn bunyi kipas tu.. dulu masa mula2 savvy dikeluarkan… ramai yg komplen camtu… rupa2nya sebab kipas tu masih berpusing walaupun dioffkan engine.. depa ingat engine yg still running

  11. Adam berkata:

    side skirt.. saya prefer Airmaster BK tu… front skirt saya lebih suka Exo prime…

    so kalau buat combination kedua2 tu.. mmg perfect la tu

  12. Adam berkata:

    satu la.. kalau kita tgk betul2 front bumper exora ni ada mirip Honda civic…. saya rasa byk aftermarket front skirt design yg menarik utk Honda civic ni dan mungkin boleh dapat idea nak buat kat exo pulak

  13. naj berkata:

    Dpt Exora last week, H-Line. Dah jauh jln. Tapi x ade lak bunyi enjin lps off. Ttg bodykit tu … dua-dua ok. Yg x ok nya … bila nak ada kat pasaran. X sabar nak psg. Aksesori Exora yg lain pun x ada.

  14. zoroxi2112 berkata:

    sabo jer tunggulah setengah tahun lagi rasanya bersepah bk kat kedai..tul tak. Kipas running lepas enjin off tu biasa jer, janji kunci masih on, tapi kalau kunci dah cabut masih on kipas tu, ha tu kena gi komplen la.. hidup gak tp tak lama…rasanya tak payah risaulah, dulu proton saga pun giitu gak..

  15. tereto's berkata:

    Caya laa proton…………
    CUn gile exora punye bodykit nih….

  16. tereto's berkata:

    Last time mase aku gi putrajaya, aku ternampak satu kete dari belakang…..aku tgk lawa giler kete tuh coz lampu belakang die nyala LED……..last2 bile aku potong kete tu rupenye EXORA……..
    cun abis beb!!! Mari kite pakat ramai2 beli kete EXORA…….

  17. prodas berkata:

    tereto’s..hahah tau pn…. anda sudah terpegun so angkat lah satu ..hahahahahahah

  18. zoroxi2112 berkata:

    aku dah tengok dah exora pakai bk airmaster..cantik weh..no dia CCK XXXX aku dok ingat, colour silver, aku rasa dari geng2 forum jugak, aku nak tegur takut bukan….tapi apakan daya masih mahal giler…kalau campur cat bawah 1000 ke ok gak..

  19. dunkins99 berkata:

    mana nak beli n pasang body kit prime@prestige beb..aku dah jatuh cinta la sbb minggu dpn exora silver yg aku booking dah blh amik..

  20. prodas berkata:

    buat masa ni body kit versi prime@prestige belum ada berita dijual di pasaran….. mybe lepas raye nanti baru byk versi body kit dalam pasaran untuk versi exora…sy pn sedang menunggu kehadiran bodykit versi prime@prestige ….sape2 ade info…kasi tau di sini…k…

  21. stroller berkata:

    salam frens,

    ni saya postkan web kompeni yg buat bk exora tu utk dikongsikan kepada kengkawan sekalian…
    http://www.airmaster.com.my. harga, saya difahamkan RM1.9k siap cat. tp kalau spec H-line tolak rear spoiler so… harga ada kurang skit… coz saya dah cek dengan pemasang tu kat sri damansara…

    happy driving exorian…

  22. Man4112 berkata:

    Aku beru je dapat exora pada 26/6…uhh proton macam tau2 je…dia release sempena birthday aku uhhh….. besh bawak exora tapi lagi besh kalau dapat bodykit macam Prime Concept….kalau ader sesape yang ternampak mane2 kedai yang dah mule jual bodykit Prime tu…..kongsi2 la hek bro….

  23. prodas berkata:

    semalam saya gi muar…saya teserempak dengan exora kaler putih…cermin tintet…n ade body kit….. cun beb…. tapi tak sempat amek..coz dalam kereta…. saya lihat bodykity dia lain….daripada yg ada di internet….. cun abis exora 2…. sesiapa yg sudah pasang body kit bolehlah poskan gambar anda kt emel saya…sy tenggah menunggu bodykit exora yabg lawa untuk exora saya……

  24. chor berkata:

    ok…off topic jap..pasal fan running after turn ignition switch off 2 normal tu campro engine..since Gen 2 dah ada benda 2 tp perlu diingat bukan semua owner proton akan hadapinya kecuali keadaan engine panas dari tahap kerja engine normal tp bukannya over heating.Tempreture Switch akan sent signal to Ecu, Engine dalam keadaan panas dari kadar kerja biasa so lepas turn off ignition switch normaly radiator fan akan running dalam 3-5 minit…so no prob benda 2…standard.

  25. prodas berkata:

    oh..tq chor…bg info 2…..

  26. 4sudut berkata:

    nilah..Penulis Blog Bushro yang mengaku Noordin M Top
    http://sudutp4nd4ng.wordpress.com

  27. prodas berkata:

    maaf ye…di sini hanya bincang pasal automotif sahaja…

  28. muryadi berkata:

    Payah jugak tu nak pilih, semuanya cun… yg mahal2 tu mungkin bersebab.. mungkin material dia bagus dan tahan sampai bila.. tak bengkok atau melengkong selepas pasang nanti…

    kalau murah2 sangat saya curiga sikit…

  29. prodas berkata:

    saya tenggah tunggu bodykit exora prime ni….ade sesiapa tau ianya sudah keluar ke belum??????

  30. g-mie berkata:

    1) bodykit PRIME – nampak sporty, sesuai untuk golongan muda, & ia seakan2 Lamboughini.. ia mampu menandingi Toyota WISH..

    2) bodykit PRESTIGE – nampak elegen, sesuai untuk MPV mewah & ia mampu untuk menandingi Toyota ALPHARD..

    3) bodykit2 lain – ada yang sesuai, dan ada tak.. ia bergantung pada warna Exora, jenis sportrim.. jadi kena pandai2 laaa pilih..

    buat masa ni, saya pun belum jumpa mana2 exora kat KL yang menggunakan b/kit seperti Prime @ Prestige… rasanya dalam masa terdekat ni, mesti ada~ saya akan semak di mana2 website untuk b/kit, atau mana kedai b/kit untuk Prodas siarkan nanti.. OK..?? thanx~

  31. prodas berkata:

    ok bro g-mie….. tq…cuba carikan area johor atau pontian johor…. kalau dah ade bagi alamat kat sini….ok???

  32. Adam berkata:

    saya rasa BK design prime dan prestige tu sama je..
    cuma PRIME-White color dan Prestige -black color
    dan exterior.. taillamp tu prime pakai clear color, whereas prestige pakai dark red color
    ni saya cite pasal exterior je.. kalau interior tu mmg byk perbezaan antara kedua version

  33. g-mie berkata:

    urmm, dari segi rekabentuk b/kit PRIME & PRESTIGE, saya setuju dengan Adam.. ia sama, cuma bedanya, WARNA.. & kesesuaian sportrim pun, jadi faktor samada b/kit tu menarik atau tak..

    Johor, insya Allah nanti saya try dapatkan.. (saya ni duk kL, tapi asal johor.. nanti saya balik johor, saya round2 laaa kat sana.. ok.. hehe~)

  34. zainorkamarul berkata:

    saya ada masalah dgn dvd player,bila pasang gambar ada suara macam – macam masuk.apa macam saya mau bikin & berapa kos. satu lagi untuk member -member exora saya dpt info ada satu kedai UNIMECT KAT princint 14 putrajaya ada jual bodykit harga 1450 kalau ada boleh ramai- ramai bikin boleh dapat murah beb.

  35. s.yus berkata:

    Salam to all Exorian. Ada sesiapa yang boleh berkongsi info dengan saya, bakal pemandu F1 Mc. Exora. Saya ingin sekali tahu bilakah PE ini akan menggunakan engine 1.8cc ke atas & kalau boleh di’upgrade’ dari TIMING BELT ke TIMING CHAIN dari sudut penjimatan kos servis. Terima kasih.

  36. zack hakimi berkata:

    sekali pandang exora bodykit ni dh iras2 WISH dh…

    betul la ap kata MD PROTON..Datuk syed zainal…our hero…

    MALAYSIAN WANT JAPENESE STYLE..EUROPEAN TECHNOLOGY AND MALAYSIAN PRICE….

  37. naj berkata:

    Utk dvd tu, tukar channel FMnya. Tgk kat remote control bawah kanan. Then adjust kat radio. Cuba try test. Kalu tak leh … tanya sifu … prodas

  38. ex_top berkata:

    salam semua.. sy br saja mpuyai mpv exora. saya nak tanya sedikit kekeliruan mengenai dvd player. ada tak siapa2 yang tahu.. atau saya silap pasang dvd atau apa2lah.. kerana tiada suara atau pun smemangnya tiada speaker pada dvd player tersebut? cuma ada 2 punca speaker keluar. bila guna headphone baru dapat dengar suara.. dan satu lagi mengenai nagivator. semasa saya menerima kenderaan tersebut, prmoter telah megatakan bahawa model h/line 1.6 auto matalic yg saya beli ini tiada pakej nagivator. hanya pinjaman melalui am bank baru disertakan dengan nagivator, kalau melalui pinjamn bank lain tiada di sertakan alat tersebut. sy rasa tertipu oleh promoter tersebut. dan stelah di kemukakan ke pihak pengurusan barulah dapat alat tersebut. itu pun kena tnggu 2 jam pula.. apakah pendapat pembaca mgenai masaalah ini?

  39. farghmee berkata:

    1. utk DVD tu, sila rujuk manual. sy xde exora, so itu je yg sy ble ckp :)
    2. psl GPS unit tu, kalu promoter tu ckp lain & ko dpt lain, ko marah je kaw2!
    skrg kita sbg pengguna kena tegakkn hak pengguna.
    report ngn bos dia apa dia ckp. menyirap je darah aku dgr benda2 cmni.
    ‘ala kulli hal, ko dpt GPS tu, kiranya setel la 8)

  40. g-mie berkata:

    maklumat ni saya tak pasti laa sama ada rakan2 dalam forum ni tahu atau tidak.. saya ada tempat untuk sesiapa yang ingin mendapatkan bodykit yang best2.. (yang pasti kos pun kena best juga laa bila nak buat tu… hihi~)

    apa pun, saya cadangkan untuk prodas ke laman web ini:
    http://www.monstermodz.net/main/

    atau ke laman blog ini:
    http://www.monstermodz.net/blog

    mereka dah banyak buat modifikasi2 yang pelik2 untuk pemilik2 proton mahupun perodua.. (termasuk kereta2 buatan luar).. so, jgn lupa click kat link tu eak.. hehe~

  41. uih…tak payah canggih2 sgt. bagi akau sportrimaiesa dah memadai…

  42. nazri berkata:

    bro banyak juga bodykit exora ni ek… ada yg airmaster, rav4, modulo, nissan latio impul pun ada… mmg lawa.. kalau boleh bro susun balik gambar2 tu then tulis la skirting tu nama dia… bkn apa senang nk identify satu2 skirting.. just cadangan je..

    tadi otw blk kl terspot exora putih full bodykit.. lawa.. tp bawak slow and stedy…

  43. zack hakimi berkata:

    EXORA SCORE 4 STAR IN MyVAP TEST…..

    COOOOLL….

    MYVI??2 STAR ONLY(HOPEFULLY)

  44. zam berkata:

    aku lepak kat KL, dah pakai exora dah dkt 2 bulan, aku pening cari bodykit, last hari no aku dah dapat 1 kedai yang cantik punya,,,mula dia letak rm1300, bodek punya bodek dapat RM1100 nasib baik 2 biji nak masuk, toke ti setuju,,,,just tak sabar nak pasang bodykit, tapi puas hati bro, dia antar kilang untu cat, bukan main cat je kat kedai2 cat, seminggu baru siap…untuk maklumat korang, aku dengan member aku orang pertama yang pasang, toke tu kata, dia akan ambil gambar keta kami buat demo…..

  45. prodas berkata:

    boleh poskan gambar 2 jat emel saya…. mahnprodas_afiq92@yahoo.com saya mahu buat semple….

  46. prodas berkata:

    ohhh…gambar 2 dari thn lepas……ia sekadar lukisan…taktau lah innya realiti or..not….

  47. zack hakimi berkata:

    tp dalm annual report proton ade mention ad cosmetic change for persona…hujung thun ni………

    mmm…..tertanya2 prodas………..

  48. prodas berkata:

    ade dgr gak….kite tgok lah cam ne???heheh

  49. mie berkata:

    Boleh bagi pendapat bodykit mana yg terbaik dr segi ketahanan PU @ Fibre Reinforced Plastic (FRP)?

  50. prodas_afiq berkata:

    ade sesiapa boleh bantu????

  51. jo rians berkata:

    kalau P.U dgn fiber? Kompom pu lg ok n tahan lame..
    Nk bg tau sumer…Prime n Prestige pnye b/kit kompom x kuar market…
    Tgu Exora S.E je laa…yg tu siap ade b/kit…

  52. Adam berkata:

    Pasal BK PU or Fibre Reinforced Plastic (FRP) ni
    pendapat aku FRP la yg terbaik , mahal dan material ni la yg digunkan pada BK keta2 mewah, selain tahan lasak.. bila dicat.. surface dia cantik

    PU ni dia murah skit dan tahan lasak gak.. tapi masalahnya surface dia tak bape cantik bila dicat…

  53. M.RafiJB berkata:

    Hai…semua…

    Aku baru book exora nie…tp bila tgk bodykit cun gak…kt mana boleh dapat bodykit cam tue…ha lagi satu..in case problem…proton reconigze tak bodykit tue…ok beb komen and diperlukan..

  54. alim berkata:

    makin huduh exora kalau letak bodykit. Lebih kurang abang avanza adik innova. Rasanya kalau standard lagi cantik.

  55. prodas berkata:

    tgok pada jenis body kit lah…..kalau lawa so lawalah jadinya….

  56. fid esti berkata:

    Bila agaknya exora nak buat pembaharuan pada 2nd row seat jenis gelonsor..baru selesa..aku dengar dari saleman dia la..betul ke.?

  57. zamriedu berkata:

    Siapa kata exora cantik? Innova sebelum ni nampak huduh, lepas exora keluar baru nampak cantik.. Nasib baik exora keluar.. thanks proton..

  58. ayie berkata:

    semua body kit cantik ,tp almt kedai x de mcmna den nk gi pasng body kit tu dan yg penting kita kena tnya salesmn tu material jenis apa yg ada kt kedai depa, d samping tu kita kena tahu jugk pasal PU & FRP bukan apa takut kna tipu dek penyagak2 tu jer btul tak???????? jgan marh ini hanya opnion den jer .

  59. sani berkata:

    Lawa body kit… mana kelab yg sesuai join kalau ader exora..

  60. ishabudin berkata:

    proton ezora se lagi cantik and sangat sampoi. mana boleh dapat body kit dia?

  61. Shukor berkata:

    Sye bru tanya awienaz kat kereta info…dia kata BK prime ada dah kat Puchong..hrga dlm Rm1400.Nanti kalau ada info baru…saya bagitau.

  62. azhar70 berkata:

    Saya baru psg BK Air Master yg latest. Semua sama dgn BK lama kecuali yg kat bumper dpn, model F02. Rege RM1700 termasuk pasang + spoiler kat atas belakang. Saya punya model M-line, jd takde spoiler kat blkg tu.

    http://img696.imageshack.us/img696/9339/aa2j.jpg

    Cantik atau tak, pandangan masing2 tp takyah la nak kutuk2 kete org lain…

  63. awienaz berkata:

    Sebenarnya, bagi asyalah, kete proton ni, memang biasa sikit kalau tanpa BK. Tengok je cm Gen2, bila pakai Bk cun giler jadinya. macam2 jenis bodykit pun ada. Sekarang ni, nak tukar jadi cam evo pun ada. Dah ada orang buat pun. Sribu lebih je. Gen2 tu dah jadi Genevo. Exora pula kalau tak pakai BK nampak sikit gonjeng. Bar besi kat bwah body tu pun nampak menyakitkan mata. Tapi bila dah pakai BK, cun sangat jadinya. Kalau tak tengok betul2 boleh tersilap ingat kete lain. Janganlah kita kalau tak suka sangat kete malaysia ni, kutuk bukan main P1 ni. Apa2hal, kita janganlah terlampau emosi sebab selalunya perkara yang terlampau dibenci ni, lama2 ia akan makin mendekati. Fikir2kanlah ya. Untuk shukor, kalau dia orang tanya hp no saya, kasi je. Pasal BK ni sebenarnya, kita boleh pilih kat depan nak buat apa, kat belakang nak buat cam mana. Cuma harganya mahal sikitlah sebab beli satu2.

  64. dick berkata:

    Salam kpd exorian sume…kat Kuantan mana nk dpt BK yang korang sebut2 ni…. dan yang penting kedai yang boleh “kaw tim”…tolong bagi info kepada exorian di Kuantan….

  65. awienaz berkata:

    Cuba awak cari kat mudah.com. rasanya Bk tu ada kat kuantan. Harga nya pun lebih murah.

  66. azhar70 berkata:

    Yg kat kuantan tu harga tanpa cat dan paten dia mcm toyota wish, saya pernah call sekali seller dia. Tp dia ckp boleh kurang lg. Saya pernah tanya kat tempat saya di K.Trg kalau yg dah siap cat dalam RM1200 termasuk spoiler belakang.

  67. saran berkata:

    bodykit prime dah mula dijual ke??kat mana ye???

  68. AGY 8967 berkata:

    bodykit airmaster kay SATO Bangi sebelah brother dia bagi RM 1500,dia kata la..semalam saya pegi sana,tapi saya pasang dekat sri damansara RM1900,cuba la tengok

  69. azhar70 berkata:

    bro AGY, awak pasang yg F02 punya ke? Saya pasang ari tu RM1700 je + spoiler kat blkg. Gambar boleh tgk kat link saya bg kat atas tu. Kalau model F01, RM1600

  70. amin_R3 berkata:

    apa kabar semua pemilik exora.saya masih menunggu dilancarkan model se baru ingat nak beli.bukan apa sebenarnya proton akhirnya akan mengeluarkan varian se untuk modelnya.apapun saya bangga melihat semua memuji produk yang dikeluarkankan oleh proton.performance enjin pun bagus.itu belum dituned lagi oleh pihak R3.apapun kita doakan agar proton akan lebih berusaha untuk mengeluarkan varian2 dan model yang berkualiti di masa hadapan untuk jutaan rakyat malaysia yang sentiasa menyokongnya.

  71. zamri berkata:

    sapa nak bodykit tel aku zam 0193957528 memang cantik dan puas hati rm1300 je

  72. ASWAD berkata:

    memang grand body kit … boleh tolong kasi tahu kat mana aku nak cari benda tu…
    kasi ler contact no dia n mana kedai. email kat aku nanti …… aswadyaakob@yahoo.com

    tq

  73. azlan berkata:

    Asslammualaikum,

    Hari Ahad lepas dalam Jom Ronda Proton aku tengok sorang brother yang di interview tu pakai body kid(bumper depan lain dari yang lain)..x pernah aku tengok lagi..mengancam habis…tak silap brother tu jurutera ke arkitek..dia kata bumper depan tu dia custom made….lain2 dia pakai airmaster…

  74. icam berkata:

    tggu bulan 5 nnt keluar ler exora bodykit aku punyer….ajer giler

  75. prodas berkata:

    waw!!! taniah body kit jenis ape bro???

  76. sandy berkata:

    kat belah penang kat ner murah yer? bole saper2 bantu saya?

  77. sandy berkata:

    belah sg petani ni mahal 2000 dia nak.
    bole saper bgtau kedai mana yg murah sket?
    plan nak wat cuti sekolah ni

  78. jmik berkata:

    tunjukkan lagi gambar2 exora yang telah dimodified. mana tau ada bodykit yg garang boleh gak saya sambar

  79. prodas berkata:

    sekarang sudah banyak bodykit proton exora ni…

  80. zan berkata:

    bkenan tgk lampu signal belakang warna merah exora putih tu.
    tinted ke @ cover?
    kt sebelah utara ni kt mana bleh cari?

  81. DeeJay Zainey berkata:

    Saya baru sambar Exora…warna hitam M-Line (A)..so camner nak join kelab exora??? any info n suggesstion from exorian…sabtu ni pasang BK Air Master..area Kawasan Perindustrian Sg. Chua Kajang harga dalam RM1500/=…kat sini banyak kilang2 yang buat BK nih…cuba2 la servey2 kat sini………

  82. nazri berkata:

    bodykit exora akak aku pasang ari tu brand layang.. PU pnye kualiti.. siap cat dn pasang rm950 kat seksyen 23 shah alam..

  83. Affizi berkata:

    smua bodykit mmg gmpak..,

  84. ketot berkata:

    dah pesan bodykits Pu (layang brand) ada sesiapa dah pasang,apa komen?

  85. manORA berkata:

    Salam…apapun smalam dah dapat Exora…………..blh buat raya bro……………..HATI_HATI DI JALAN RAYA……..1431H

  86. thumb berkata:

    ade sebarang latest info pasal BK prime x?? dari ujung taun 2009 ade ura2 nak kuar, sampai skrg tak kuar lagi ker??

    • abg yus berkata:

      salam..
      kat mane ye lebih advance apa2 accessories/body kit Exora dan rim spot dan harga pun kira tak over sangat..
      sebab minat jugak nak joint

  87. prodas berkata:

    body kit dari proton smart… kalau sport rim 2… cari yg besar sikit baru cun…melecun..hhihih

  88. leman berkata:

    saya masih menunggu BK prime & prestige ni, mana kedai yang bikin , kalau ada dlm area melaka lagi bagus, minta bagi info skittt

  89. Dzulhaqq berkata:

    Dah ada dah body kit prime.!! Taip “exora prime body kits”..insya Allah jumpa..

  90. Hi, Neat post. There’s an issue along with
    your website in web explorer, might check this? IE nonetheless is the marketplace leader
    and a big element of other people will pass over your
    wonderful writing because of this problem.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s